Al zappende op de toverlantaarn kwam ik kort geleden terecht in het programma van topkok Gordon Ramsay. Vier, vijf minuten heb ik het volgehouden, toen kon ik het niet meer aan. Nooit in mijn leven heb ik iemand op teevee gezien die er binnen drie minuten in slaagde zo’n diepe haat in mij op te wekken als die man. Wat een vreselijke kerel. Aan één stuk door zit hij zijn personeel af te snauwen en te beledigen en kleineren. Het is verbazingwekkend zo gelaten het personeel al zijn woedeaanvallen en krenkende opmerkingen ondergaat. Ik zou hem al lang met een flinke steelpan een klap verkocht hebben en vervolgens op staande voet ontslag genomen hebben met als slotopmerking: ‘steek dat rottige vreten van je maar in je reet.’

Het treurigste van dit alles is echter dat veel kijkers ook nog graag naar dergelijke programma’s kijken omdat ze er aardigheid in hebben als mensen worden afgesnauwd en beledigd. Men zal mij misschien tegenwerpen dat ik anders zelf nu ook nogal beledigend word. Daar zit wat in, maar het maakt verschil of men zich negatief uitlaat over iemand die zich als een hond gedraagt of dat totaal onschuldig keukenpersoneel dat zijn best doet wordt beledigd.

In ieder geval: Gordon Ramsay heeft het bij mij totaal bedorven en zijn reputatie als enorme klootzak is voorgoed gevestigd. Nooit zal ik nog één seconde naar hem kijken. Ik moet denken aan mijn gezondheid.

Categorieën: Media

45 reacties

Eddy Kielema · 29 november 2005 op 18:15

Mooi zelfportret! 😛

archangel · 29 november 2005 op 18:18

@ Eddy: 😀

Maar zonder gekheid, Outsie, je kunt beter. Dit is gewoon een observatie zonder duidelijke clou; puur een kwestie van je eigen mening geven zonder de lezer een dieper liggende gedachte, alternatief, nieuwe invalshoek of wat dan ook te bieden.

DriekOplopers · 29 november 2005 op 18:45

Het is wat makkelijk om te roepen dat de column van Outsider een duidelijke clou mist. Ik hoop dat ik geen ongeschreven regels schend, maar ik pak de handschoen op (al was die niet voor mij bestemd). Hier mijn voorstel voor een uitsmijter (ik ruil hem graag in voor een betere, trouwens):

“Maar ik heb het probleem opgelost. De TV staat nu doelloos in de keuken. En in de living staat mijn magnetron op het tafeltje. Daarin bereid ik nu mijn dagelijkse instanthap. Geen opwinding, geen stress, geen geschoffeerde mensen. Maar gewoon eenvoudig eten, aangekondigd door een sereen…

Ping!”

Groet,

Driek 😉

Bakema_NL · 29 november 2005 op 19:31

Ik zag ooit de eerste aflevering en vond het best lollig. Maar daarna vergat ik het toch elke keer weer te kijken, zag wat flarden en alleen de laatste aflevering heb ik gezien weer. En ik voel geen haat voor die Ramsey, eerder bewondering. Van complete minkukels weet hij een paar teams te vormen van formaat, met 2 leiders die in de toekomst wellicht hun eigen restaurant zullen gaan draaien.
Zijn aanpak is inderdaad hard, maar dat is het werk ook, het is een beetje de militaristische aanpak, afzeiken tot op het bot, waardoor je uiteindelijk boven jezelf uitstijgt en tot dingen in staat bent die je niet voor mogelijk had gehouden……….lukt dit je niet, kun je er niet tegen, dan is er het gat van de deur, tot ziens. En natuurlijk moet je je bedenken dat dit gewoon een botte vuil in de bek zijnde Engelsman is. Daarnaast vond het geheel plaats in Amerika en daar zijn ze nog redelijk gewend zo afgezeken te worden ook, presteren, presteren, presteren, of oprotten, de eventuele vriendelijkheid is zo gemaakt als wat, zo ook deze onvriendelijkheid, daar moet je gewoon doorheen prikken en over je heen laten komen en er uiteindelijk wat van leren.
Als je het eind had gezien had je wel degelijk de menselijkheid van Gordon Ramsey gezien, die gewoon behoorlijk trots was uiteindelijk op de overgebleven 2 leiders en hun mensen.

Wij Nederlanders hebben niet zoveel op met dit soort praktijken, wat ook mede de oorzaak is dat wij op velerlei gebied ook gewoon niet meetellen, wij zijn niet zo van die ijzervreters, meer het relaxte doe maar normaal dan doe je al gek genoeg type.

Outsider · 29 november 2005 op 20:39

Archangel, het stuk heeft misschien inderdaad geen clou. Ik wou alleen even mijn ergernis kwijt over die nare man en verder kan het mij geen reet schelen of er een clou inzit of niet.

En Bakema, ik geloof best dat de man ook veel kwaliteiten heeft en misschien zelfs wel een aardig persoon is, maar als ik er verder
maar niet naar hoef te kijken.

De tv hoeft voor mij echter ook weer niet helemaal weg, Driek.

Trukie · 29 november 2005 op 20:40

Ik ken Gordon Ramsey en zijn programma niet. Maar als ik hem wel kende, zou ik hem zelfs deze aandacht niet gegund hebben.
Not my type.
Gewoon de k(n)op omdraaien 😉

Bakema_NL · 29 november 2005 op 21:12

Dat blijft inderdaad het mooiste aan de tv…de knop om hem uit te zetten of over te schakelen. 🙂

Geertje · 29 november 2005 op 22:24

@ Eddy [quote]Mooi zelfportret! [/quote] Eddy toch! 😮 😉

Van mij had je de column sterker mogen maken, bijvoorbeeld door net zo te keer te gaan over hem, als hij doet in de keuken. Of daar het tegenovergestelde van. Nu ‘zweeft’de column.:-)

Raindog · 29 november 2005 op 23:46

Eens met Archangel.
Dit is zo geen column.
‘Toverlantaarn’ vind ik verder wel een mooi woord, dat dan wel weer. Het is in het algemeen gesteld goed om jezelf eraan te herinneren dat je je er ook nog over kunt verbazen. Dat er meer mogelijk is dan domweg kijken zeg maar. Maar daarmee nog geen column ;-).

Outsider · 30 november 2005 op 07:14

[quote]Maar daarmee nog geen column [/quote]

Deze opmerking hebben we hier nu al uitentreuren gehoord van diverse respondenten. Niet alleen bij stukken van mij maar ook bij vele anderen.
Wie maakt eigenlijk uit wat wel en wat niet een column is. Dan moet men het er eerst over eens zijn aan welke eigenschappen een column moet voldoen. En wat maakt het eigenlijk uit of het wel of geen column is.

Ma3anne · 30 november 2005 op 07:34

[quote]En wat maakt het eigenlijk uit of het wel of geen column is.[/quote]
Sja, dat schijnen meer mensen te denken, die hier publiceren. Jammer.

Kees Schilder · 30 november 2005 op 07:48

[quote]Nooit in mijn leven heb ik iemand op teevee gezien die er binnen drie minuten in slaagde zo’n diepe haat in mij op te wekken als die man. [/quote]

Ik wel! Als ik dat misneuksel van een Piet paulusma langs het scherm zie sijpelen beginnen er bij mij galdeeltjes naar boven te komen. 😀

Outsider · 30 november 2005 op 08:04

[quote]Ik wel! Als ik dat misneuksel van een Piet paulusma langs het scherm zie sijpelen beginnen er bij mij galdeeltjes naar boven te komen. [/quote]

Maar nou even serieus, Kees, wat mankeert er eigenlijk aan Piet Paulusma?

wendy77 · 30 november 2005 op 08:49

Outsider: Ik kom je graag helpen als je met die steelpan te werk gaat. Ik kan hem ook niet luchten of zien 😉

Outsider · 30 november 2005 op 09:07

Ah, gelukkig Wendy, wij begrijpen elkaar.
Een verademing temidden van het gezeur dat dit ‘geen echte column’ is.

Geertje · 30 november 2005 op 09:41

@ Kees[quote]Ik wel! Als ik dat misneuksel van een Piet paulusma langs het scherm zie sijpelen beginnen er bij mij galdeeltjes naar boven te komen. [/quote] :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: O, wat erg! En dan de reactie van Outsider… :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Kunnen jullie niet een leuke column samen schrijven, soort van Kees van Kooten en de Bie! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Eddy Kielema · 30 november 2005 op 10:32

[quote]Wat dacht je, ik zet even een snerende opmerking bij zijn stuk en dan plaats ik er een lachende icoontje bij en dan is het opeens leuk? Het is veel gemakkleijker om mij een klootzek te noemen dan je eigen gedrag eens kritisch onder de loep te nemen. Met je kritiek op AH en op Cor Bakker heb je in ieder geval bewezen dat je voor wat betreft je eigen gedrag een dikke ijzeren plaat voor je kop hebt.[/quote]
Om jezelf te citeren, Outsider: de pot verwijt de ketel! Ik moest iig erg lachen om je stukje over Gordon Ramsey, dus wat dat betreft vond ik het erg geslaagd. Ik heb je trouwens nooit een ‘klootzak’ genoemd en alleen maar een grapje gemaakt. Daar kun je toch wel tegen?
Het probleem met Piet Paulusma is overigens dat hij van iets onbenulligs als het weer een one-man-show wil maken en dat is een beetje zielig.

wendy77 · 30 november 2005 op 10:36

[quote]Het probleem met Piet Paulusma is overigens dat hij van iets onbenulligs als het weer een one-man-show wil maken en dat is een beetje zielig.[/quote]

haha Eddy, dat is het nou precies. Heb er nooit de goede woorden voor kunnen vinden, maar hier staan ze dan 😀

Chantal · 30 november 2005 op 11:10

[quote]En wat maakt het eigenlijk uit of het wel of geen column is.[/quote]

Aan de ene kant zou ik zeggen dat het niet voor niets COLUMNx heet, maar aan de andere kant vind ik dit soort stukjes, column of niet, helemaal goed. Ben het ook helemaal met je eens wat Gordon Ramsay betreft… wat een irritante vent is dat zeg.

Outsider · 30 november 2005 op 11:12

Als ik jou een PB stuur, Eddy, dan is het niet de bedoeling dat jij die hier als quote neerzet.
Ik dacht dat we hier vaak genoeg te horen hebben gekregen, dat we Off Topic zaken in een PB moeten schrijven en niet onder de columns.

Outsider · 30 november 2005 op 11:17

One man show? Hij trommelt immers elke keer een hele groep mensen op en hij plaatst zichzelf helemaal niet in het middelpunt.

wendy77 · 30 november 2005 op 11:26

[quote]Als ik jou een PB stuur, Eddy, dan is het niet de bedoeling dat jij die hier als quote neerzet[/quote]

Das idd niet zo netjes Eddy: Foei!!!

Chantal · 30 november 2005 op 11:53

[quote]Als ik jou een PB stuur, Eddy, dan is het niet de bedoeling dat jij die hier als quote neerzet.[/quote]

Ik kon ‘de bewuste’ reactie al niet vinden, dus ik vond het al zo vreemd… niks mis met mijn ogen dus 😮

archangel · 30 november 2005 op 12:03

[quote]Wie maakt eigenlijk uit wat wel en wat niet een column is. Dan moet men het er eerst over eens zijn aan welke eigenschappen een column moet voldoen.[/quote]

Zie hiervoor: [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=338&forum=5&13]dit topic[/url]

[quote]En wat maakt het eigenlijk uit of het wel of geen column is.[/quote]

Nou ja, daar is al iemand op ingegaan, maar het [i]lijkt[/i] me dat dat op een site als deze voor zich spreekt.

Dees · 30 november 2005 op 12:04

Nou ja, het is iig netje dat deze vete onder je eigen column wordt uitgevochten.

Je stukje vind ik een beetje vlak, beetje saai zelfs, ook ik heb wel eens iets beters van je gezien.

Outsider · 30 november 2005 op 12:19

[quote]Aan de ene kant zou ik zeggen dat het niet voor niets COLUMNx heet, maar aan de andere kant vind ik dit soort stukjes, column of niet, helemaal goed.[/quote]

Inderdaad, Chantal, het woord zegt het al COLUMNIKS. Dus ook columns die niks zijn of door anderen niks gevonden worden, mogen hier staan.
En verder doet het er ook allemaal niet toe. Het is drukte om een DOOIE MUS.

Kees Schilder · 30 november 2005 op 12:25

[quote]Ik wel! Als ik dat misneuksel van een Piet paulusma langs het scherm zie sijpelen beginnen er bij mij galdeeltjes naar boven te komen. [/quote]

[quote]Maar nou even serieus, Kees, wat mankeert er eigenlijk aan Piet Paulusma?[/quote]

Ik zou zeggen: zie reactie van Eddy.En voor de rest; wat mankeert er niet aan hem?
Ik bedoel maar, we organiseren complete inburgeringscursussen voor allochtonen om goed Nederlands te leren en dan gaat die verzopen weerhaan mij lastigvallen met debiele opmerkingen als ‘oat moarn!!!’ Van die dingen krijg ik jeuk Outsider.
Zullen we eens samen een column schrijven?
Onder het pseudoniem: Van Schilfer & De Outglider?
Lijkt me wel wat. Jou ook? 😀

wendy77 · 30 november 2005 op 12:36

Mij wel!!! DOEN zou ik zeggen 😀

Outsider · 30 november 2005 op 14:41

[quote]Zullen we eens samen een column schrijven? [/quote]
[quote]Onder het pseudoniem: Van Schilfer & De Outglider?[/quote]

Nou, Kees, ik kom uit Friesland, dus wat zou je denken van het pseudoniem PACO EN PIEBE. (Ik zal er maar niet Paco en Piet van maken, want dat roept voor jouw associaties op die wellicht weer jeuk veroorzaken.)
Nee maar serieus, ik denk dat ik het niet kan. Ik heb ook al lang niets geschreven. Dat stuk van Siemonsma uit Leeuwarden was een oude mop in een nieuwe bewerking en sindsdien heb ik niets geschreven. De rest is allemaal oude rommel.

Kees Schilder · 30 november 2005 op 15:13

Dat is jammer.Paco&Piemel mag ook.We schrijven gewoon een column over het weerbericht. Jij maakt het eerste gedeelte en ik het laatste of omgekeerd.Tuurlijk kan je het wel.kan weinig misgaan aan een weerpraatje. Gewoon mij die Pietersma laten afzeiken en jij hemelt hem weer op.Maar als je niet wilt respecteer ik dat uiteraard
Sorry dit is wel off tonic dus voor de rest stel ik voor pb talk

Fred · 30 november 2005 op 15:32

[quote]De rest is allemaal oude rommel[/quote]
I rest my case

Ma3anne · 30 november 2005 op 16:16

Outsider, dat je Jan-Peter Paulusma en dan weer Piet Balkenende de hand boven het hoofd houdt is tot daaraantoe, maar om een duocolumn met Kees te weigeren?! 😮

😉

Raindog · 30 november 2005 op 18:32

[quote]En wat maakt het eigenlijk uit of het wel of geen column is.[/quote]

Tsja, de laatste weken heb ik enkele keren bij Idols (bekentenis!) mensen zich wel eens af zien vragen wat het nu eigenlijk uitmaakt of ze kunnen zingen of niet. En zo ken ik er nog een paar.

Ik heb niet het patent op wat een column is, maar als jij je in beginsel al niet druk wilt maken over de vraag wanneer en of iets nu eigenlijk wel of niet een column is, ik bedoel: als dat het uitgangspunt al is, wat maakt het dan nog uit of ik het wel of niet leuk vind, laat staan reageer? Wie schiet iets op met jouw ‘oude rommel’ om je eigen woorden er maar eens vrijblijvend voor te gebruiken?

Het is zomaar een gedachte.
Doe er vooral niet mee wat je wilt.

Outsider · 30 november 2005 op 18:46

[quote]Ik heb niet het patent op wat een column is, maar als jij je in beginsel al niet druk wilt maken over de vraag wanneer en of iets nu eigenlijk wel of niet een column is, i[/quote]

Nee, het maakt me echt niet uit wat een column is en of het nu wel of niet een column is. Het enige waar het om gaat: staat er iets interessants of amusants te lezen en verder maakt het voor mij niet uit.

Outsider · 30 november 2005 op 18:49

En ik moet er nog aan toevoegen, Raindog, dat het mij wel uitmaakt of de lezers het leuk of goed vinden of niet.

Outsider · 30 november 2005 op 19:17

[quote]Outsider, dat je Jan-Peter Paulusma en dan weer Piet Balkenende de hand boven het hoofd houdt is tot daaraantoe, maar om een duocolumn met Kees te weigeren?! [/quote]

Ik heb Kees zelf al geschreven dat ik er niet veel voor voel, omdat Paulusma hier al vaker ter sprake is geweest en dan vind ik het niet de moeite waard om er ook nog een hele column aan te besteden.
Ik moet zeggen dat Kees echt wel leuke kritiek levert op Paulusma, maar diep in mijn hart houd ik er toch niet zo veel van om mensen af te zeiken. Want laten we eerlijk zijn: we zijn toch zelf net zulke grote klootzakken als iedereen?
(Nu ja, zo erg als Gordon Ramsay gelukkig niet, maar ik vind dat Paulusma en ook Balkenende toch al die kritiek niet verdienen).

Fred · 30 november 2005 op 19:22

[quote]staat er iets interessants of amusants te lezen en verder maakt het voor mij niet uit[/quote]

Ik zeg hierop volmondig nee/nee!

Enne, alle PB’s openbaar graag…

Ma3anne · 30 november 2005 op 19:32

Zo, dat tikt alweer lekker aan, al die reacties. 🙄

Outsider · 30 november 2005 op 19:39

[quote]Ik zeg hierop volmondig nee/nee![/quote]

Spuit 11 geeft water

Eddy Kielema · 30 november 2005 op 19:58

[quote]Als ik jou een PB stuur, Eddy, dan is het niet de bedoeling dat jij die hier als quote neerzet.[/quote]
Je gaf een reactie op mijn reactie onder jouw column, dus het lijkt me logisch dat mijn reactie daarop op de plek komt te staan waar die thuishoort: onder je column. Bovendien vind ik het een beetje geniepig om mensen via een PB-tje uitgebreid te beledigen.

Outsider · 30 november 2005 op 20:07

[quote]Bovendien vind ik het een beetje geniepig om mensen via een PB-tje uitgebreid te beledigen.[/quote]
Ik wil je er even aan herinneren Eddy, dat ik schreef dat ik Gordon Ramsay een enorme klootzak vind en vervolgens schrijf jij ‘mooi zelfportret’.
Wie is er dan eigenlijk aan het beledigen?
En ik heb dat niet uit geniepigheid gedaan, maar omdat het hier herhaaldelijk gezegd is, dat zulke dingen in een PB of in de Boksring thuishoren.

Eddy Kielema · 30 november 2005 op 20:48

[quote]Men zal mij misschien tegenwerpen dat ik anders zelf nu ook nogal beledigend word. [/quote]
Het enige wat ik met mijn reactie heb gedaan, is jezelf citeren. Je maakt Ramsay voor rotte vis uit, terwijl je hem juist verwijt dat hij dat met het keukenpersoneel doet. Die spagaat signaleerde jij ook al, dus ik begrijp je opwinding niet zo goed. Ik heb helemaal niet willen zeggen dat jij een ‘klootzak’ bent. Dat maak je er zelf van. Het enige wat ik heb gedaan is je eigen woorden uitvergroten. Dus je reactie verbaast me heel erg, omdat je ervan alles bij betrekt dat er niets mee te maken heeft (mijn columns over de AH en Cor Bakker). Ik wilde alleen maar een grapje maken over de tweestrijd in je column. Dat je vervolgens een pb-tje misbruikt om mij ervan te betichten dat ik een enorme plaat oid voor mijn kop heb, vind ik niet erg netjes. Als je mij in het pb-tje had gevraagd wat ik met mijn opmerking had bedoeld, had ik je dat uitgelegd en had ik die opmerking ook niet openbaar gemaakt.

Outsider · 1 december 2005 op 00:07

[quote]Je maakt Ramsay voor rotte vis uit, terwijl je hem juist verwijt dat hij dat met het keukenpersoneel doet. Die spagaat signaleerde jij ook al, dus ik begrijp je opwinding niet zo goed. [/quote]
Er staat anders duidelijk in het stuk dat er een verschil is in het gedrag van Ramsay en mijn gedrag. Dat keukenpersoneel heeft namelijk niks misdaan en Ramsay gedraagt zich als een hond. Ik vind dat ik dat duidelijk genoeg uitleg in het stuk en als je dat niet snapt dan wil je het ook niet snappen en daarom hou ik op met verder uitleggen.

Dees · 1 december 2005 op 08:16

[i]Wo ist die Gemütlichkeit[/i]? 😛

44!

Geertje · 1 december 2005 op 12:26

Heerlijk wat heb ik weer gelachen! De tranen over mijn wangen van het lachen! Top…oh nee off topic! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder