DeVleg was weer eens toe aan een nieuwe ervaring voor lichaam en geest. Vleg housde ieder weekend op XTC, beleefde seksuele uitspattingen met een snuifje en Viagra achter z’n kiezen, had gesport met EPO, dagje high Tea-en met paddo’s en schreef de mooiste love songs met een blowtje op. Kortom: DeVleg staat open voor de wondere wereld in chemische en natuurlijke oppeppers en geestverruimers. Niet verwonderlijk dat na het lezen van het bericht van Slijter Menno Boorsma die het godendrankje Absint uit het verboden circuit wist te procederen, DeVleg zich vol enthousiasme naar de slijterij in Amsterdam baande.

God, wat spookte dat drankje door mijn kop, in m’n visioenen zag ik oude heksen om een immense kookpot, met zo’n vuurtje er onder, de Absintdans te in-linen. Ranzige beelden van slijter Menno die, in de ondergrondse periode van het goedje , in zijn muffige wijnkelder geile proefavondjes organiseerde, waarbij de “glaasje op, laat je rijden” proefavond letterlijk en figuurlijk eindigde in een losbandig drinkgelag voor de keurmeesters. Mijn gedachte maakte overuren en de hormoonhuishouding een prettige puinhoop. DeVleg moest en zou een flesje scoren om m’n huismuts thuis te verrassen met de, in mijn ogen, nieuwe liquid plessure and party juice.

Dag slijter, heeft u Absint ?
Of ik Absint heb, nou kijk eens meneer, twee pallets staan tot uwer beschikking, gelijk maar een 6-packie doen ?
Uhh nou zou graag één flesje willen proberen !
Ach meneer zit nog ik de ontdekking fase begrijp ik !
Ontdekkingsfase hoe bedoelt u, meneer de slijter ?
Nou gewoon ontdekken welke gevoelens dit toverdrankje bij u losmaakt ?
Zoals, meneer de slijter ?
Zeg, meneer, ik ben geen psycholoog hoor, maar als ik u zeg dit alcoholistische natje een factor 10 heftiger is dan alle geestverruimende producten van deze tijd, weet u wel genoeg,…..is het een cadeautje ?
Ja,…maar u hoeft h’m niet in te pakken, rol in maar in een oude krant !

Voorzichtig plaatste ik mijn pronkstuk op de achterbank en trots reed ik met m’n gebottelde soulmate naar huis. Nu nog een tijdelijk veilig onderkomen vinden, want in het wijnrek zou het teveel opvallen. Of dat vrouwlief klakkeloos het flesje zou ontkurken in haar sporadische, vals romantische, knuffelen is toch ook fijn, momenten.
Een thuisbasis werd gevonden in ons medicijnkastje, een plekje, die gezien onze lichamelijke en geestelijke conditie niet snel geraadpleegd behoeft te worden.

Ahhh, shit, fles te hoog, kastje te klein was de conclusie, maar bij gebrek aan een alternatieve schuilplaats kon ik niet anders dan de hele bubs over te gieten in één of ander flaconnetje. Uhm……..Lady B The Totall Effects Intiem Classic Beauty Fluid Hypo-allergenic, die moest er maar aan geloven. Hup schroefdopje eraf en alle vrouwelijke onzin eruit, even omspoelen, en voila zonder maar een druppel te verspillen had mijn toverdrankje even een nieuw en tijdelijk onderkomen.

Maar hoe zou ik het bij m’n thuismuts toedienen, per infuus of intraveneus, een hele operatie, dus geen optie, meer van even lekker door de sla dressing, scheutje in de koffie of aanlengen in de smeltjus. Moest daar de komende dagen maar een Oscar winnend scenario voor opstellen.

Twee dagen later word ik op kantoor door m’n wentelteefje gebeld,…of ik op de terugweg nog even langs de apotheek zou kunnen, lagen medicijnen klaar. Medicijntjes klaar vraag ik haar,…Ja, zegt ze, misschien wel even vervellend, maar ik heb een hardnekkige Schimmelinfectie aan m’n kippenhok.
Hoe kom je daar nu aan, toch geen………………………………….nee liefje niet wat je denk, volgens de huisarts moet ik die Lady B The Totall Effects Intiem Classic Beauty Fluid Hypo-allergenic niet meer gebruiken. Na onderzoek blijkt dat dit spul ernstig over datum was. Met als gevolg een schimmel, dus voorlopig even geen slaapkamerspelletjes kan amper zitten of plassen.

Tja………….een schimmel,……………………….. een schimmel, welke Sint heeft nog meer een schimmel,……………….……….Ab.?


9 reacties

Mosje · 7 augustus 2004 op 17:18

Ik geloof dat ik, na je stukje twee keer gelezen te hebben, weet waar het over gaat en wat de clou is. Maar jeetje man, was je stoned toen je het schreef of zo?
Nou ja, we zullen maar zeggen dat dit stukkie een hele nieuwe ervaring voor mijn lichaam en geest was.
😛

KingArthur · 7 augustus 2004 op 18:53

Goed verhaal, deze humor bevalt mij wel. Mooi naar het einde toe gewerkt.

Raindog · 7 augustus 2004 op 21:27

Haha lachen. In plaats van een wilde nacht een periode van onthouding gescoord! Dat is nou wat ik noem een onverwacht effect!!

rrobin · 8 augustus 2004 op 00:09

😀

sally · 8 augustus 2004 op 00:49

Ik vind `m erg grappig.
En eehh mosje wilde toch steeds iets drinken als reaktie op een column tijdens deze warme dagen….
Zo moeilijk was ie niet Mosje….
Wel een beetje voorspelbaar maar daardoor niet minder leuk om te lezen.
groeten Sally 😎

Louise · 8 augustus 2004 op 08:31

Er staan zinnen tussen met een akelig hoog humorgehalte! Heerlijk. Apart geschreven, maar glashelder.

Ik vroeg me nog wel af of er nog een verborgen boodschap in de titel zit omdat deze ook op een aparte manier geschreven is?

Dees · 8 augustus 2004 op 13:06

Met een flinke vaart en originele zinsconstructies was het errug lekker lezen deze column. Doe er nog maar een.

viking · 8 augustus 2004 op 14:04

Hahaaaa!

Ma3anne · 8 augustus 2004 op 16:20

Heerlijk weglezen dit!
In deze stijl lust ik er nog wel een paar. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder