Balkenende in een interview voor de TV: Wouter Bosch moet zijn handen eens in eigen boezem steken! Merkwaardige opmerking als je bedenkt dat Bosch net getrouwd is. Die steekt zijn handen overal in behalve in zijn eigen boezem.
Nog zo’n leuke vondst van Balkenende: “Het motto van deze regering is: meer werk en minder regels.
Minder regels?? Is hij nou helemaal getikt? Meer regels, Heer Balkenende!!! Hoe meer , hoe beter. Ik houd juist van regels. Regels verschaffen zekerheid. Iedereen weet waar hij aan toe is. Het liefst zie ik een groot woud van regels waar we levenslang ,tijgerend,onze weg door zoeken op weg naar de eindregel. Soms kun je in dat woud dan de weg vragen aan een dienstdoende regelneef die speciaal is opgeleid om mensen het bos in te sturen.
De hele economie zou in elkaar storten als je gaat kappen in de regels. Ambtenaren worden dan overbodig dus het zou alleen maar leiden tot meer werkloosheid. Drukkerijen gaan failliet omdat er dan geen regels meer gedrukt worden en dat geldt hetzelfde voor de papierindustrie .
En voor de houtindustrie niet te vergeten. Een golf van ontslagen zou over ons land rollen. Gedesoriënteerde mensen die plotseling geconfronteerd worden met een regelloos land. Depressies nemen toe. Zelfmoorden eveneens.

Minder regels leiden dus tot minder werk en niet tot meer werk zoals het nieuwe motto van het Balkenteam ons doet geloven. In mijn column “betutteling” beweer ik iets anders maar daar ben ik gauw van teruggekomen. Mijn motto is nu: “REGELS ZIJN REGELS”
Die zijn er niet voor niets. Als je in de regels gaat knippen kweek je verwarring. Mensen moeten zelf na gaan denken en daar hebben we geen tijd voor Heer Balkenende want we willen op tijd naar Goede tijden slechte tijden kijken; we willen voetbal zien en pinda’s en nootjes knabbelen en een biertje drinken na een dag vol regels. Kortom: we houden van een geregeld leven Heer Balkenende.
En welke regels gaat u dan afschaffen Heer Balkenende? Maximumsnelheid? Stoppen voor rood? Wildplassen? Ja, ik noem er maar een paar maar u ziet hoe ingewikkeld het nog wordt
En het ergste is nog dat die randviolen van D’66 achter dat motto staan.
Boris Boef, voorheen rechter, thans verrader van een handvol D’66-stemmers en zijn rechterhand LoucheWies de Waal staan erachter! Boris Boef! De man , mind you, die een gekozen burgemeester beloofde, en verbetering van het onderwijs.
Nou, als je dàt wilt veranderen heb je geen woud maar een Amazonegebied vol extra regels nodig.
Dus om achter het motto te kunnen staan en geloofwaardig te blijven stel ik D’66 voor, nu haar partijprogramma te gaan aanpassen. Dat vereist een ommezwaai maar geen nood, ommezwaaien kan D’66 als geen ander..Als je nou toch in de regels gaat snijden:schaf dan de burgemeester en het onderwijs maar af. Weet je hoeveel geregel dat scheelt?
Een burgemeester is net zoiets al een koningin. Volstrekt overbodig! En onderwijs is niet meer nodig want alles wat je wilt weten kun je op internet vinden. Naschoolse afgang kan worden afgeschaft en in ruil daarvoor pleur je een paar hangplekken vol met computers.

Wouter Bosch moet zijn hand in eigen boezen steken. Kun je bij mannen van een boezem spreken? Ik weet niet hoe het bij u zit Heer Balkenende, maar ik ben vrij plat van boven.


3 reacties

Kobus · 5 juni 2003 op 12:41

Met Bosch kun je alle kanten op.
Boren, borstelen, vijlen, frezen, hameren, schaven, lakken, losmaken, hakken, polijsten, raspen, reinigen, zagen, krabben, schuren, schroeven, afbramen, doorslijpen, drogen. Maar hebben we het wel over dezelfde ?

Dacht de vraag over de mannelijke boezem na intensief onderzoek wel te kunnen beantwoorden.
De mannelijke boezem bestaat wel degelijk.
Op internet hebben ze het over de boezem van een gemaal. Dat kan niet missen toch ? Is blijkbaar toch wel bijzonder, want er komen nogal wat (ramp ?) toeristen op af. Zal wel liggen aan het feit dat ze de pijp eraf hebben gehaald.
En meneer Bos had het zelfs eens over de groene boezem. Wilde zeker geen blauwtje lopen.

En wat de regels betreft. Helemaal voor Paco !
Meer regels. Zoals de max. lengte van een halsband voor honden. Uitrenveldje voor bazen. Voor het relaxen verplichte kattenluiken in volieres. (ook handig voor fretten en vossen).
En op dierendag de mogelijkheid om ritueel een mens te slachten.
I.v.m. jouw kerkelijke achtergrond en uit oogpunt van inburgering ook de regel invoeren dat kannibalen op vrijdag uitsluitend vissers eten.

Groetjes,

Dorus Kat

Yoyogro · 7 juni 2003 op 00:32

[quote]Wouter Bosch [/quote]

Is dat die grondlegger van de wasmachines? Of is dat een manier om Wouter Bos een wat deftiger voorkomen te verschaffen? 😕

Kees Schilder · 7 juni 2003 op 09:08

Het staat zo kaal zonder “ch” .En internationaal, komt ‘Bosch” beter tot zijn recht.Daar moet je allemalaan denken als je carriere wil maken in de politiek.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder