Vrouwen zijn net zo erg als mannen.
Voor iedereen die er nog niet achter is, of weigert er aan toe te geven: vrouwen willen net zo graag seks als mannen maar winden er meer veel doekjes om. Vrouwen zijn namelijk genuanceerder. Ik stond laatst in vrouwelijk gezelschap bij café Bolle toen een gast naast me zich de Onsterfelijke Opmerking liet ontvallen: “Zo, wat er nu naast me komt staan: best neukbaar.” Op zo’n moment schaam ik me er overigens even voor man te zijn. Ze bestaan dus nog; de Neanderthalers.

Vrouwen zeggen dat soort dingen dus niet. Herstel: vrouwen zeggen dat soort dingen niet waar mannen het kunnen horen. Dat is één van de verschillen tussen mannen en vrouwen; als een man tegen een vrouw zegt dat hij haar neukbaar vindt, is het een plurk. Als een vrouw daarentegen zou zeggen tegen een man dat hij neukbaar is, is die gast meteen zo trots als een aap met zeven lullen en zal hij de rest van de avond proberen zijn kwaliteiten in praktijk te brengen. Meestal zonder resultaat, maar dat terzijde.

Uiteraard kan ik het hele ‘vrouwen komen van Venus, mannen van Mars’ verhaal gaan opdreunen, maar dat is niet leuk en in het dagelijkse leven komen we al wat vaak van dit soort situaties tegen. Vrouwen begrijpen mannen niet, en vice versa. Mannen zijn op het gebied van seks gewoon eerlijker; ze zeggen of laten weten wat ze willen. Vrouwen draaien altijd om de hete brij heen.

Het Fakeorgasme, bijvoorbeeld. Lullig voor de man, want het fakeorgasme valt niet te onderscheiden van de werkelijkheid. De meeste mannen houden er eigenlijk niet van als hun vriendin of sekspartner haar orgasme faked. Maar ik ken geen enkele vrouw die haar orgasme nooit heeft nagespeeld. Ik vraag me altijd af: wat heb je er aan als vrouw? Is het dan leuker? Lekkerder? Wil je gewoon van het gezeik afzijn? Heb je op een gegeven moment genoeg aan iemand die op je ligt te zwoegen zonder resultaat? Maar ja, daar ben ik dan weer een man voor.

Mannen worden er door vrouwen op afgerekend als ze ‘alleen maar naar tieten kijken.’ Kijk, het is natuurlijk niet bijster motiverend voor een vrouw als je date alleen maar gesprekken staat te voeren met je borsten, maar vrouwen zijn op dat gebied net zo oplettend. Ik was me namelijk van geen kwaad bewust toen ik in de zomer een linnen broek droeg. Ik vind: linnen broeken zijn fijn, zitten lekker losjes en zijn op snikhete dagen de ideale uitkomst. Achteraf kreeg ik van drie vrouwelijke huisgenoten te horen dat mijn zaakje er zo duidelijk in te zien was. Een vriendin van een van de huisgenotes herinnerde mij enkel door ‘die broek’.
Het is toch niet te geloven.

Maar vrouwen laten het in het algemeen gewoon niet merken. Vrouwen zijn daar te lief en te geëmancipeerd voor. Vrouwen willen graag het imago houden dat ze qua intelligentie en inlevingsvermogen nog altijd hoger op de lat staan dan mannen. En ik moet zeggen: het lukt ze aardig. Tot het linnenbroek-incident was ik me van geen kwaad bewust namelijk. Vrouwen hebben het er alleen met elkaar over. Ze giebelen en lachen en schreeuwen om het hardst welke kerel de grootste pik heeft en wat er allemaal wel en niet goed aan was. Als ik op het terras zit en er loopt een man nietsvermoedende jongen voorbij vang ik wel eens fluisterende opmerkingen op als: “Zo, die heeft een dikke”, en mijn beeld van onschuldige meisjes wordt nog verder afgebroken. Naïef als ik ben.

Toch vraag ik me af: waarom geen open kaart spelen naar elkaar? Het zou een hoop misstanden uit de weg ruimen. Dan hoef je ook niets te faken. Héb je zes soorten orgasmen gebruik je er geen één.


8 reacties

BrokenHalo · 6 oktober 2006 op 13:57

Onee! Ze hebben ons door! 😮

pally · 6 oktober 2006 op 16:27

Goed geschreven en uitgewerkt.
Al ben ik het niet met alles eens.
Om maar even op je slotvraag terug te komen.
Nee, ik geloof niet dat grotere directheid(open kaart spelen)veel zal toevoegen.
Het hoort volgens mij een beetje bij het verschil in sexe.
Zegt de bouw al niet genoeg?Buitenkant versus binnenkant?
Ik bedoel dan niet faken , maar een wat omkledere waarheid…

Errez · 6 oktober 2006 op 19:05

Grappig om de directheid in je stuk te lezen, zonder diplomatiek gezeur! Alleen had je hem wat mogen inkorten van mij, de lengte doet wat af aan de kracht van je stuk.

BrokenHalo · 6 oktober 2006 op 19:30

Ben ik het niet helemaal mee eens. Vond het hele stuk prima leesbaar tot het eind. Heel veel herkenbare stukjes waar ik om moest lachen. Vind niet dat het stuk door de lengte in kracht verliest. De lezer word juist mooi naar de laatste zin geleid, en dat is best prettig.

Chantal · 6 oktober 2006 op 21:15

Goede column, Frank! Erg lachwekkend!

[quote]Ik vind: linnen broeken zijn fijn, zitten lekker losjes en zijn op snikhete dagen de ideale uitkomst.[/quote]
Mijn God een linnen broek? Uit welke eeuw kom jij? 😀

Shitonya · 7 oktober 2006 op 12:55

Foei toch, alle vrouwen over één kam scheren enkel door die ervaringen..Lang niet alle vrouwen zijn zo en ik kan het weten 🙂

Intelligentie en inlevingsvermogen..mijn God wat heeft dat met geile gedachtes ter sprake brengen te maken? Dan kun je evengoed nog over intelligentie en inlevingsvermogen beschikken, want dat staat er helemaal los van.

Verder wel een goed opgebouwde column en ja ietsjes te lang, maar desondanks wat het geen probleem voor me om te lezen.

champagne · 7 oktober 2006 op 14:59

Ik vind de uitsmijter gewéldig! 😀

Toch ken ik wel vrouwen die nog nooit gefaked hebben. Heus, ze bestaan 😉

KawaSutra · 7 oktober 2006 op 18:35

[quote]Toch vraag ik me af: waarom geen open kaart spelen naar elkaar?[/quote]
Ter bescherming van de gevoelens cq. het ego van de ander, neem ik aan. Maar het werkt natuurlijk averechts.
Ik heb weleens gehoord dat de wanden van damestoiletten meer schunnigheid vertonen dan die van de heren. Ik ben maar nooit gaan kijken. 😀

Leuke column, je geeft in ieder geval het goede voorbeeld door dit ‘laatste’ taboe open te breken.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder