Vandaag de dag proberen ze je echt van alles in je mik te duwen, is het geen nieuw light aardbeienyoghurt drankje van Becel, dan is het God wel.
Nee, nee en honderd maal nee, ik wil niet! Hoe vaak en hard moet ik nog gillen dat ik met Nee ook echt Nee bedoel. Deze ochtend fiets ik heel vrolijk naar de supermarkt in de stad, ik ben vrolijk omdat ik fietsen kan en de zon vandaag ook nog eens meewerkt. Een zwoel briesje laat mijn haren lekker wapperen en heeft de herinnering aan de ochtendhumeurende huisgenoten meegenomen. En ik? Ik heb zin in deze nieuwe dag.

‘Ik loop de supermarkt in en vul het karretje met de nodige lekkere waren en andere vettigheid. Bovenop liggen in veelvoud roomboter, eieren en ontbijtspek, als ik bij een kartonnen reclamehokje langs hobbel. De dame die bij dit hokje hoort komt op mij af gelopen alsof ze mij wil opeten.

Even voel ik me Roodkapje naast de grote boze wolf. Deze boze wolf heeft een dienblad met minimini bekertjes met daarin een super product, dit mag ik nu gratis proeven.
Ze vertelt me ook maar gelijk hoe gezond het is, omdat het bifidobacteriën lactis Bb12 bevat. Dat klinkt gewichtig, dus zal wel zwaar op de maag liggen. Ik vertel haar dat ik geen light producten gebruik, nu niet, nooit niet, omdat het volgens mij nooit gezond kan zijn met zoveel toevoegingen die absoluut niet natuurlijk zijn.
Ik zag het volgens haar helemaal verkeerd, dit was echt een heel goed product waarmee ik mijn gezicht in balans zou houden. Ik begin te lachen en wens haar een goede morgen en veel succes.

Ik smeer mijn brood al jaren lang met een dikke laag roomboter, daarop gebakken eieren met spek. Ik ben blij met elk rolletje vet waar ik al jaren mijn best voor doe. Voor mij geen lightproducten.
Toch ben ik wel nieuwsgierig naar de ingrediënten van het goddelijk vocht wat die dame mij wilde aansmeren. Thuisgekomen kijk ik op de site en lees nog meer mooi namen die echt lekker klinken, oligofructose, sucralose, antioxidant E306. Naar mijn mening kan dat niet goed zijn voor een mens en ik ben prima in balans.

Ik schrik op van deurbel en ga open doen. Een vriendelijk uitziende man met aktetas lacht me toe. Met een vraagteken op mijn voorhoofd kijk ik de beste man aan. Hij haalt een boekje uit zijn tas en begint te praten.
‘Ik heb een poosje terug een fijn gesprek gehad met uw dochter, is ze thuis?’
‘Nee, ze is werken!’
‘Jammer, want ik heb een boekje voor haar. En ik zou haar graag weer spreken.’
Ineens begint het me te dagen, laatst heeft er dagen lang een blaadje ‘Ontwaakt’ door het huis gezworven van dezelfde man. Ik heb nog geprobeerd het als wekker in haar bed te leggen, maar het hielp niet, ze werd er niet wakker van.
Hij ratelt gewoon verder en ik krijg geen kans om hem fatsoenlijk te vertellen dat ik geen zin heb in zijn God. Dat ik ook niet geïnteresseerd ben in zijn folder ‘Ontwaakt’ en andere bijbels.
Ik ben al wakker!!


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

14 reacties

DriekOplopers · 24 juni 2006 op 19:05

[quote]Ik heb nog geprobeerd het als wekker in haar bed te leggen, maar het hielp niet, ze werd er niet wakker van.[/quote] 😀

Fijn verhaal!

Enne: roomboter rulez!

Driek

WritersBlocq · 24 juni 2006 op 20:41

Ja, jij wel, ’s ochtends ’s middags ’s avonds, ben blij dat ik je niks door je strot hoef te douwen wat je niet slikt 😀
Je bent weer lekker op dreep Peep, leuk! Zal ik m’n zussie eens komen wakker schudden?
Liefs Pau’tje.

Chantal · 24 juni 2006 op 21:09

[quote]Ik loop de supermarkt in en vul het karretje met de nodige lekkere waren en andere vettigheid.[/quote]

En gelijk heb je! Die ligtproducten zijn niet alleen net zo slecht, ze maken ook nog eens veel minder. Op vakantie met vriendinnen had iemand lightchips gekocht… bah. Nee hoor, geef mij de caloriën maar en dan echt genieten 🙂

Lekkere column, Pepe!

KawaSutra · 25 juni 2006 op 03:36

Die quote van Driek: geweldig!!
De meiden hier zijn ook al eens een gesprek aangegaan. Maar die liggen ’s morgens nog lekker uit te slapen als ik de Jehova-getuigen de deur uit aan het werken ben!

Ma3anne · 25 juni 2006 op 11:59

Vandaar dat ik altijd zo vroeg wakker ben! Mijn buren aan beide kanten zijn Jehovagetuigen. Heel aardige mensen overigens.

Een onpeepse moppercolumn. Leuk om je een keer van die kant te lezen! 😉

Mosje · 25 juni 2006 op 12:27

Inderdaad. Voedsel zonder toevoegingen kan erg lekker zijn. Maar ook de bijbel, en dan bedoel ik niet de light-versie, ontdaan van toevoegingen als EO-2006, is best te pruimen hoor.
😉

DreamOn · 25 juni 2006 op 12:58

Niet alle Christenen leuren langs de deuren hoor!
Verder een leuke column om te lezen.

sally · 25 juni 2006 op 13:20

Leuk weer Peep…

groet
Sally

Kees Schilder · 25 juni 2006 op 15:19

Mannen met aktetassen moet je sowieso al niet vertrouwen.geweldig geschreven

Dees · 25 juni 2006 op 15:49

Sommige mensen mopperen teveel en anderen te weinig. Jouw gemopper staat hier goed. Lekker gelezen.

Grtz,

Dees

KingArthur · 26 juni 2006 op 09:48

Lekker stukje weer. Ja, tegenwoordig schijnt iets pas goed te zijn als het je opgedrongen wordt. En natuurlijk lopen er ook zat labiele personen rond die daarin trappen.

Troy · 26 juni 2006 op 12:30

Helemaal met je eens, er gaat niets boven échte roomboter. Leuke column, leuk einde. Jij kan mopperen zonder negatief over te komen en dat mag ik wel.

pepe · 26 juni 2006 op 16:42

Iedereen bedankt voor het lezen van mijn gemopper.

Verder wil ik even zeggen dat ik niets tegen de personen zelf heb, in mijn verhaal, maar wel de manier waarop zij hun bevindingen/producten willen opdringen aan anderen.

Mup · 27 juni 2006 op 15:15

[quote]de manier waarop zij hun bevindingen/producten willen opdringen aan anderen.[/quote]

Dus ik hoef voorlopig niets meer op te sturen?:-)

Ayo Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder