Als het aan Giorgio Armani ligt kleden mannen zich deze zomer nonchalant, elegant, hedendaags en aantrekkelijk. Maar dat wordt lastig. Want Armani kan dan wel een look-alike David Beckham de catwalk opsturen in een elegante doch nonchalante pantalon maar hoe had hij in de praktijk “elegant” bedacht met in de linker broekzak de auto- en huissleutels, in de rechter de telefoon en in de kontzak de knipbeurs? Wat modeontwerpers elegant vinden is een pak met dichtgenaaide zakken maar dat is net zoiets als het water uit een viskom laten omdat het anders zo groen wordt. Dat gaat niet, die zakken heb je gewoon nodig. Het probleem is dat die couturiers kleding nog altijd ontwerpen als toen de Romeinen besloten dat lakens niet langer haute couture waren en broeken gingen dragen. Twee broekzakken in je pak was ook nog prima honderd jaar geleden, het enige dat mannen toen bij zich droegen was een builtje shag en een pakje vloeitjes. Maar voor de moderne man wordt het toch echt tijd voor een fatsoenlijke mannentas!

Natuurlijk begrijp ik ook dat mannen met tasjes net zo gay overkomen als Marc-Marie Huibregts nippend aan een glas rosé maar kunnen Dolce en Gabbana daar dan niet eens wat op verzinnen? Misschien zijn er nog mannen die indruk op de vrouwtjes proberen te maken met een gigantische Nokia in de broekzak maar ik geneer me dood wanneer ik op een terrasje het tafeltje vol moet leggen met telefoon, sleutels, zonnebril, portemonnee en agenda voordat ik eens fatsoenlijk kan gaan zitten! Echt, ik zou eigenlijk zo’n GI Joe granaten gordel moeten hebben om alles kwijt te kunnen maar ik ben bang dat Armani dat niet verstaat onder “elegant”, laat staan “aantrekkelijk”.

Maar wat dan wel? Het enige waar je als man een beetje mee kunt vertonen is een laptoptas. Ik zou mijn lunchtrommel en thermosfles zelfs in een laptoptas naar werk meenemen als ik bouwvakker was. Probleem is alleen dat het op vrijdagavond een beetje vreemd binnenkomen is bij vrienden met een Dell-tas om je schouder.

Er zijn in het verleden wel pogingen gedaan om tasjes voor mannen te maken maar die zijn allemaal mislukt. Ze werden alleen verkocht aan mannen die ze om hun middel droegen tijdens Nordic Walking. En dat geldt voor alle vormen van heuptasjes, polstasjes en toilettasjes.

Toch denk ik wel een oplossing voor dit probleem te hebben. Wellicht kunnen we voor mannen iets stoers verzinnen. Bijvoorbeeld een pistoolholster? Zo’n ding dat Don Johnson in Miami Vice altijd onder zijn jasje droeg? Daar past ook wel een zonnebril in. En in de toekomst zie ik ook nog mogelijkheden voor het implanteren van gadgets. Bij een beetje liposuctie worden al gauw enkele kilo’s afgezogen. Als je die ruimte vult met een smartphone ben je nog steeds lichter dan voorheen en je hebt je telefoon en agenda altijd bij je.

Tot die tijd is het misschien een beter idee om alle zooi gewoon thuis te laten. Het enige wat ik deze zomer echt nodig heb is een pinpas en eigenlijk kan ik die ook nog wel missen. Zonder geld is het misschien niet gemakkelijk een terrasje te pikken maar ik weet één ding zeker, ik zou wel bijzonder nonchalant overkomen. Of irritant, maar ja daar moet ik Giorgio Armani dan maar de schuld van geven.


13 reacties

Kuin · 16 juni 2009 op 12:20

Ik vind het meer een licht kritisch verslag van een kledingpresentatie. Ik mis een vette uitsmijter aan het eind. Iets meer [i]Midas touch[/i] er in, iets meer laf, iets meer geprikkeld. Dan komt het goed. En nee, ik zie mezelf nog niet rondlopen met een tas.

arta · 16 juni 2009 op 15:50

[quote]Echt, ik zou eigenlijk zo’n GI Joe granaten gordel moeten hebben om alles kwijt te kunnen maar ik ben bang dat Armani dat niet verstaat onder “elegant”, laat staan “aantrekkelijk”.[/quote]
So what? Giorgio Armani kan me zwaar gestolen worden.
Mannen met tassen of, nog erger, tasJES werken op mijn lachspieren. Vooral het polstasje, dat moet haast wel de vreselijkste mannenuitvinding aller tijden zijn…
Ik vond hem leuk om te lezen, iets meer pit, zoals Kuin al zei, zou het hilarischer kunnen maken, maar ik vraag me af of dat wel de bedoeling was.

LouisP · 16 juni 2009 op 16:47

R.H.
…. zoiets als het water uit een viskom laten omdat het anders zo groen wordt.
Da’s een mooie zin.
Ik vind de rest ook prima.

gr.
L.

lisa-marie · 16 juni 2009 op 16:51

Een echte mannentas nee liever niet anders heb ik geen excuus meer om er weer eentje aan te schaffen. 😀

axelle · 16 juni 2009 op 20:04

Ik vind ‘m geniaal.
Ook al vind ik de (nep)Armanikereltjes van de 2009-maatschappij VET overdreven.
Axelle 😉

Mien · 16 juni 2009 op 20:44

Vlot geschreven column.

Zeker aan het einde biedt de column gelegenheid om nog meer de boel op de spits te drijven.

Je kunt natuurlijk ook alles meedragen in een vlotte badmuts met bloemetjes … da’s pas hip.

Mien (neemt altijd in ieder geval zichzelf mee)

SIMBA · 17 juni 2009 op 09:36

Niks Armani, gewoon lekker een jeans aantrekken en daar kun je heerlijk veel inproppen!

Mup · 17 juni 2009 op 21:01

Je hebt een punt, hou zelf ook wel van gevulde zakken,

Groet Mup

RobertH · 17 juni 2009 op 21:33

Kuin,
Ja vettere uitsmijter had gemogen. Mee eens. Iets te snel ingestuurd en nog even over moeten nadenken. Bedankt!
Gr. Robert

KawaSutra · 18 juni 2009 op 01:23

Je hebt blijkbaar één soort tas over het hoofd gezien. Échte mannen dragen namelijk een tanktas. Sommige vrouwen ook trouwens. Gewoon motor gaan rijden dan heb je het probleem van zakken vullen niet. 😀

Ik had je beloofd sceptisch te zijn over herentasjes, dat trek ik bij deze in. Leuke column!

doemaar88 · 18 juni 2009 op 22:38

Je hebt een lekkere schrijfstijl, De titel is ietwat lang, maar wel humoristisch. Ook belangrijk. Leuke onderwerpkeuze. De zakken in jeans zijn tegenwoordig meters diep 😀 Misschien kun je dat overwegen :hammer:

RobertH · 19 juni 2009 op 08:21

Ja ik wil “ook zo’n broek met van die zakken aan de zijkant”. Dat is toch een (heel slecht) house plaatje van een paar jaar geleden 😀

Neuskleuter · 20 juni 2009 op 19:00

Ik heb in Rome nog schitterende jassen gezien hoor! Vooral gedragen door mannen met donkere zonnebrillen die zich ineens om je heen cirkelen, zodat je geen kant meer op kan. Ze laten je pas gaan als je een van de accessoires uit hun jas hebben gekocht: een horloge, anti-stress knijpspeeltje, zonnebril of Perzisch tapijt. Prachtig design, die jassen. Ook handig om mee te vluchten en ongemerkt in de massa op te gaan als de politie het toevallig doorheeft. Ideaal.

Trouwens, bij jaszakken speelt nu geloof ik hetzelfde; het duurde een eeuwigheid voor ik een leuke zomerjas had gevonden waar wél zakken in zaten. En nog piept mijn portemonnee met een hoekje eruit.

Ik deel je frustratie!

Geef een antwoord