Van een afstand kijk ik toe hoe de wind speelt met het droge zand en golven van de zee. De golven van de oneindig lijkende zee wissen de vele voetstappen uit. Voetstappen van leugen en bedrog. Voetstappen van haat en liefde. Op het eerste gezicht een zo rustgevend beeld, maar als ik de zee nader hoor ik het geweld waarmee de golven kapot slaan op het strand. Het beeld doet me denken aan politiek Den Haag. Waar D66 de meest dwaze capriolen uithaald om in de picture te blijven. Minister Donner steeds weer in opspraak komt over ontsnapte TBS-ers. Minister Pechtold die elke keer van alles zegt en vervolgens zijn woorden terug neemt. Ayaan Hirsi Ali die opkomt voor alle moslimvrouwen omdat ze in een gelogen verleden vreselijk behandeld is. Ja, nu uitkomt dat ze zoveel heeft gelogen vertrekt ze naar het buitenland. Ze laat een land achter zich waar ze voor veel opschudding heeft gezorgt: De moslimcartoons waar ze aan iedereen die het horen wilde haar mening over gaf, een film over moslimvrouwen waarin andere culturen voor gek werden gezet. Wat is de waarde nog van de VVD? Ze wisten dat Ayaan gelogen had over haar vlucht naar Nederland en toch kwam ze in de Kamer. Wordt ons land na de volgende Kamer verkiezingen weer geregeerd door leugenaars? Of zal er een vervolg komen op Harry Potter en zijn bende en blijft alles bij het oude?

De zon is helemaal ondergegaan… Alle voetstappen zijn uitgewist. Ik sta op. De zon, zee en het strand geven een mooi beeld van onze regering: Het komt op… maakt veel herrie… gaat ten onder en het begint allemaal weer opnieuw…


4 reacties

Outsider · 22 mei 2006 op 08:55

[quote]Ayaan Hirsi Ali die opkomt voor alle moslimvrouwen omdat ze in een gelogen verleden vreselijk behandeld is. Ja, nu uitkomt dat ze zoveel heeft gelogen vertrekt ze naar het buitenland.[/quote]
Die leugen is niet iets wat nu pas uitkomt, dat heeft ze al jaren geleden verteld en sindsdien tientallen keren herhaald. En je moet het niet doen voorkomen of die vreselijke behandeling ook een leugen is, want ze is werkelijk vreselijk behandeld (besnijdenis door haar oma, gedwongen huwelijk met een in Canada wonende Somaliër).
Dus neem eerst je eigen halve waarheden eens onder de loep voordat je de hele regering afschildert als een bende leugenaars.

Mosje · 22 mei 2006 op 16:56

Tja, de politiek vergelijken met zee en strand, het is niet een beeld dat me aanspreekt. Als het over politiek gaat denk ik meer in termen als kippenhok en struisvogels.

Ma3anne · 22 mei 2006 op 18:16

Met de zee heb ik toch iets anders dan met de politiek. Ben het eens met Mosje.

ietje · 22 mei 2006 op 20:34

je eerste alinea vind ik veelbelovend; jammer dat je niet in dezelfde stijl doorgaat. je weet me op zich dus wel te boeien!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder