Barbies. Wie kent ze niet. De plastic poppetjes zonder vagina, maar wel met borsten. En ken zonder lul maar wel met perfect kapsel. Laatst zag ik poppetjes van klei. Weer nieuwe barbies, dacht ik. En waarempel, ik had gelijk. Het waren poppetjes van necrofielen, seriemoordenaars en verkrachters. Ik zie het al helemaal voor me. De kerstboom versierd met slingers en de kalkoen met doperwten op tafel. En dan wordt het tijd om de cadeautjes uit te pakken. De kinderen eten het pakpapier op en keken dan blij naar hun nieuwe speeltjes. Flip pakt de “Ken” pop en vraagt barbie of ze zin heeft een spelletje te doen. Achter op de doos staat in kleine letters: “Gary Leon Ridgway” Dus dat wordt vast een spelletje met een dodelijke afloop.
(De Amerikaanse seriemoordenaar Gary Leon Ridgway bekende de moord op 48 vrouwen.)

Er zit ook nog een kleine jongen barbie bij. Flip grijpt er meteen naar. Marieke wordt jaloers en begint met de Ken pop op de kleine jongen in te slaan. Op de doos van haar pop staat: Javed Iqbal. Flip wordt boos op marieke en gooit zijn limonade over haar pop heen.
(Javed Iqbal werd in maart 2000 in Pakistan ter dood veroordeeld voor het doden van honderd tienerjongens. Stierf later in de gevangenis, naar verluidt na het innemen van gif)

Al snel heeft Flip een andere pop te pakken. Maar de jaloerse Marieke was nog niet klaar. Ze pakte haar moordzuchtige, Russische dwerghamster uit de kooi en liet hem los op de andere poppen. De cavia heeft ze Andrei Chikatilo genoemd.
(De Rus Andrei Chikatilo doodde vanaf 1978 53 vrouwen en kinderen; hij mutileerde een aantal van zijn slachtoffers door aan hen te knagen.)

Flip zon op wraak en pakte zijn waterpistool en spoot Marieke drijfnat. Marieke smeet boos een pop naar hem toe: “Hier, jij kan wel Harold Shipman spelen, vuile spuitlul!”
(Harold Shipman, Britse arts die volgens een officieel rapport ten minste 215 van zijn patiënten zou hebben gedood; werd in 2000 tot levenslang veroordeeld voor het doden van vijftien patiënten middels heroïne-injecties.)

Flip en Marieke kregen levenslang. Vermoedelijk hadden zij hun ouders gruwelijk verminkt, doordat zij geen patat die avond kregen.
In de jeugdgevangenis maken zij nu poppen aan de lopende band, samen met de rest van het puberend en moordend tuig. Dus, beste ouders van Barbieland: Laat de poppen in de doos liggen, voordat je zelf in een doos onder de grond ligt met een steen: “pa en ma, waarschijnlijk de doodstraf gekregen door het aanschaffen van Marieke en Flip.”


10 reacties

viking · 14 november 2004 op 13:57

Hee Shito, jij ook een vrolijke kerst alvast.

Li · 14 november 2004 op 16:47

Een bijzondere vergelijking weer. Wat dat betreft, ben je onovertroffen Shitonya. 😮

Dat je, aan het eind van de column, van tegenwoordige tijd naar verleden tijd overstapt is een klein aandachtspuntje. 😉

Li

melady · 14 november 2004 op 16:55

Shitonya wat een moordcolumn! hoe verzin je het bij elkaar!!!

Melady 🙂

Bakema_NL · 14 november 2004 op 21:39

Niks mis mee toch. Seriemoordenaars fascineren een hoop mensen, er worden boeken geschreven, men kijkt maar al te graag naar films over al dan niet waargebeurde zaken etc. En die poppetjes zijn al helemaal niks nieuws. Jaren geleden waren er al strips te vinden over bijvoorbeeld Jeffreh Dahmer……ik heb ze zelfs als ik me niet vergis.

En praat me niet over barbies, d’r staan 200 van die dingen hier in huis, hobby van mijn vrouw……en nee, daar is niks kinderachtigs aan…niet als je die prijzen hoort…goede investering.

Wright · 15 november 2004 op 11:56

Als meisjes zich zo makkelijk kunnen identificeren met poppen die de de borsten van een Georgina Verbaan hebben, een wespentaille die alleen door insnoering met een corset bereikt wordt en eindeloos lange benen.
Dan moet de identificatie met de door jouw beschreven poppen een makkie zijn.

Bizar!! 😀

Isabella · 15 november 2004 op 16:42

Ach ja, het is weer eens wat anders dan de zoveelste pop prinsespop.. 😉

Mar · 15 november 2004 op 17:46

Wouw.
Tis wel zo, ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Mar

Kees Schilder · 15 november 2004 op 19:07

😀 😀 😀 😀

Ma3anne · 15 november 2004 op 19:27

Brrrrrrrrr…

Leuk dat je er weer bent, Shito! 😀

Shitonya · 16 november 2004 op 12:53

Bedankt voor de reactie’s.

Jij ook alvast prettige kerst viking, maar dat duurt nog wel even hoor 😉
Verleden tijd en tegenwoordige tijd blijf ik door elkaar halen, maar ja, dat belemmert nog niet’het hele verhaal gelukkig ^_^

Grtz,
Shito

Geef een reactie

Avatar plaatshouder