Antwoord aan Meralixe

Geachte Meralixe, als gentleman klootzak die ik nu eenmaal ben, voel ik mij genoodzaakt te reageren op uw interessant geschreven stuk genaamd: ik ben een klootzak, deel 2. Ik bespeur enig cynisme en teleurstelling uwerzijds, waarschijnlijk gevoed door persoonlijke tekortkomingen in uw eigen liefdesleven, wat ontwaakt is naar aanleiding van mijn geschreven column. Nu heb ik nogmaals mijn column onder ogen gehad, maar de door u gesuggereerde theorieën over mijn beleving van een relatie, zijn mijns inziens eerder geprojecteerd vanuit uw eigen ervaring.

Nergens heb ik ook maar enigszins het idee gegeven dat ik binnen een relatie alle controle moet hebben, en als een winnaar uit een stukgelopen relatie te voorschijn moet komen, want een verbroken relatie telt vaak slechts verliezers.
Mijn idee van een relatie is in goede en in slechte tijden, ik wil zowel haar glimlach als haar tranen, want zonder de dieptepunten is er geen genieten van de hoogtepunten omdat je deze dan niet op waarde weet te schatten.

Daarom verbaast het mij dat ik in uw stuk enigszins verweten wordt, weliswaar in mooie woorden verpakt maar daarom niet minder scherp, dat ik de diepgang van een komkommerplant heb.
Ik zal de eerste zijn om te bekennen dat ik fouten maak en deze vaak ook nog herhaal, waardoor ik mezelf dus een klootzak durf te noemen. Dit gegeven betekend echter niet dat ik iedere relatie maar voor lief neem en zodra het wat moeilijker wordt de stekker eruit trek, wat u tussen de regels door toch wel beweerd.

Nee Meralixe, deze imperfecte klootzak heeft, vindt hij zelf, het vermogen om zich kwetsbaar en open op te stellen binnen een relatie, maar geeft tevens aan dat hij te alle tijden wel voor zichzelf zal kiezen.

Categorieën: Reactie columns

Chucky

Ik probeer CreaBea bezig te zijn door af en toe wat letters aan het "papier" toe te vertrouwen en wat te tekenen en schilderen. In al mijn bescheidenheid erken ik niet de beste schrijver te zijn, maar wel altijd een boodschap in mijn verzinsels te stoppen.

24 reacties

Libelle · 13 augustus 2012 op 08:51

Tsja, ik vind dat je de hoofdpagina hier niet voor moet gebruiken. Wat is nu de waarde hiervan voor de onvoorbereide, onwetende lezer?
Geen dialogen hier, het is slecht voor het prestige van column X.

Gerardinho · 13 augustus 2012 op 09:22

heerlijk.. een polemiek(je) (http://nl.wikipedia.org/wiki/Polemiek)

Chucky · 13 augustus 2012 op 09:22

Dat is volgens mij aan de personen die de columns keuren. Het is geplaatst dus goedgekeurd.

sylvia1 · 13 augustus 2012 op 09:27

Een goede reactiecolumn is ook een kunst (een polemiek!). Kan me voorstellen dat je je uitgedaagd voelt door Meralixe, maar dit is voor de lezer niet zo boeiend.
Misschien moeten jullie mailadressen uitwisselen?

Mien · 13 augustus 2012 op 13:34

Eens met Sylvia en Libelle.
Verder geen commentaar.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=d0llSyfgwEE]Mien Kloot[/url][/b]

Wayan · 13 augustus 2012 op 14:37

Werk jullie moeilijkheden uit via email en gebruik deze weg niet.
Berichtje aan de moderatoren : wat gek dat jullie dergelijke toestanden goedkeuren.

Dat Meralixe nog leeft in de 19de eeuw – ik schat in het jaar 1889 – is algemeen bekend. Dat hij dit forum grijpt als een kans om zijn schrijfsels op te dringen is begrijpelijk, maar deze keer is hij te ver gegaan.

Dergelijke opmerkingen van Meralixe horen thuis in een email, niet op dit forum.

Chucky · 13 augustus 2012 op 14:59

En dit commentaar is wel ok Wayan ? Ik zie de humor wel in van dit over en weer sparren, maar dat hier blijkbaar alleen maar zeeeeeer zure mensen zitten valt me wel tegen.

Wayan · 13 augustus 2012 op 16:32

Ben ik een zure mens die zuur reageeert? Ik zit hier lekker vrolijk te wezen onder de palmbomen in een land waar ik al dertig jaar woon, en waar de meeste mensen enkel van dromen : het eiland Bali.

Gewoonlijk reageert Meralixe zeer zuur op alles wat gebeurt na het jaar 1886, dus ik heb het recht om daar ook iets over te zeggen.

Om dat een zure reactie te noemen moet je wel wat fantasie hebben.

Meralixe is best wel een brave oude man die zijn vrouw nooit bedrogen heeft en met haar en hun kleinkinderen een leuk leven leidt, maar ik ben een brave oude man van 61 jaar oud die al lang in Indonesie woont en veel vrouwen heeft gehad en nog heeft (alhoewel mijn jongste liefje 50 jaar oud is en zij ook aanvaardt dat er nog drie andere liefjes van respectievelijk 53, 55 en 56 jaar oud met mij af en toe het bed delen) en daarom af en toe een prikje geeft aan die brave Merlixe.

Meralixe, doe zo voort! We houden van u !

Ferrara · 13 augustus 2012 op 18:14

Heren, spelen op de man is nergens goed voor en zeker niet voor de sfeer op ColumnX.

Sagita · 13 augustus 2012 op 22:12

Ik hoop niet dat ik jullie erg in de wielen rijd, maar waarom zou er n.a.v. een column geen pennenstrijd gevoerd mogen worden? We hebben K1, K2 en nu K3 geweldig toch. Ik vind het interessant om te lezen wat Meralixe bewoog om een K2 te schrijven. De diepere gronden komen alleen boven drijven als we deze twee columnisten de ruimte geven om zich aan elkaar te meten. Uiteraard met woorden. Een hoogstandje binnen het Columnx gebeuren.
groet Sa

pally · 13 augustus 2012 op 22:20

Misschien moet dit kunnen binnen CX. Maar dan denk ik meer aan het CX-café. Het niet op de man spelen vind ik een kwaliteit van de reacties op deze site, zonder scheldpartijen en met respect, maar toch eerlijk. Een uitschieter als deze geeft aan de andere kant wel een beetje peper, als uitzondering.
Als dit de standaard hier zou worden, zou ik afhaken, dat wel.
Verder moeten Meralixe en Chucky het maar samen uitzoeken. :toeter:

groet van pally

Ferrara · 13 augustus 2012 op 22:22

@Sagita, eens zo lang het om deze twee gaat. Zodra derden menen van alles te kunnen zeggen wordt het voor mij toch een ander verhaal.
Mogelijk een oude allergie mijnerzijds…

Sagita · 13 augustus 2012 op 22:34

@Pally; @Ferrara, eens als dit de trend zou worden denk ik ook dat ik afhaak, maar ik heb ook zo iets als de uitzondering bevestigt de regel en @Ferrara waar : het is in principe iets tussen deze twee mensen. Drie is al te veel, hoewel dat inderdaad lastig wordt op een site waarop iedereen het recht van reactie heeft. Wat is wijsheid!
groet Sa

Meralixe · 14 augustus 2012 op 07:21

Waywan, wat was het nu, het jaar 1889 of het jaar 1886 ? :eh:

DreamOn · 14 augustus 2012 op 12:16

Te kinderachtig voor woorden allemaal.

DreamOn · 14 augustus 2012 op 14:15

@Wayan: Too much information, vind ik.
Maar goed: ik droom niet van Bali. Ik heb het prima naar mijn zin in Amsterdam en zou daar nooit weg willen.
Ook ik heb maar één relatie; gelukkig wel.
Dus ik vind jou helemaal niet te benijden. Het komt bij mij eerder over als een leeg, oppervlakkig bestaan.
Maar ieder zijn meug.

Mup · 14 augustus 2012 op 14:37

Ik las dreamOn’s reactie als; Ieder zijn mug 😆
waar we geen olifant van moeten maken

Groet Mup

DreamOn · 14 augustus 2012 op 14:41

Ieder zijn Mup! :hammer:

Chucky · 14 augustus 2012 op 15:44

En zo zorgen we toch voor een leuke discussie 😉

Sagita · 14 augustus 2012 op 17:27

Eind goed! Al goed!

Chucky · 14 augustus 2012 op 17:31

Want toen kwam er een olifant met een grote snuit, en die blies het hele verhaaltje uit :hammer: 😆

DreamOn · 14 augustus 2012 op 19:49

Tenzij er nog een deel 4 komt… :stom:

Chucky · 14 augustus 2012 op 19:58

Wie zich geroepen voelt ………. :hammer:

Wayan · 15 augustus 2012 op 18:03

@DreamOn, blijkbaar weet jij met grote zekerheid dat ik een oppervlakkig bestaan leid.

Waar is de Column X van de jaren 2003-2004? Toen hadden we Mar3anne, Viking, Raaf, Li en Shitonya, die nog echte columns schreven zonder te letten op burgerlijke moraal.

Ik vind dat ColumnX in tegenstelling tot de beginperiode een hoog damesbladgehalte heeft gekregen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder