Ik durf er niet altijd voor uit te komen. Als ik zeg dat ik op slank val (vooral als ik preciseer dat ik echt slank bedoel, jongemeisjes- en filmsterrenslank) dan word ik soms aangekeken alsof aan mijn handen het bloed kleeft van anorexiaslachtoffers. Alsof door mijn toedoen geholpen door mijn verdorven handlangers, meisjes en vrouwen gedwongen zijn zichzelf uit te hongeren om te voldoen aan ons perverse slankheidsideaal. Handlangers zijn bijvoorbeeld de tv en de bladen die de kijkers en de lezers hersenspoelen met propagandabeelden van jonge strakke meiden. Ik pik het niet langer. Het slankheidsideaal moet uit het verdomhoekje.

Het slankheidsideaal wordt door tegenstanders ervan onrealistisch genoemd. Een slimme zet want door een ideaal onrealistisch te noemen kan je je aan het nastreven ervan gelegitimeerd onttrekken. En als het niet onrealistisch zou zijn dan was het wel onwenselijk. Omdat van vrouwen en meisjes die al hun overtollige pondjes kwijt zijn niet zoveel overblijft. Hoeft ook niet want ze zijn nu eenmaal minder gespierd dan mannen. Maar het wordt toch aangegrepen om kerngezonde meiden af te schilderen als anorexiagevallen. Misschien wel het lot van elk ideaal, voor een enkeling gaat het nooit ver genoeg maar de meesten lappen het aan hun laars. Waar de een probeert te leven op een stengel selderie laten de meesten Gods water over Gods akker lopen.

Vroeger bestond er geen slankheidsideaal. Het was niet nodig want ooit was slank zijn niet zo zeldzaam als nu. Toen calorierijke tussendoortjes nauwelijks bestonden en er hard werd gewerkt. Tegenwoordig kom je er mee weg als je roept dat je druk, druk, druk bent terwijl je nauwelijks van je plaats komt. En als aan dat laatste niet te ontkomen is, gebeurt het niet op eigen kracht: Met de auto naar het werk, met de auto weer naar huis. Onderweg een stopje bij de supermarkt om er winkelwagens vol borrelhapjes, snacks, flessen (fris)drank en andere tussendoortjes weg te slepen. En kant en klaarmaaltijden natuurlijk.

Bij sommigen is er wel enig besef dat het niet door kan gaan met dat pondje of kilootje dat er elk jaar bij komt. Dan gaan ze naar de sportschool (of all places). Waar het parkeerterrein alweer zwart ziet van de auto’s. Met een fietstochtje er naar toe en terug hadden meer calorieën verbrand kunnen worden dan met een potje halfzacht excuussporten in de ‘gym’. Er wordt heel wat afgezweet maar waar het niet koud is en waar het niet waait is daar niet zoveel voor nodig. Stofzuigen levert ook wel eens een zweetdruppel op. Het wordt je daar makkelijk gemaakt tot de conclusie te komen dat een mooi gewicht een onrealistisch streven is, zelfs als “je je alles ontzegt en je helemaal uit de naad sport” Maar instanties die het beste met ons voorhebben houden ons voor minstens een half uur per dag te bewegen. En zelfs dat halen de meesten niet.

Langzamerhand wordt het als abnormaal beschouwd om slank te zijn zonder op een stengel selderie te bijten of elke dag een marathon te lopen. Dan zal je wel een “snelle verbranding” hebben. Klinkt niet onaannemelijk maar de natuurkunde leert dat calorieën die verbrand worden niet zonder een spoor achter te laten verdwijnen. Verbrande calorieën die niet worden gebruikt om te bewegen kunnen alleen maar in warmte worden omgezet. De stoom zou af moeten slaan van de types met een “snelle verbranding”? Soms is dat ook zo, als ze bewegen, dan krijgen ze het warm. Om te bewegen moeten ze calorieën verbranden en daarom kunnen ze normaal eten zonder aan te komen. Er komt geen selderie aan te pas. Leve het slankheidsideaal! Realistisch en nog gezond ook. En mooi!


22 reacties

Mosje · 21 februari 2006 op 20:13

Kijk, deze gaat over meisjes en over slank. Zo kennen we je weer Mauritz.

Shitonya · 22 februari 2006 op 01:22

Nogal warrig geschreven, van de hak op de tak springend. Slankheidsideaal…alleen van het woord alleen al ga ik over mijn onzin-uitkramende tedere nekje. Het maakt niet uit hoe je het woord opvat, het woord blijft weerzinwekkend voor de meeste vrouwen.
Vrouwen hebben al zo weinig zelfvertrouwen, helemaal wanneer het op hun uiterlijk aankomt. En dan begin je ook nog eens over “het slankheidsideaal”. Het maakt niet uit hoe je erover verteld, er valt nauwelijks iets positiefs van te maken.

archangel · 22 februari 2006 op 10:16

Dat je een dunnevrouwenfetisj hebt weten we ondertussen wel, Maurits. Maar soms moet je je ei toch weer even kwijt he? 🙂

Je probeert aan te tonen dat mensen die genoeg bewegen slank kunnen zijn zonder zichzelf uit te hongeren.

[quote]de natuurkunde leert dat calorieën die verbrand worden niet zonder een spoor achter te laten verdwijnen. Verbrande calorieën die niet worden gebruikt om te bewegen kunnen alleen maar in warmte worden omgezet. De stoom zou af moeten slaan van de types met een “snelle verbranding”? Soms is dat ook zo, als ze bewegen, dan krijgen ze het warm. Om te bewegen moeten ze calorieën verbranden en daarom kunnen ze normaal eten zonder aan te komen. Er komt geen selderie aan te pas. Leve het slankheidsideaal! Realistisch en nog gezond ook. En mooi![/quote]

Eerst even muggenziften: een calorie kun je niet verbranden. Een calorie is een maat voor de hoeveelheid energie die vrijkomt bij het afbreken van voedingsstoffen door je lichaam.

Je probeert hier een beetje té krampachtig te beredeneren dat iedereen die maar genoeg beweegt automatisch het door jou geïdealiseerde kledingmaatje kan bereiken. En wat je dus eigenlijk doet, is impliceren dat iedereen die [i]niet[/i] genoeg beweegt, handelt tegen de wil van God, tegen de wetten van de natuur, ja eigenlijk tegen de essentie van het [i]menszijn[/i] in.

Je mag van mij best vallen op slanke vrouwen, ieder zijn voorkeur. Maar ik vind het flauw dat je met dit stukje vrolijk meedoet aan de trend te doen alsof er überhaupt sprake is van [b]schuld[/b] wanneer het gaat om het ‘slankheidsideaal’. Jij mag best vinden dat het de morele plicht is van iedere vrouw om te dun te zijn, maar het is een [i]feit[/i] dat waanzinnig veel gezonde meiden zich op een verkeerde manier laten beïnvloeden door verhalen als de jouwe. En alleen dat al zou reden genoeg voor je moeten zijn om te zeggen: ‘luister eens, ik val toevallig op slanke vrouwen, maar trek je daar a.u.b. niks van aan. Doe gewoon waar je je lekker bij voelt, en dan neem ik er wel genoegen mee dat niet iedereen er zo uitziet als ik zou willen’.

Laat mensen toch alsjeblieft in hun waarde.

Outsider · 22 februari 2006 op 10:40

Om eerlijk te zijn denk ik dat de meeste mannen absoluut niet vallen op dunne vrouwen.
En zo’n anorexia-meisje is al helemaal voor geen enkele man aantrekkelijk.
Maurits valt dan wel op dun, maar ik vraag me wel af hóe dun.

Dees · 22 februari 2006 op 11:08

Al viel je op besnorde hermafrodieten met een piemel en anderhalve borst, het zou me werkelijk een zorg zijn. Waar jij gelukkig van wordt Maurits. Ik val niet op broodmagere veertigers in fietsbroek, maar waarom zou ik in vredesnaam een column schrijven over het eetgedrag dat daarmee gepaard gaat en het oproepen tot het eten van meer dikkermakend voedsel? Dat zou immers egocentrisch zijn? Want ik heb natuurlijk recht op mijn smaak, maar daarbij heb ik niet het recht om mensen die niet aan mijn smaak voldoen te kleineren als mensen die simpelweg niet de discipline hebben om aan mijn smaak te voldoen.

Het verheffen van je eigen voorkeur tot norm, waar eenieder met een beetje doorzettingsvermogen en discipline aan moet voldoen, vind kwalijk. Overgewicht is voor velen een groot probleem dat niet door jouw (te) makkelijke suggesties verholpen wordt.

Maurits · 22 februari 2006 op 11:22

[quote]Om eerlijk te zijn denk ik dat de meeste mannen absoluut niet vallen op dunne vrouwen. [/quote]
Dat is mij ook opgevallen, Outsider. De enige echte motivatie voor meisjes en vrouwen om slank te willen zijn is dus dat ze dat zelf mooi vinden. En als je je werkelijk afvraagt van hoe dun ik houd dan zou je de column nog een keer goed moeten lezen. Maar ik bespaar je de moeite: Niet van anorexiatypes. Paris Hilton zit op de grens om het even concreet te maken.

[quote]Eerst even muggenziften: een calorie kun je niet verbranden. Een calorie is een maat voor de hoeveelheid energie die vrijkomt bij het afbreken van voedingsstoffen door je lichaam. [/quote]
Beste Archangel, even onder elkaar als betawetenschappers, natuurlijk heb je gelijk. Maar er zijn ook leken op natuurkundig gebied op deze site. Overbodige informatie is een doodzonde in een column.
[quote]En wat je dus eigenlijk doet, is impliceren dat iedereen die niet genoeg beweegt, handelt tegen de wil van God, tegen de wetten van de natuur, ja eigenlijk tegen de essentie van het menszijn in. [/quote]
Nee hoor alleen tegen mijn esthetisch gevoel. Ik vind het gewoon zonde van alle mooie lichaamsvormen die verborgen worden onder vormloos weefsel. Wat ik wil is om mensen die zeggen dat het ondoenlijk is om slank te zijn het idee ontnemen dat daar goede argumenten voor zijn.

[quote]het is een feit dat waanzinnig veel gezonde meiden zich op een verkeerde manier laten beïnvloeden door verhalen als de jouwe[/quote]
Je kan het een feit noemen maar het is een interpretatie. Een week geleden stond op deze site een column over websites waarin meisjes die extreem dun willen zijn over hun levenswijze vertellen. Daar staat niets in over aantrekkelijk zijn voor mannen. Het is een individuele (bizarre) trip.
[quote]…Doe gewoon waar je je lekker bij voelt, en dan neem ik er wel genoegen mee dat niet iedereen er zo uitziet als ik zou willen….[/quote]
Ik zit alleen degenen te pesten die diep in hun binnenste eigenlijk anders (slank) willen zijn maar het daarvoor noodzakelijke achterwege laten.

Maurits · 22 februari 2006 op 11:35

[quote]Het verheffen van je eigen voorkeur tot norm, waar eenieder met een beetje doorzettingsvermogen en discipline aan moet voldoen, vind kwalijk. [/quote]

Beste Dees, Het is niet geheel ongebruikelijk dat de schrijver van een column zijn eigen zienswijze daarin centraal plaatst. Bijvoorbeeld die op de esthetiek van het menselijk lichaam.

Maar deze column gaat niet over mijn zienswijze op de esthetiek van het menselijk lichaam. Hij gaat over het smoezenarsenaal om te verklaren waarom je niet bent zoals je wil zijn. Slank zijn dus in dit speciale geval. Als je dat niet wilt zijn vind ik het ook best. Daar heb ik niets op tegen. Ik vind het alleen een beetje jammer.

Mug · 22 februari 2006 op 12:34

Ik denk dat de reacties hierboven deels zeker terecht zijn. Met visies over vrouwen en dun zijn moet je uitkijken. Maar je mag je voorkeur hebben natuurlijk:-)

Maar aan de andere kant denk ik dat je zeker wel een punt hebt. Ik heb het idee dat de gedachte achter je column is dat er mensen zijn die ontzettend bezig zijn met afvallen en lijnen, en vervolgens uit het oog verliezen dat je met normaal gezond eten en voldoende beweging al een heel eind komt.

Als dit inderdaad je punt was is het een beetje jammer dat het niet zo naar voren kwam.

En nog even @ Archangel: ik wil niet gezift worden 😀

wendy77 · 22 februari 2006 op 13:00

[quote]En nog even @ Archangel: ik wil niet gezift worden [/quote]
:laugh:

Het is kortzichtig te denken dat iedereen die maar gezond leeft of eet, zich in maatje 36 kan persen. De meeste mensen zullen dat nooit redden en ik denk ook niet dat je dat moet willen.
Toen ik 16 was wilde ik dat ook nog wel, maar ik heb mijn streven aangepast naarmate ik ouder werd. 😉
Maar eh….over smaak valt niet te twisten 😛

Dees · 22 februari 2006 op 13:40

[quote]Hij gaat over het smoezenarsenaal [/quote]

Typerende woordkeuze. Smoes / uitvlucht. Voor sommige mensen is slank niet weggelegd, of ze nou de godganse dag op een wortel leven en topsport bedrijven of niet. Je opmerking alleen al is denigrerend.

[quote]om te verklaren waarom je niet bent zoals je wil zijn. [/quote]

Misvatting. Zoals jij wilt dat mensen zijn, hetgeen je bevestigd krijgt in de media, hetgeen je daarom gemakshalve maar bestempelt tot hetgeen iedereen wil zijn.

[quote]Slank zijn dus in dit speciale geval. Als je dat niet wilt zijn vind ik het ook best. Daar heb ik niets op tegen. [/quote]

Hoe zou je er ook iets op tegen dúrven hebben?

[quote]Ik vind het alleen een beetje jammer.[/quote]

Waarom eigenlijk? Er zijn er toch nog wel die wel aan jouw droombeeld voldoen? Vanwaar dan de aandrang om die groep groter te maken? En vanwaar de egocentrische overtuiging dat anderen zich iets moeten aantrekken van hetgeen jij jammer vindt?

Maurits · 22 februari 2006 op 13:54

Beste Dees, Ik wilde je niet boos maken. Maar wel een punt maken. Het zal best zo zijn dat het niet voor iedereen even makkelijk is om slank te zijn. Zelfs niet voor wie het echt wil. Maar ik zie veel mensen die beweren er “alles” voor te doen maar in feite halfslachtig bezig zijn. En dat liever niet willen zien. Ik probeer een ‘handje te helpen’.

Ma3anne · 22 februari 2006 op 17:38

Oke, ik ga meteen trainen, eet enkel nog komkommer en worteltjes en de kilo’s zullen eraf vliegen.
Misschien wordt het ooit nog eens iets tussen ons, Maurits.

Maar zonder dollen: ik blijf me verwonderen over dit soort columns van jou. 😀

DriekOplopers · 22 februari 2006 op 18:42

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel moeite met deze column. Een column hoeft niet voorzichtig, een column mag met de botte bijl. Een columnist mag opschrijven wat hij leuk vindt, hoe hij ergens over denkt. Dat mag. Precies, genuanceerd en uiters zorgvuldig: dat is geen columnistenwerk maar juristenarbeid.

Mij maakt het niet uit of een vrouw dik of dun is, maar binnen grenzen van het redelijke. Geen lopend geraamte (1,80m x 40kg), geen moddervet spook (1,60m x 130 kg). Het gaat mij er vooral om, of ze helder en leuk uit haar ogen kijkt, of ze het benul heeft om de kleren uit te zoeken die bij haar passen, een goedgevulde hersenpan etc etc.

Wel valt mij iets op: moddervette meiden zie ik relatief vaak nét uit de Mc Donald’s komen, of op hun kont in de tram zitten. Slanke meiden zie ik relatief weinig met een grote zak patat op straat hangen, en juist iets vaker fietsen…

Je hebt je afmetingen dus voor een groot deel blijkbaar in eigen hand. Maar niet iedereen heeft die mazzel, dat zal best.

Overigens: ander woord voor “Mc Donald’s”?
“De Kiloknaller”.

Met groet,

Driek (1,95m x 83kg)

Li · 22 februari 2006 op 20:16

[quote]Het gaat mij er vooral om, of ze helder en leuk uit haar oven kijkt[/quote]

😀
Ik krijg ineens een Hans en Grietje visioen. En wie o wie is de heks.

Li

Maurits · 22 februari 2006 op 20:19

[quote]Oke, ik ga meteen trainen, eet enkel nog komkommer en worteltjes en de kilo’s zullen eraf vliegen.[/quote]
Doe ik zo mijn best om het goed uit te leggen, kom je hiermee. Foei Ma3anne. Ik heb het nog zo gezegd (in iets andere bewoordingen): Niks konijnendieet:-x
[quote]Misschien wordt het ooit nog eens iets tussen ons, Maurits.[/quote]
Ik ben een beetje bang voor heksen 😉
[quote]ik blijf me verwonderen over dit soort columns van jou[/quote]
Wat kan je als schrijver meer wensen? De lezer verwonderen!

[quote]Wel valt mij iets op: moddervette meiden zie ik relatief vaak nét uit de Mc Donald’s komen, of op hun kont in de tram zitten. Slanke meiden zie ik relatief weinig met een grote zak patat op straat hangen, en juist iets vaker fietsen…[/quote]
Dank je Driekoplopers. Dat is mijn column met alle franje er af.
[quote]een column mag met de botte bijl[/quote]
Dat mag! Maar het fileermes is effectiever! Dat heb ik hier gebruikt. Met als resultaat dat niemand zelfs maar een poging gewaagd heeft mijn redenering te weerleggen. Hoewel alle bekende standpunten over dit onderwerp weer eens zijn langsgekomen in de reakties.

KawaSutra · 22 februari 2006 op 20:52

Ik geloof dat ik jouw boodschap wel begrepen heb en ik vind daar niets mis mee.
Mijn graaTmeter is het al dan niet kunnen tellen van ribben. Het mag van mij een pondje meer zijn. 😀

Maurits · 22 februari 2006 op 20:59

[quote]Mijn graaTmeter is het al dan niet kunnen tellen van ribben. Het mag van mij een pondje meer zijn.[/quote]
Dat is ook mijn graaTmeter. Ik vind dat je ze wel moet kunnen tellen maar dat je er niet over struikelt. Hooguit een onsje meer dus 😉

DriekOplopers · 22 februari 2006 op 23:58

Li: ik ben een meester in het veroozaken van rondslingerende tikfouten. Alsof ik stront in mijn oven heb :red:

Groeten,

Driek

Troy · 23 februari 2006 op 14:04

Ik heb eerst de reactievloed maar eens even afgewacht, waarvan ik wist dat die zou komen. Je titel is al zo veelzeggend waardoor ik sommige reacties dan ook niet echt begrijp. Wat is er mis met iemand die er in een column eerlijk voor uitkomt dat hij op slank valt? Het meest idiote van alles vind ik nog dat als je in deze column het woordje “dik” in plaats van slank had gebruikt, je niet het woord “pervers” in je titel had hoeven gebruiken. Ik denk dat je jezelf met deze titel enigszins hebt willen behoeden voor een bepaald soort reacties, maar ironie wordt niet altijd juist opgevat.

Ik heb ooit trouwens eens een docu gezien over mannen die niets liever willen dan een vetgemeste vrouw. Dit ging heel ver. Over pervers gesproken…

Maurits · 23 februari 2006 op 15:13

[quote]Wat is er mis met iemand die er in een column eerlijk voor uitkomt dat hij op slank valt?[/quote]
Hallo Troy, Ik heb al eens eerder een column over dit onderwerp op ColumnX geplaatst en ook toen bleek het uiterst gevoelig te liggen.

Het gebruik van het woord ‘pervers’ in de titel is een provocatie. Het vertegenwoordigt bij voorbaat sommige overspannen reakties. Maar tegelijkertijd word je haast gedwongen het vraagteken er zelf achter te zetten. Want er is uiteraard niets pervers aan.

[quote]Ik heb ooit trouwens eens een docu gezien over mannen die niets liever willen dan een vetgemeste vrouw. Dit ging heel ver. Over pervers gesproken…[/quote]
Heb ook wel eens zoiets gezien. Pervers slaat m.i. inderdaad eerder op een voorkeur voor extremen. Het zou dus ook kunnen slaan op een voorkeur voor echte anorexiatypes (hopelijk ten overvloede: niet dus waar ik op val). Zal ongetwijfeld ook voorkomen. Maar zolang er geen schade mee berokkend wordt zou ik nog niet eens weten wat er tegen perversie zou zijn. Wat nog wel iets anders is dan andermans perversie begrijpen.

Outsider · 23 februari 2006 op 16:00

[quote]Ik heb ooit trouwens eens een docu gezien over mannen die niets liever willen dan een vetgemeste vrouw. Dit ging heel ver. Over pervers gesproken…[/quote]

Ik zal het je nog sterker vertellen, Troy. Ik heb een docu gezien over een man de verliefd was op een ezel. Hij woonde er ook mee samen en hij was diep verontwaardigd dat hij er niet mee mocht trouwen…Dit is geen grap, hij meende het bloedserieus.
Hij huilde ook onbedaarlijk, want hij had al eerder verkering gehad met een ezel, maar die was overleden.

gast · 2 oktober 2008 op 22:04

Gratis manuela noleggio Lombardia Contenitori Corona Manuale donna Tom Esami Animazione caorle matura sesso Prezzi modelli Per Bituminosi [url=http://nordicbook.ru/litri_sangue_corpo_umano_2008.html]or Umano Corpo Litri Sangue nordicbook.ru[/url] ragazza Vistarino Mappa Live Temi per Beach Roma Soggiorno Windvd Cercasi treno Ciondoli [url=http://nordicbook.ru/rapolla_2008.html]a nordicbook.ru rapolla[/url] Sardina gratis Camper Montella transex Programma Baldambembo Scarpe Piccola lesbo ciciolina Sposa gratis Tim cazzo Terminillo porno annuncio [url=http://nordicbook.ru/foto_ditalino_2008.html] foto ditalino[/url] Vendita Vetro Figa Cellulare Tumore Calcolo Resina riassunto Che tutto ufficiale vip Magnex informati Video foto Gigi riva [url=http://nordicbook.ru/gadis_cina_bugil_2008.html]and gadis cina bugil[/url] Santandreas trans Sogni Filmato Classica pisciate rosso mature Humax Casomai gratuiti legna nero folletto [url=http://nordicbook.ru/carta_geografica_russia_2008.html]or russia geografica carta[/url] Metel ibox culo Aniur Vendita can club Ristorante Cerco Vip 69stream Conversione tetta Legale Tepa Dragonballz Licenziamento geografica Zoccole giornale [url=http://nordicbook.ru/testo_canzone_adagio_lara_fabian_2008.html]the testo adagio canzone fabian lara[/url] bambini chat Ceramica traduzione midi Video vip Www Ufficio sara Traduzione Outlet roma Produzione Che pamela line Hesperia Veneto scaricare [url=http://nordicbook.ru/cesare_bocci_2008.html]the nordicbook.ru Bocci Cesare[/url] federica Teneri Alberto Femminile Guerra Marche Torrino Con Videofonini Fumetti [url=]a [/url] Video gratis modulo Colesterolo sesso ferro tatuaggio Montanarini Gessate foto Squirting [url=] [/url] Cellulare Battuto nudo Appartamenti Costume gratis oops invito Erotico amore Capizzi mature [url=] [/url] automazioni programma arca Accelleretor Chiavari Analisi [url=]the [/url] Figa Occhiali Download matura xxx [url=]and [/url] traduzione epic Wireless hilton Motori bui Nokia sesso loops Opere fungo Detrazioni Corte Meteo contratto Traduttore Fabian Escort Scaricare [url=]and [/url] Rasata gratis Eva Caricatura Foto troia barbie marge com Vetrerie Collezione pascoli vice Batterie Pink Ramazzotti [url=]and [/url] Del Porta usato Free gratis appoggio Sauna Licenziamento ariston foto uomo Giochi Mondo milano [url=http://m-pab.ru/angeli_per_tatuaggi_2008.html] Tatuaggi Per Angeli[/url] Cinema Sexi jbl riva Spiaggia [url=http://m-pab.ru/mamma_figlio_scopano_2008.html]and scopano mamma figlio[/url] Auto scaricare valdese Contenti Tavolini [url=http://m-pab.ru/giochi_carte_scopa_2008.html] giochi carte scopa[/url] Club Statico Donna Ricettedi Divinazione gratis Infissi Baia Ccnl porno Comune pokemon pokemon Campeggi Siti Slepoj Mondo Fumetti [url=http://m-pab.ru/versamento_ritenuta_d_acconto_2008.html]a ritenuta versamento acconto d[/url] elicottero Giochi Edilizia Anna Scarica temi immagini Anima Bambini Arredo fare cani Sconce video Monticelli Dilatazione animali Festival Lecce Albiate [url=http://m-pab.ru/vocabolario_inglese_italiano_2008.html] vocabolario inglese italiano[/url] italiano Prostata Filmato spogliarelli ibox Cig Elettrico Sestrieres [url=http://m-pab.ru/foto_gattuso_nudo_2008.html] Gattuso Foto Nudo[/url] porno Carabiniere mature tettona santarelli [url=http://m-pab.ru/multisala_cerro_2008.html] cerro Multisala[/url] free Bassorilievi mutandine Banca Countdown Usato Tfr Urbino women Principe Sconti Baby Occasionale eneide Vista

Geef een reactie

Avatar plaatshouder