Op het terras van een arrogante vier-sterren tent, overdenk ik de stappen die ik tegen mijn aartsvijand, Prof.Dr.Jansen, fractievoorhuid van een onbenullig politiek partijtje in onze stad, moet ondernemen. Jansen vroeg mij een Wethouder genaamd Walter Deklos te “analyseren” wegens vermeende fraude met bouwondernemingen. Hij legde niet verder uit wat dat “analyseren” inhield, maar uiteindelijk heb ik geschaduwd, financiële gegevens ‘gekocht’ en telefoongesprekken afgeluisterd. De man is zo schuldig als een gesprongen rioolbuis.

De rekening echter kan Jansen niet betalen, want: “hoe zou ik dat moeten uitleggen aan de Gemeentelijke financiële afdeling?” ‘Zie het als een vriendendienstje Kees’, zei hij gluiperig.

Een ober komt mij een kop koffie brengen. Een van de voordelen van een arrogante viersterren-tent is dat de obers geen last van vooroordelen hebben. Ze behandelen iemand in jeans net zo neerbuigend als een bewegend kostuum.
Het is überhaupt ongelooflijk dat je op 12 oktober nog op een terras kunt zitten. Zal wel weer aan het broeikaseffect liggen. Op het tafeltje voor mij ligt een half opgevouwen krant. Ik lees dat koffie ineens goed is voor hart en bloedvaten.Vooral veel koffie helpt een hartziekte buiten de deur te houden. Het zou mij niet verbazen als morgen beweerd wordt dat sigaretten de ouderdomsdementie buiten de deur houden. Waar nog een kern van waarheid in zit ook, want als je rookt schijn je die leeftijd niet eens te halen.
Daaronder een nieuwe wijsheid van de Confucius van deze eeuw: de weledele Johan Cruijff: “Er is één voordeel; jullie zijn één van de 32 landen die wereldkampioen kunnen worden; al die andere landen niet want die zijn er niet bij(?) Geweldig toch? Voor hetzelfde geld kun je zeggen: “Er is één voordeel; je kunt je armen niet meer breken want die zijn net geamputeerd” Ik snap niks van voetbal. Zo hoorde ik vanmorgen dat ene Robben niet mee kan doen met de wedstrijd vanwege een hamsterblessure.
Ik wil niet eens weten wat dat betekent.

Mijn relaxte stemming wordt ruw verstoord door een scootmofiel die vanuit stand het terras op raast.Tafels en stoelen slingeren rond en uiteindelijk beland het kreng in een terrasdeur, vlak naast mij.Daar moet toch ook eens een wet tegen komen die het verbiedt zonder rijbewijs met die rotzooi de weg te vervuilen.
Voor mij het sein om op te stappen. En niet alleen om die reden.De echte reden is Wethouder Deklos. Ik zie hem net oversteken en het Stadskantoor binnengaan. Snel loop ik hem achterna en ik heb geluk. Wat heet geluk! Ik heb de jackpot! Deklos wandelt het kantoor van fractiecastraat Jansen namelijk binnen. En ik weet wat mij te doen staat.
Ik wacht vijf minuten waarna ik het kantoor van Jansen binnenstap. Op de deur is zijn naam in grote, keurig gepoetste messingletters vastgeschroefd op het donkere hout.Als je denkt alle macht in handen te hebben, kun je jezelf toestaan bescheiden te zijn..

Dan stap ik binnen: ‘Ha die Jansen, ik kom je even melden dat die Wethouder Deklos, die ik in jouw opdracht van binnen en van buiten heb doorgelicht, zo onschuldig is als een pasgeboren baviaantje.Hij heeft geen fraude gepleegd zoals jij beweerde…’

Jansen zegt niet veel hoewel zijn lippen wel een beetje beven.Zijn handen beginnen nu ook mee te doen.Deklos is volledig verstijfd. ‘Mooi pak waar u bent ingenaaid meneer’, zeg ik om hem wat op te vrolijken.
Daarna groet ik de boys en verlaat het pand.waarna ik bijna omver wordt gereden door die verdomde scootmofiel van daarnet. Die kan nog net uitwijken.Het nadeel is dat hij het terras weer opdendert maar ja je kan niet alles hebben. Er is één voordeel: het weertje zit zo mee dat het terras nog bomvol zit,waardoor hij in ieder geval niet wèèr tegen de terrasdeur kan stuiteren…


15 reacties

pepe · 17 oktober 2005 op 08:04

😀 Is het De klos of Dek los?
Laten we maar lekker genieten van het broeikaseffect.
Lekkere maandagochtendcolumn om de week mee te beginnen.

klungel · 17 oktober 2005 op 09:15

En de rekening was weer ruimschoots betaald 😀

Dees · 17 oktober 2005 op 09:26

:laugh:

Geweldig die vriendendienstjes over en weer 😀

Trukie · 17 oktober 2005 op 10:35

Wat heerlijk die lekker lollige Kees logica aan het begin van de week.

WritersBlocq · 17 oktober 2005 op 11:02

:laugh:

De ober serveerde. Jij sloeg een ace met deze column!

Shitonya · 17 oktober 2005 op 12:15

muah, deze is op één of andere manier niet zo vermakelijk als alle vorige of het ligt aan het feit dat ik niet echt wakker ben nu..

KingArthur · 17 oktober 2005 op 13:03

En zo wast de ene hand de andere. Maar i.p.v. water en zeep gebruik jij inkt :-).

melady · 17 oktober 2005 op 13:03

[quote] ‘Mooi pak waar u bent ingenaaid meneer’, [/quote] 😀 😀 😀

Geertje · 17 oktober 2005 op 14:33

Heerlijk, weer van genoten! 🙂

Raindog · 17 oktober 2005 op 17:43

Ik wil het toch even gezegd hebben: die Kees-chaos verveelt nooit. “Au contraire!” zou de fractievoorhuid wel zeggen. “Het verveelt steeds weer meer!”

😉

WritersBlocq · 17 oktober 2005 op 19:08

[quote]”Au contraire!” zou de fractievoorhuid wel zeggen. [/quote]

Dat zegt ie pas als ie besneden is.

sally · 17 oktober 2005 op 20:41

[quote] Een van de voordelen van een arrogante viersterren-tent is dat de obers geen last van vooroordelen hebben. Ze behandelen iemand in jeans net zo neerbuigend als een bewegend kostuum.[/quote] 😀 😀 😀
Dit vond ik weer een hele leuke!(om er maar even eentje uit te pikken)

groet
Sally

KawaSutra · 17 oktober 2005 op 23:58

Sommigen vinden het prettig om hier mee op te staan, ik ben meer van de dagsluitingen. Van mij mag je op TV, dan slaap ik lekker. Bedankt weer Kees. 🙂

Mup · 18 oktober 2005 op 14:39

[quote]waardoor hij in ieder geval niet wèèr tegen de terrasdeur kan stuiteren…[/quote] :laugh:

Groet Mup.

Ma3anne · 18 oktober 2005 op 20:42

Kees, dank. Heb weer even hartelijk kunnen lachen. :laugh:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder