Ik kwam haar tegen in de bus. En ze was zo mooi. Zo mooi. Veel mooier dan de reisgids deed geloven. Veel mooier dan het land waarnaar ik op reis ging. Ze sprak ook mooie talen. De mooiste die ik kon verzinnen. Een taal stak er ver bovenuit. De taal der liefde. Ze sprak met al haar lichaamsdelen. En ik, ik vond het mooi. Ik vond haar mooi. En haar haar. Nog nooit had ik zo’n mooie reisgids ontmoet. Echt waar.

Helaas moest ik haar delen. Met al mijn andere reisgenoten. Liever deed ik dat niet. Maar het kon niet anders. We zaten immers in dezelfde bus en schuitje. Vijfendertig backpackers op weg naar Zoutelande. De helft man en de andere helft vrouw. Gelukkig maar. Best wel eerlijk verdeeld. De keuze was reuze. De reisgids was van het vrouwelijk geslacht. Althans dat dachten we. Totdat de aap uit de mouw kwam.

Ze was een transgender. Een transgender op transport. Het moet niet gekker worden. Ze en hij hielden beiden van de zee. En wat nog veel leuker was. Ze hielden de geslachten in evenwicht. Boven vrouwelijk en onder mannelijk. Nog wel. Want hij vertelde ons openhartig dat alles nog in beweging was. In de lift vulde zij aan, met een grote glimlach.

Zij en hij waren het zonnetje in huis en in de bus. Veel leuker en mooier dan al die chagrijnen van een backpackers. En maar klagen over die rugzak. Die was toch zo zwaar. Ze zeulden hem al hun hele leven mee. Op hun moede schouders. Ik had er gelukkig niet zo’n last van. Mijn rugzakje was best klein. Er paste dan ook niets meer in. Nou, wat een gemak. Daar viel best wel mee te leven. En ik had dus meteen succes. Bij Hans en Grietje. Was dat even mazzel. Zoutelande zal ik nooit meer vergeten. De trip of my life.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

8 reacties

Yfs · 11 september 2016 op 13:40

Net als ik me voorbereid op een ‘luv story’ gooi je ons een transgender voor de voeten. Leuk gevonden Hans en Grietje voor de hij + zij! Apart stukske 🙂

NicoleS · 11 september 2016 op 14:55

Verliefd, maar met een ‘kleine’ aanpassing. Mooi hoor.Graag gelezen.

Antonia · 11 september 2016 op 14:58

Mooie tekst, Mien en je hebt een toplocatie gekozen, Zoutelande, waar het leven zoet is. Groeten van Antonia 🙂

Grumpy-old · 11 september 2016 op 16:26

Leuke column doorspekt van woordspelingen.
En hoe een mens op het verkeerde been gezet kan worden 🙂

StreekSteek · 12 september 2016 op 10:00

Een poes in de (rug)zak. Tenzij het een reality-doc is, had er nog wel wat meer ingezeten. In het verhaal, dan!

Esther Suzanna · 12 september 2016 op 13:43

Poëtisch. 🙂

Ferrara · 12 september 2016 op 18:20

Ik herken de schrijfveer die van mooi naar nieuw gaat in jouw column. Goede vondst.

Mien · 12 september 2016 op 20:38

Dank voor jullie reacties.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder