Hij stond bekend als player en hij voelde zich er prima bij. Hij was niet van de vaste relaties, daar werd hij diep ongelukkig van.
Hij had het ooit wel eens geprobeerd maar kwam tot de ontdekking dat huisje-boompje-beestje niet zijn ding was. Hij wilde genieten van elke seconde en zich niet aan banden laten leggen door iemand die teveel van hem hield en hier direct de status je-bent-van-mij aan wilde verbinden. Nee, hij was beter af alleen. Natuurlijk was hij gek op het andere geslacht, hij kon zelfs euforisch raken bij de aanblik van een mooie vrouw, maar langer dan een week close met haar zijn was hem teveel van het goede. Hij had namelijk een droom. Hij wilde beroemd worden, veel geld verdienen en zich een rijkelui’s leventje aanmeten. In zijn optiek zou een vaste partner de uitvoering van zijn droom belemmeren en dat mocht niet gebeuren.

In de dure villawijk staat zijn veel te grote auto op de oprijlaan. De schittering van de zon kleurt hem parelmoer. In de luxe tuin, zorgvuldig aangelegd met prachtige rotspartijen en kleurige bloemen en planten, staat de mooiste vrouw die hij ooit gezien heeft. Haar zwarte haren glanzen in het zonlicht en de serene glimlach op haar gezicht maakt het plaatje compleet. Ze wuift naar hem en het raakt hem als een mokerslag.
Hoe kun je iemand missen die je zelf op afstand hebt gehouden, uit angst dat je haar zou gaan missen zodra ze je verlaat?

De beltoon van het duurste model Nokia haalt hem uit zijn overpeinzing.
“ Hee, kanjer, we hebben een titel voor je nieuwe single. Droom”

Categorieën: Thema column

14 reacties

WritersBlocq · 17 februari 2007 op 10:06

Wat kun jij veel vertellen in een paar woorden! Wel een beetje veel ‘gehij-g’ 😀
Ciao, Pau.

DreamOn · 17 februari 2007 op 11:45

Leuk, dat je meedoet met de thema-column!

Wel een trieste droom; als je daar nou gelukkig van moet worden…beroemd en rijk zijn?

Het valt me op dat jouw columns altijd over relaties gaan, met name het mislukken ervan…

Ik daag je uit om eens iets totaal anders te schrijven… 😀

DriekOplopers · 17 februari 2007 op 11:59

Heel mooi opgeschreven cynische overpeinzing. Echt klasse. Grote klasse, absoluut!

Lieve groet,

Driek

Prlwytskovsky · 17 februari 2007 op 13:07

Deze manier van vertellen mag je wat mij betreft uitmelken tot in het oneindige. Prachtig!
En mee eens: mobieltjes en wekkers halen een mens op de meest ongewenste momenten uit de mooiste dromen. 😉

SIMBA · 17 februari 2007 op 13:11

Mooie column Chantalle!

EpMeijer · 17 februari 2007 op 17:33

Sorry, dat ik voor Henk-Jan Smits speel, maar dit verhaal zou van mij een dikke onvoldoende krijgen. Waarom? Omdat het weliswaar een kort stukje is, maar toch vol staat met overbodige zinnen. Voorbeeld: Als iemand een player is, lijkt het me nogal wiedes dat hij geen huisje-boompje-beestje-type is. Hoezo dan anderhalve alinea uitleg? Je kunt het verhaal bijvoorbeeld beginnen met een man die moeizaam zijn trouwring wegmoffelt. Hoef je helemaal niets meer te benoemen, want de lezer trekt zijn conclusies wel. Show, don’t tell!

arta · 17 februari 2007 op 23:29

Mooi geschreven!

*edit*: Ik had de voorgaande reacties nog niet gelezen, en wilde toch nog even kwijt dat ik vond dat de reactie van Epmeier heel goed onderbouwd was. Volgens mij was het opbouwende kritiek, en daar kun je iets mee doen…of niet…

Chantalle · 18 februari 2007 op 07:21

Henk_Jan Smits, Ep? Poeh, ik zou mezelf niet durven vergelijken met zo’n vakkundig jurylid.
Ik wist trouwens helemaal niet dat de themacolumn een wedstrijd was.

Ik wil best bejureerd worden, maar dan graag door iemand die weet waar hij het over heeft. Niet door iemand die mij als kritiek geeft dat er teveel overbodige zinnen in mijn verhaal staan, om vervolgens zelf een hele alinea nodig te hebben om me dit duidelijk te maken.

DreamOn · 18 februari 2007 op 13:48

Het is ook geen wedstrijd hoor Chantalle. Het is gewoon leuk, dat iedereen over hetzelfde onderwerp schrijft.
Iedereen heeft weer een andere interpretatie van het onderwerp en dat maakt een themacolum zo leuk! 😀

pally · 18 februari 2007 op 15:55

Goed geschreven, alleen het eind doet me ietwat gezocht aan

groet van Pally

DriekOplopers · 18 februari 2007 op 19:31

Hee Chantalle,

laat je niet op de kast jagen. Nergens voor nodig 😉

En het is inderdaad geen wedstrijd.

Lieve groet,

Driek

Chantalle · 18 februari 2007 op 20:09

Ik laat me ook niet op de kast jagen hoor Driek. Ik schrik alleen van het feit dat er op deze site mensen zitten die denken de wereld in pacht te hebben.

Ik schrijf vanuit mijn gevoel. Waarom moet iemand anders mij dan vertellen hoe ik mijn verhaal beter had kunnen schrijven? Dat noem ik geen opbouwende kritiek, dat noem ik iemand je wil proberen op te leggen.

Maar goed, ik ben dan ook geen succesvol schrijver. Ik hoop alleen niet, dat mocht er ooit een boek van me uitkomen, ik dezelfde arrogantie ga vertonen.

Hier wil ik het voorlopig bij laten!

EpMeijer · 18 februari 2007 op 23:45

Beste Chantalle,

Volgens mij heb ik op een verkeerd knopje gedrukt. Het is geen moment mijn bedoeling geweest om je mijn wil op te leggen.
Ik heb je een welgemeende, goed onderbouwde tip gegeven. Daar is columnx volgens mij voor: elkaar niet alleen veren in de bips steken, maar van elkaar leren.
Zo heb je het duidelijk niet opgevat. Je leest een aanval in mijn woorden en gaat vervolgens als een wildeman terugslaan.
Nogmaals, ik heb je niet aangevallen, ik wilde je een tip geven, zodat je (nog) beter wordt als schrijver. Lees eens wat er staat.

Chantalle · 19 februari 2007 op 07:54

Beste Ep,

Allereerst wil ik je bedanken voor deze reactie. Je hebt inderdaad op een verkeerd knopje gedrukt en hierdoor ben ik wat aan het doordraven geslagen. Mijn excuses hiervoor.

Ten tweede wil ik alleen nog zeggen “het is de toon die de muziek maakt” Ik kan best tegen kritiek en ik doe ook altijd iets met die kritieken, jouw vorm van kritiek was me net iets te bot en dan komt mijn: waarom-moet-ik-me-altijd-bewijzen gevoel naar boven.

Hier kun jij verder niets aan doen. Dat gevoel heb ik al sinds ik in Nederland woon. Hoog tijd dat ik hier eens mee aan de slag ga, zodat ik mijn zuidelijke temperamentje een keer onder controle krijg.

Nogmaals, sorry

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder