De maagdenmanie is in vele culturen verweven. De Maagd Maria, Onbevlekte Ontvangenis. Voor mij vertaald is dat Jozef, die na een heftig staaltje zelfbevrediging op de expliciete wandtekening van de moeder van Maria Magdalena, zijn bespermade vingers in zijn eigen Maria stak. Maria, de zuivere, ons aller moeder, de reinheid zelve. Vingers of piemel, een wezenlijk verschil, in de buurt van het stukje weefsel dat bloeden kan.

Ook in andere culturen speelt maagdenverering een grote rol. Iedereen kent de bebloede lakens die getoond worden na de huwelijksnacht, of de voorbeelden van meisjes die aan banden worden gelegd. Enkel en alleen maar om te voorkomen dat het maagdenvlies iets gebeurt, voor het huwelijk. Er zijn meisjes in Nederland, die eerder anale dan vaginale seks hebben, om een stukje weefsel intact te houden, dat synoniem is aan hun waarde op de huwelijksmarkt en daarom aan de waarde van hun bestaan zelve.

Dan is er natuurlijk nog de belofte van maagden in het hiernamaals voor martelarende Islamieten. Een kwestie die velen aanspreekt, genoeg om – ook als je niet degene bent die zich opblaast – het er toch veel en vaak over te hebben.

Maar laten we eerlijk zijn. Ook de grootste voorraad maagden is eindig. Eén keer neuken en de maagd is maagd-af. Wat te doen na de multiple maagdensessie? Of zou het dan pas echt leuk worden daar?

Misschien, al weet ik niet precies wat de Koran hierover zegt, heeft Allah wel een soort galgenhumor. Kom je in het hiernamaals aan als verse, jonge martelaar, in de volle bloei van je dood, trappelend van ongeduld en een flinke dosis opgespaard testosteron, blijken daar allemaal vrouwen van boven de tachtig te staan die in volle, naakte, maagdelijke glorie wachten tot ze over de rollator gesmeten worden, om eindelijk maar toch tot échte vrouw gepromoveerd te kunnen worden.


7 reacties

Mup · 11 februari 2005 op 10:27

[quote]blijken daar allemaal vrouwen van boven de tachtig te staan die in volle, naakte, maagdelijke glorie wachten tot ze over de rollator gesmeten worden, om eindelijk maar toch tot échte vrouw gepromoveerd te kunnen worden[/quote]

Ben blij dat ik daar niet op wacht. Alhoewel vrouw worden doe je niet na een nummertje, of zoals ik ‘vroefer’vreselijk vond, na het hebben van een eerste menstruatie.

Maar dat was je strekking ook niet. Ik keek terecht uit naar dit vervolg,

Groet Mup.

viking · 11 februari 2005 op 12:32

Ben je nou wel of niet maagd?
Of lezen we dat in ‘Het maagdencomplex 3’.
Zijn de rechten voor ‘Het maagdencomplex, the movie’ al verkocht en zo ja, vinden we het boek dan toch beter?
😛

Dees · 11 februari 2005 op 13:20

@ Viking,

In deel 38 en deel 39B wordt hier uitgebreid op ingegaan 😎

@ Mup, thanks.

Louise · 11 februari 2005 op 15:09

[quote]die in volle, naakte, maagdelijke glorie wachten tot ze over de rollator gesmeten worden[/quote]
Dit loop ik dus allemaal mis;-)

Maagdenfascinatie; het blijft iets onbegrijpelijks. Ook omdat de betekenissen van het begrip en het woord niet overeenkomen. En volgens mij is het ook een uitstervend ras, de maagd. Of misschien zit het ‘m daar wel in: Hoe schaarser, hoe interessanter.

Toch een leuk onderwerp om even bij stil te staan en dat deed ik wel dankzij je column 🙂

Kees Schilder · 11 februari 2005 op 15:30

Wat mij op de vraag brengt; hebben mannen niet ergens een knapenvlies in hun anus of zo?
Is daar nog geen onderzoek naar gedaan, Bernd?
Of weet jij dat Des?

melady · 12 februari 2005 op 00:32

[quote]Kom je in het hiernamaals aan als verse, jonge martelaar[/quote]

Vandaag even mijn euthanasiewensenlijstje aangepast.

1) Pas na mijn 80e wil ik in aanmerking komen voor euthanasie.
2) Mijn vlies moet vlak voor mijn dood herstelt worden.
3) Niet cremeren maar begraven.
4) Mijn rollator gaat mee in mijn kist.
5) Kistkleding: mijn latexpakje met open kruis, zwarte pumps, high heels 20 cm.

Ik kijk met spanning (in mijn netvlies) uit naar je volgende reeks:

‘Het ontknapingscomplex’

Leuk geschreven desaparecida!

Melady 🙂

Ma3anne · 13 februari 2005 op 11:18

Tig mensen opblazen met als doel in het hiernamaals eens lekker te neuken. Wie verzint zoiets?! En willen die maagden dat wel met zo’n terrorist? Of hebben die zelfs na hun dood niks te vertellen?
Mohammed was vast geen meisje, laat staan een maagd.
Goede vervolgcolumn, Dees.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder