Hokusai Bon is afgelopen. Gelukkig, zullen veel lezers van deze site denken, hoef ik dat in ieder geval niet meer over te slaan. Misschien zijn er een paar enkelingen die zo nu en dan nog eens in het verhaal doken om te zien hoever het al was.
Want eerlijk is eerlijk, deze site is niet bestemd voor vervolgverhalen. Hij is er voor korte, krachtige stukken, columns genoemd. En die mogen dan overal over gaan. Zo kom je vaak iemands belevenissen of mening tegen. Waarom plaats ik nou zo’n verhaal op deze site? Om te kijken wat mensen er van vinden. Nou, dat valt tegen. De enkele reacties die binnenkwamen varieerden wat commentaar betreft. Iemand durfde te voorspellen hoe het af zou lopen. Iemand verwonderde zich over de brutaliteit van Conny. Iemand viel over de initialen JP. Op een enkele columnist na gaf niemand inhoudelijk commentaar. Met andere woorden: ik liet het verhaal plaatsen omdat ik benieuwd was wat andere mensen ervan vonden. Het antwoord luidt: andere mensen vinden er niets van. Misschien ook nog: andere mensen vinden er niets aan.
Dat is dan jammer. Dan moet je een andere site zoeken waar mensen wel geinteresseerd zijn in langere verhalen en die ook nog lezen. Maar ik weet nu al: die bestaan niet. Op die enkele uitzondering na is niemand van plan langere verhalen op Internet te lezen. Want dat medium is vluchtig, snel, voorbijgaand. Toch dacht ik dat er misschien via columnx een kansje was. Nihil dus.
Nu Pierre en Conny Zondag weer rust gekregen hebben en alles goed is afgelopen, ga ik niet verder met deel drie. Ik had een proefaflevering geschreven. Ik had een vage plot in mijn hoofd. De voornaamste reden dat ik niet verder ben gegaan is dat het niet meer over de relatie Pierre – Willem ging. Die tegenstelling maakte het verhaal. En dat zou in deel drie niet zo zijn geweest. Maar als er nu genoeg reacties waren geweest, tja, dan was ik er ondanks alles misschien toch mee verder gegaan.
Ik heb ook nog een ander verhaal, maar ook daar waag ik me niet meer mee op Columnx want het wordt toch door niemand gelezen. Zwerver ruilt zijn onderkomen met appartementbewoner. Of er moeten mensen zijn die het leuk vinden zoiets te kunnen lezen. Die wil ik best af en toe een mail sturen met weer een aflevering. Voorlopig hou ik het maar bij columns.

Categorieën: Hokusai bon

8 reacties

Casperio · 27 januari 2004 op 18:39

66 Afleveringen schreef je van Hokusai Bon in 1 jaar en 3 maanden tijd! Knappe prestatie.
Je hebt mij al die tijd weten te boeien met dit verhaal en dat heb ik je ook vaker laten weten.

Knap Cor hoe je dit verhaal zo hebt weten te verzinnen en te schrijven! Complimenten!

viking · 27 januari 2004 op 19:44

Aan je schrijverskwaliteiten ligt het zeker niet. Ik heb af en toe wel eens een stukje gelezen maar, en dat had ik ook al eens gezegd, vervolg verhalen zijn aan mij niet besteed. En je concludeerde het zelf al, internet is een te vluchtig medium om je talent zo te verspillen. Rest mij slechts één tip:
Zoek een uitgever (of doe het zelf) en publiceer het als boek.

pepe · 27 januari 2004 op 19:58

Cor je schrijft leuk, voor mij was het lastig om in je verhaal te komen. Omdat ik het begin had gemist, maar geregeld keek ik toch even wat je schreef.
Ik hoop dat je ondanks alles toch gewoon lekker blijft schrijven.
Ik ga dit zeker lezen als het in boekvorm verschijnt.
Lange verhalen op internet is behoorlijk vermoeiend, geef mij dan maar de lettertjes op papier! 🙂

Mosje · 27 januari 2004 op 22:24

Je klinkt verbitterd haast. Zou ik niet zijn. Het internet is geen plaats om grote lappen tekst op te publiceren, ik schreef het je pas geleden al.
Je zou kunnen experimenteren met de vorm: hoofdstukken die ook los van elkaar te lezen zijn, maar wellicht wil je dat helemaal niet.
Als je echt voornemens bent hier columns te plaatsen: ik zal ze met grote interesse lezen, en er op reageren. Ook inhoudelijk als je dat op prijs stelt.

Kees Schilder · 28 januari 2004 op 07:06

Als je er een boek van maakt, bestel ik het Cor.

Cor Snijders · 29 januari 2004 op 22:39

Wat een leuke reacties. Mosje, ik ben absoluut niet verbitterd. Misschien kom ik terug met een andere serie, en voor wie dit leest… Belangstelling………?

Mosje · 29 januari 2004 op 23:47

Zeker Cor, ik heb belangstelling!

Mien · 22 november 2018 op 10:21

Waar ik aan denk?
Aan de Golf van Biskaje.
Als je verhaal daar over gaat dan heb je me.
Ben nu al benieuwd naar het eerste deel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder