Geachte koninklijke hoogheid, koningin der Nederlanden,

Zaterdag 11 december jongstleden ervoer ik een moment van algehele, maar toch een duidelijk te specificeren gevoel van eenzaamheid. Een gevoel dat partieel werd aangevuld door de gedachte dat mijn persoon het kerstfeest anno 2004 in eenzaamheid zal moeten doorbrengen. Het idee van het al dan niet missen van verbale- evenals fysieke communicatie over en weer tijdens dit bijbelse feest, deden mij onwillekeurig aan uw persoon als mens denken. Daar respectievelijk uw man, uw moeder én uw vader in relatief korte tijd elkaar hebben opgevolgd door het tijdelijke met het eeuwige te verruilen, wist ik het beeld in mijn hoofd niet te immobiliseren dat u dit jaar alleen het kerstfeest moet vieren. Een visie die mij die bewuste zaterdag 11 december toch enigszins ontstemde.

Waarde Koningin der Nederlanden, mijn besef dat u het glas zal heffen tegen de reflectie van een spiegel uit de Gouden Eeuw, stak mij als schrijver recht in het hart, zo doorvoeld dat je er een willekeurige politicus c.q. politica bij wijze van politiek statement het leven mee had kunnen ontnemen. ‘Ons’ land, met u als trots en fier boegbeeld van de samenleving, kent al genoeg ellende, eenzaamheid en verdriet. Het is dan ook die opsomming die mij tot de volgende motie doet komen:

Vergeef mij mijn taalkundige vrijpostigheid, maar lieve Beatrix, staat het beeld evenals de gedachte u aan, om kerstfeest 2004 met mijn persoon door te brengen? Wars van elke voorgeschreven etiquette zal ik liefdevol tegen u aankruipen, het glas met u heffen en de gehele avond in conclaaf gaan met u over zaken die u als persoon, als mens Beatrix, parten spelen. Laten we het niet hebben over conventies van Genève, niet de apert gespleten toestand van ons land. En niet over bouwfraudes.

Lieve Beatrix, is het uwerzijds net zo een aangename gedachte dat u en ik samen op een, door uw vader geschoten, berenvel als twee verliefden voor de open haard tegen elkaar aankruipen? Aangename woordjes en koosnaampjes verbaal in elkanders oor deponeren? Dat ik u mijn schouder ter beschikking stel waarop u uw hoofd rust, een traan laat en al uw gefrustreerde, vastgeroeste gevoelens de vrije loop laat gaan?

Als aan het einde van kerstavond, na een goed gesprek en het meerdere malen heffen van een goed glas wijn uit het begin van de vorige eeuw, ik u zacht ga masseren? Dat ik u intens zal strelen over huid en haar? Dat ik met totale overgave met mijn lippen de uwe masseer en uw tong balsem met de mijne om dat in te luiden wat de kerstnacht tussen lakens van satijn achter gesloten deuren ons gaat bieden? Dat u en ik elkanders lichaamsgeuren als geen ander kennen en herkennen na het verstrijken van een half etmaal? Dat u en ik beiden beseffen dat deze handelingen en gevoelens die te maken hebben met lichamelijke opwinding en vrijen slechts het voorspel zijn van twee dagen rauwe geslachtsgemeenschap? Dat wij begrippen als cohabitatie, coïtus en copulatie doen verdwijnen naar de stoffige archieven van Van Dale’s woordenboek? Dat wij 26 december uitgeput en uitgeteld ons laatste vocht aan elkander hebben geschonken en na het roken van een filtersigaret ons te buiten gaan aan een door een van uw zoons geschoten everzwijn? Dat uw gehele paleis nog weken zal ruiken naar de niet te verbergen geur van passioneel geslachtsverkeer?
Dat u uw haute couture rok nog net even rechttrekt voordat onze Minister President bij u op audiëntie komt en die exclusieve lucht die uw hof vult maar niet weet te plaatsen?
Dat die tien minuten die u Jan-Peter gunt, mij de tijd geven om ons volgende hoogtepunt voor te bereiden door op het moment suprème, de climax van drie dagen rauwe passie te roepen:

Aaah, Aaah, Aaah, Beatrix Wilhelmina Armgard, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, Markiezin van Veere, Markiezin van Vlissingen, Gravin van Katzenelnbogen, Vianden, Dietz, Spiegelberg, Buren, Leerdam en Culemborg, Burggravin van Antwerpen, Barones van Breda, Diest, Beilstein, de stad Grave, het land van Cuijck, IJsselstein, Cranendonck, Eindhoven, Liesveld, Herstel, Warneton, Arlay en Nozeroy, Vrijvrouwe van Ameland, Vrouwe van Borculo, Breedevoort, Lichtenvoorde, Loo, Geertruidenberg, Clundert, Zevenbergen, Hoge en Lage Zwaluwe, Naaldwijk, Polanen, St. Maartensdijk, Soest, Baarn, Ter Eem, Willemstad, Steenbergen, Montfoort, St. Vith, Buettgenbach, Niervaart, Daasburg, Turnhout, Besançon.

Maar dat ik dan eens niet voortijdig klaarkom…

Categorieën: Gein & Ongein

9 reacties

sally · 17 december 2004 op 17:41

Jemineetje, dan zit je echt wel héél erg omhoog als je al zin in Beatrix hebt.
Maar weer ongelooflijk schitterend vemakelijk beschreven.

Verder alles goed Martijn?
veel liefs
Sally 😀

Kees Schilder · 17 december 2004 op 17:51

Amice,

Naar ik vernomen heb van Raaf zelve, heeft deze in zijn voorraad nog een exclusieve opblaaspop gelijkende op Bea, in de aanbieding.
Uw geringe ongemak met betrekking tot het voortijdg ‘gereed raken’,zal dan slechts tot kennis van alleen uw persoon geraken.
Wellicht dat u met deze kleine tip uw voordeel kunt doen.
Waanzinnige collumn!
😀

Dinah · 17 december 2004 op 19:17

[quote]Dat uw gehele paleis nog weken zal ruiken naar de niet te verbergen geur van passioneel geslachtsverkeer[/quote]
je vindt het toch niet heel erg als ik mij hier niks bij kan voorstellen? met Bea???

[quote]Maar dat ik dan eens niet voortijdig klaarkom…[/quote]
Bij Bea??? En daar kan ik mij nou helemaaaaaal niks bij voorstellen, maar als jij dat wil is er vast niks mis mee! 😉

Have fun

Mosje · 17 december 2004 op 20:27

Tja, zoals veel mensen het zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hun ouders sex hebben (jakkes), zo heb ik dat met Bea.
Nou ja, tot nu dan, want dit verhaalt heeft mijn fantasie zeer geprikkeld. Hoewel ik tevens moet toegeven dat mijn gedachten ook uitgaan naar Maxima……
😛

viking · 17 december 2004 op 20:46

Ik had hier graag een paar schaterlach-smilies gezet maar dat werkt gdvdmm weer eens niet op deze kt pjoeter. Dus je moet me maar op mijn woord geloven dat ik een incontinentale lachbui heb gehad! 😀

Wright · 17 december 2004 op 21:17

Royal class column, Martijn!![img]http://213.239.164.115/animatedpictures/preview/70072.gif[/img][size=xx-small]

ps: waar ik héél benieuwd naar ben, hoe zit heur haar na al die wilde nachten?[/size]

Li · 17 december 2004 op 23:05

Ben je een toekomstige hofleverancier Martijn?:-P

Deze column is:
ma·jes·tei·te·lijk (bn.)
1 waardig, verheven => majestueus

Maar is het ook 😕

ma·jes·teits·schen·nis (de ~ (v.))
1 belediging van de soeverein => crimen laesae majestatis

Li

Mup · 18 december 2004 op 22:55

Complimenten voor de titel ook!

Groet Mup.

Ma3anne · 20 december 2004 op 10:24

Ik weet niet waarom, maar dit valt bij mij op dit moment helemaal verkeerd. 😮

Geef een reactie

Avatar plaatshouder