Het was zonnige dag en het voelde buiten in de zon broeierig aan. Een dergelijke lome dag is een uitgelezen moment om mijn vervoermiddel eens grondig uit te mesten, vond ik. Gepakt met stofzuiger die voor deze gelegenheid was voorzien van een lege zak, en een verlengsnoer toog ik naar beneden. Het verlengsnoer liep ik uit naar de kelder en stak de stekker in het stopcontact. Ik opende de beide deuren van mijn Peus en de achterklep, de motorkap liet ik echter dicht; alles staat bij een grote schoonmaakbeurt altijd wagenwijd open bij een auto maar motorkappen behoren dicht te blijven.
Onthoudt dit.
De voor en achtermatjes haalde ik eruit om ze netjes bij de bosjes uit te kloppen en legde ze zolang naast de achterwielen neer. Met alleen de slang aan de stofzuiger trachtte ik de vloer schoon te zuigen en kwam zuigendeweg allerlei dingen tegen die het feitelijke karwei een beetje tegenwerkte. Dingen als takjes en kerstboomnaalden die nog in de achterbak lagen, papiertjes, de asbak waar nog sigarettenpeuken inlagen van medereizigsters en boomblaadjes.

Tijdens mijn werk keek ik door het stuur schuin over het dashboard naar het balkon aan de overkant. De overbuurvrouw was op haar balkon bezig om haar bloembakken opnieuw in te richten en ze op te hangen aan de haken. Ze liep in een korte broek waaronder haar ranke benen fris en fier uitstaken en zo te zien zelfs zonder panty wat op zich, van haar uit bezien, een voorteken is dat de zomer wel degelijk voortduurt.

Mijn stofzuiger maakte rare gedempte geluiden ten teken dat er iets klem zat in de zuigleiding.
Ik zette hem uit, koppelde de slang los en meteen viel er een berg rommel uit op mijn schone vloer. Na wat geschud en gepeuter kon ik door de slang naar het andere einde kijken, ik koppelde de slang weer aan om vervolgens de stofzuiger weer te starten. Selectief zoog ik de nu vloer af en deze keer ging het goed, alle rommel was keurig opgeruimd. Ohw ja, ook nog even het dashboardkastje leegmaken herinnerde ik mij net op tijd.
Na het klepje geopend te hebben haalde ik de spullen eruit en vond dingen als een ijskrabber, een Woody Woodpecker die ooit aan mijn spiegel hing en wat cassettebandjes die ik beter mee naar boven kon nemen want dat is heden-ten-dage nostalgie. Achterin het dashboardkastje lag nog een knoop van dat jasje van …., ach laat ook maar; dat zijn herinneringen aan vervlogen tijden.

Een jonge moeder met een wel erg brede kinderwagen liep over onze stoep en uitte daarbij kreetjes die elk ander op straat wandelend persoon direct in een inrichting zou doen belanden maar dit gold niet voor haar. Er lagen zo te zien twee nazaten in de wagen te oordelen naar het speelgoed dat beurtelings links en dan weer rechts afgewisseld door een roze en een blauw mouwtje uit de kar werd gegooid dat de jonge moeder dan weer geduldig opraapte en in de kar legde.

De vloermatjes legde ik weer op hun plaats, rolde het verlengsnoer op en sloot de portieren af. Een andere buurvrouw had waarschijnlijk het licht gezien in mij want zij begon ook haar koets te stofzuigen. Toen ik voorbij liep hoorde ik haar mopperen dat de slang verstopt zat en hierbij keek ze mij aan. Had jij daar geen last van vroeg ze? Nee zei ik, maar ik zie wel dat jij een klein zuigmondje hebt. Zonder af te wachten tot zij uit haar auto stapte stormde ik de lift in want als gefrustreerde buurvrouwen eenmaal gaan gooien …….

Prlwytskovsky.

Categorieën: Verhalen

7 reacties

Li · 3 augustus 2006 op 22:24

[quote]Achterin het dashboardkastje lag nog een knoop van dat jasje van …., ach laat ook maar; dat zijn herinneringen aan vervlogen tijden.[/quote]

Vertel, vertel…

Tja, stofzuigers. Praat me er niet van. Ik word regelmatig aangevallen. 😀

Li

KawaSutra · 4 augustus 2006 op 01:29

Vooral de gedetailleerde beschrijvingen maken jouw vertelsels tot een aangenaam leesvoer, je hebt een bijzondere eigen stijl.

Chantal · 4 augustus 2006 op 12:34

Hij is weer leuk prwly!

senahponex · 4 augustus 2006 op 15:44

:laugh: :laugh: :laugh:

Mosje · 4 augustus 2006 op 19:36

Jij leeft maar in een rare wereld Prezwalsky. Jij hebt alleen maar buurvrouwen. En slagersvrouwen (die serie niet heropenen hoor!).

WritersBlocq · 4 augustus 2006 op 21:53

Ik word altijd zo ongecompliceerd melig van jouw schrijfsels, héérlijk!!!

Prlwytskovsky · 5 augustus 2006 op 00:14

Iedereen hartstikke bedankt voor de leuke en vooral gemeende reacties.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder