Met de feestdagen bijna weer in het zicht is het traditiegetrouw de gewoonte om allerlei zaken te overdenken en onze naastenliefde te tonen. Maar wat is er in dit doodzieke land nu nog voor positiefs te overdenken? Intolerantie, discriminatie, geweld en corruptie voeren hoogtij aangevoerd door de graai en snaaicultuur van het haagsche pluche die zo’n totaal gebrek aan zelfkritiek en maatschappelijke betrokkenheid ten toon spreiden dat ze onderhand een karikatuur van zichzelf geworden zijn. De normen en waarden cultuur die onze “leiders” zo graag propageren schijnt een eenzijdige vrijbrief te zijn om gewone burgers zo veel mogelijk te plukken en uit te wringen tot we hier een welstandniveau bereiken waar zelfs een zogenaamd derde wereld land zich voor zou schamen. We zijn afgegleden van het neusje van de zalm tot de rotte vis van Europa door het totale gebrek aan visie,durf,kennis en daadkracht van diverse opeenvolgende “volksvertegenwoordigers” die als een stel blatende schapen geinfecteerd zijn met de ziekte van sociale en politieke correctheid. Maar waar waren de mannen in de witte pakken om deze menselijke vorm van bse de kop in te drukken d.m.v. de preventieve ruiming van onze rampzalige kabinetten?

Nu zal ik als leek met mijn normale verstand het hogere gedachtengoed achter de politieke miskleumen wel niet begrijpen, maar een bedrijfstak, wat de politiek tenslotte ook gewoon is, die jaar in jaar uit fout op fout stapelt en daarvoor beloond word met forse salarissen , riante wachtgeld regelingen en bijbaantjes in de vorm van dik betaalde commissariaten die hoort in mijn ogen gewoon een brevet van onvermogen te krijgen in de vorm van een faillisement , ware het niet dat deze genoemde bedrijfstak wel zo slim is om niet te spelen met eigen geld maar het geld van u en mij.

Ieder project , onderzoek of wat voor iets dan ook waar onze regering de opdracht voor geeft word standaard 2x zo duur als begroot. Als ik dat in het bedrijfleven bij mijn werkgever doe sta ik na 1 project op straat ,en dan op ongeveer 65 procent van mijn laatst verdiende loon, want het kabinet vind wel dat mensen die zo opzichtig falen dat ook daadwerkelijk direct in hun portomonai horen te voelen, dus voor ons geen wachtgeldregeling of een paar ton bonus als premie voor bewezen diensten want dat geld alleen voor de elitaire politieke miskleumers.

Maar om vooral te laten zien dat de politiek wel degelijk dicht bij de burger staat en luisterd naar de man in de straat gaan de politici tegenwoordig de straat op , alleen jammer dat ze dat enkel en alleen doen ten tijden van naderende verkiezingen, om dan hun blijde boodschap te verkondigen, het enige wat nog ontbreekt om ze onlosmakelijk verbonden te laten worden met jehova getuigen is de wachttoren, want beide groepen prediken al decenia lang van wonderen die moeten gaan gebeuren maar die nooit zullen gebeuren.
Beloften doen is zowiezo niet het sterkste punt van de afgelopen kabinetten want wie herinnerd zich niet de banketbakkers uitspraak van JP : na het zuur komt het zoet. Dit zal dan wel bitterzoet of zoetzuur van de chinees zijn want het beloofde zoet in mijn portomonai heb ik tot op de dag van vandaag nog niet mogen proeven, daar zitten enkel die niet te vreten euro’s in die ons harthandig door onze strot zijn geduwd.

Maar wie weet komt er ooit nog een dag dat wij als volk daadwerkelijk iets te zeggen krijgen over onze eigen toekomst…..oeps foutje , dat hebben ze natuurlijk 1x geprobeerd in de vorm van een referendum voor de europese grondwet, maar dat beviel ze niet zo want die eigenwijze burgers waren natuurlijk niet in staat om voor zichzelf te bepalen wat goed voor hun was…… daar hebben we tenslotte de politiek voor , die ten alle tijden het belang van de burgers voorop heeft staan. En dit is zowaar dan geen leugen want ook JP Balkenende en W Bos zijn tenslotte burgers van dit land en dus kunnen ze volmondig beamen dat ze hun plicht die ze ooit aanvaard hebben als volksvertegenwoordigers nastreven, want er is niemand die zo goed voor JP zorgt als Jp zelf.

Zo kan ik nog uren door gaan over ziekenhuizen die tegenover iedere verpleger of verpleegster 1 manager hebben waardoor de gezondheidszorg niet meer te betalen is , tenzij je Beatrix of Wim Lex heet want dan heb je een prive chirurg 24 uur per dag klaar staan ondanks de wachtlijsten, of over criminelen die vertroeteld worden terwijl hun slachtoffers in de kou blijven staan, maar wat heeft het voor zin want zolang Harry Potter en zijn mislukte tovenaarsbende op de troon blijven zitten zal het hier i.p.v. Zweinstein een zwijnenstal blijven.


Chucky

Ik probeer CreaBea bezig te zijn door af en toe wat letters aan het "papier" toe te vertrouwen en wat te tekenen en schilderen. In al mijn bescheidenheid erken ik niet de beste schrijver te zijn, maar wel altijd een boodschap in mijn verzinsels te stoppen.

13 reacties

arta · 14 september 2009 op 12:39

Jeetje Chucky, wát een negativiteit en wát een taalfouten! (hij vertrouwd–>vertrouw[b]t[/b], Zowiezo–>[b]Sowieso[/b] en dit zijn er nog maar twee…)

klapdoos · 14 september 2009 op 14:03

Chucky ik lees het als een verlengstuk van mijn bonnetjesaffaire, maar je hebt net zo goed gelijk hoor en wat die taalfouten aangaat? Gewoon lekker je eigen gang gaan, je leert het vanzelf wel. Is mij ook gebeurt door gewoon niet meer naar de juiste personen te luisteren, maar gewoon via Google even voor de zekerheid te zoeken…Goeie column en daar gaat het om..
groet van leny

Chucky · 14 september 2009 op 17:52

Beste Arta , ik schrijf vanuit mijn gevoel en niet vanuit perfectionisme want het gaat mij om het gevoel wat een geschreven stuk overbrengt en niet of iets met d of met t geschreven is. Iedere grote schrijver laat zijn boeken of stukken meerdere keren nakijken om er fouten uit te halen dus die maken ook fouten, en de nederlandse taal is sinds ik van school gegaan ben al meer keer van spelling en schrijfwijze veranderd dan een lingeriemodel van lingerie …… dus wie zonder zonde is werpe de eerste steen
En het is in mijn ogen geen negatief stuk maar een realistisch stuk dus gun ieder zijn kijk op de zaken.

Saya_Surya · 14 september 2009 op 20:06

Ik sluit me volledig bij jou aan, A.

@Klapdoos: die gelijkenis die jij in je reply trekt was mij ook al opgevallen.

Garuda · 14 september 2009 op 22:44

Je zegt het zelf al, het gaat erom wat het stuk bij de mensen overbrengt, en grote schrijvers laten hun boeken of stukken ook nakijken om de fouten eruit te halen…dat doen ze VOORDAT ze het publiceren, want wij als lezer worden afgeleid door de fouten waardoor de functie van jouw stuk, iets overbrengen, minder wordt.

Dus als je ons iets wilt geven door het lezen van jouw stuk, zorg dan dat ie goed leesbaar is, dan houden we de aandacht bij de boodschap. En gun ieder ook zijn mening…

Chucky · 15 september 2009 op 06:17

Ik begrijp dus dat een stuk niet te lezen is omdat er zowiezo staat i.p.v. sowieso, Hans Anders heeft hier zeker erg veel aandeelhouders?

Fem · 15 september 2009 op 08:49

Aan de taalfoutjes kan ik me niet zo storen omdat ik zelf nu eenmaal ook geen grammaticaal wonder ben :oeps:

De strekking van je verhaal is duidelijk en ik kan mij deels vinden in wat je te vertellen hebt.

Misschien leest het ook wat lastig doordat je enorme lange zinnen maakt. Af en toe een puntje ipv een komma, zou het wat minder een stortvloed van woorden en meningen maken. dan hou je de lezer misschien geboeid en bereik je meer mensen…

arta · 15 september 2009 op 09:36

[quote]Beste Arta , ik schrijf vanuit mijn gevoel en niet vanuit perfectionisme want het gaat mij om het gevoel wat een geschreven stuk overbrengt en niet of iets met d of met t geschreven is. [/quote]
Dus als ik het goed begrijp wil jij alleen ongenuanceerd jouw gal spuwen en geen feedback op schrijf-en stijlfouten?
Prima, van mij geen ‘puntjes’ meer.
[quote]En het is in mijn ogen geen negatief stuk maar een realistisch stuk dus gun ieder zijn kijk op de zaken.[/quote]
Dus als ik het goed begrijp gun ik jou niet jouw kijk op de zaken, doordat ik typ dat ik het een negatief stuk vind? Draaien we hier de zaken niet een klein beetje om :eh: :eh: :eh:

Chucky · 15 september 2009 op 18:20

Arta , het is de toon die de muziek maakt. Ik kon weinig sympathie in je bericht terugvinden en alleen maar afkraken. Als je begint met : ik heb je stuk gelezen maar in mijn ogen is het vrij negatief en er zitten nog wel wat fouten in , maar de positieve dingen zijn ……
Dat komt anders over dan gelijk brullen wat een negatief stuk en wat een fouten. Maar doe het zoals je het wilt , verwacht alleen niet dat ik je dan met fluwelen handschoenen aanpak 😉

arta · 16 september 2009 op 07:19

Ja, je hebt gelijk, mijn reactie was niet aardig en had ik best wat vriendelijker in kunnen kleden… (al is het absoluut het eerste wat in mij opkwam na het lezen)
Dusse…In deze: Jij je punt!

Fluwelen handschoenen zijn overigens veel te chique voor mij 😀

Chucky · 16 september 2009 op 15:09

Beste Arta , bedankt voor onderstaand commentaar want ook “fouten” toegeven is een gave 😉

Ja, je hebt gelijk, mijn reactie was niet aardig en had ik best wat vriendelijker in kunnen kleden… (al is het absoluut het eerste wat in mij opkwam na het lezen)
Dusse…In deze: Jij je punt!

Chucky · 10 oktober 2009 op 09:45

En dat laatste ingezonden commentaar slaat op ??????

Jeroen · 13 oktober 2009 op 20:52

Dat was helaas een spambot. Alle spam + het account is inmiddels verwijderd. Hopelijk blijft het hierbij…

Geef een antwoord