Het is stil op straat. Een hoofddoekje en een baard werpen lange schaduwen op de het rijtje rijtjeshuizen. Gordijnen zijn gesloten. Een politiebus doemt uit het niets op. Een schot. En nog een. Gesmoorde kreten. Daarna is het muisstil. De politiebus loopt leeg. De straat is vrij. En blauw. Zoals het hoort. Uit de huizen komen mensen; zij drommen bijeen om de twee lichamen die in een merkwaardige houding doodstil op het trottoir liggen. ‘Haar hoofddoekje lijkt net een witte vlag’, waagt een van de omstanders, die bijna wordt gelyncht.
‘Net goed!’ ‘Dat hadden ze veel eerder moeten doen!’ Naast de jonge vrouw vormt zich, ongeveer ter hoogte van waar men bij een normale vrouw haar knieën kan vermoeden, een donkere vlek. De baard bloedt uit een wond aan zijn hoofd, maar politie en marechaussee dringen de omstanders terug en maken het onmiskenbare gebaar dat hij door de knieën is geschoten. Niemand heeft dan ook een hoofdwond gezien, blijkt later uit het politieverslag en bijbehorende getuigenverhoren.

‘Ik drink géén hero’ Drinkman, minister van Nationale Staatsbeveiliging (NSb), verklaart in de Tweede Kamer dat politie en marechaussee correct hebben gehandeld bij het preventief onschadelijk maken van twee Marokkaanse kopvoddentaksovertreders. De linkse hobbyisten in de Kamer protesteren uiteraard weer eens en willen zogenaamd bewijzen aandragen dat het om een pas getrouwd stelletje gaat dat goed in de wijk bekend staat, maar dit wordt door de meerderheid, in het kader van de wet Belediging van ambtenarenhandelingen (Bah), terecht weggehoond. SP, GroenLinks en PvdA worden door de Leider van de Regering beschuldigd van belediging van de Nederlandse Staat, het in gevaar brengen van de Nationale Veiligheid en schending van het Recht op Vrije Meningsuiting en krijgen van de Kamervoorzitter dus een spreekverbod van een half jaar. De VARA en de VPRO, die beide een – uiteraard gezagsondermijnende en onnationale – uitzending wijden aan het incidentje, krijgen een uitzendverbod van drie maanden en een boete van drie miljoen euro opgelegd. Het dagblad Nederland Ontwaakt v/h De Telegraaf juicht: ‘LINKS IS LAM’. De wind fluistert ‘dan had je maar anders moeten stemmen.’

© Jan Bontje 2010

Categorieën: Fictie

6 reacties

Chucky · 4 april 2010 op 09:56

En toen werd je wakker in de realiteit. 😕

arta · 4 april 2010 op 10:50

Lekker cynisch stuk!
🙂

Ontwikkeling · 4 april 2010 op 12:30

“Kopte de Telegraaf op 6 april 2010…”
Brrrr je moet er niet aan denken. Griezelig!

pally · 5 april 2010 op 18:03

Eng maar mooi vergroot stuk, Jan, dat tot nadenken stemt. Die kop van de Telegraaf had ik niet gezien omdat ik die krant nooit lees.

groet van Pally

Emiliever · 5 april 2010 op 19:44

En dat het maar bij fictie blijven moge…maar ik heb er een hard hoofd in.

Dees · 6 april 2010 op 11:43

Dit is wel een erg weinig subtiel stemadvies. En hoewel ik er niets mee heb zouden ook CDA en CU hier niet mee instemmen en waar ik er wel veel mee heb, D66 uiteraard ook niet (over subtiele stemadviezen gesproken :-D)

Het ligt mij er te dik bovenop om te raken en het heeft een dubbele agenda. Maw, een gemiste plank, wat mij betreft.

Geef een antwoord