Wat is dat toch met mannen en lingerie? Vorige week kreeg ik van mijn man de stille hint, dat ik ‘mezelf’ nog maar eens moest verwennen met het kopen van nieuwe lingerie.
Hij zal het ongetwijfeld goed bedoeld hebben, maar lingerie kopen is bepaald geen verwennerij maar kwellerij en daarbij vind ik het ook nog eens pure geldverkwisting. [i]Maar goed, hij wil het graag[/i], dus begeef ik mij op een maandagmorgen naar de stad. Waar is de tijd gebleven, dat ik mijn ondergoed gewoon bij de Hema kon kopen? Even rondkijken, kopen en thuis passen. Negen van de tien keer zit het als gegoten en als het niet past, breng je het gewoon weer terug. Vrouwen die echter beschikken over een riante voorgevel maatje D of groter en die niet willen dat hun tweeling over 10 jaar op hun knieën plaats neemt, zullen hun ondergoed in de betere lingeriezaak aan moeten schaffen. Helaas ben ik een van de gelukkigen met zo’n stevig koppel, dus begeef ik mij naar de speciaalzaak.

Eenmaal in de winkel heb ik iets moois uitgezocht en ga naar de paskamer. Vraag me niet waarom, maar in zo’n zaak hangt altijd een gigantische bouwlamp, die alle oneffenheden van je lichaam nog eens extra accentueert. De moed zakt me in de schoenen, [i]maar goed, hij wil het graag[/i]. De verkoopster kan het niet laten zich er even mee te bemoeien en komt een kijkje nemen achter het gordijn. Ik zie haar gezicht vertrekken en dan zegt ze: “Tja, mevrouw, dit merk valt erg klein uit hoor, misschien kunt u beter een maatje groter proberen.” Zeg dan toch gewoon, dat ik blijkbaar weer ben ‘gegroeid’ en er uitzie als een rollade in dat ding. Ik begin me erg ongemakkelijk te voelen, maar denk bij mezelf: [i]“Ach, hij wil het graag.”[/i]
Uiteindelijk is het me dan toch gelukt iets passends te vinden en begeef mezelf naar de kassa.
“Dat is dan 163 euro mevrouw.” Ik val nog net niet flauw en bedenk me, dat ik van dat geld een leuke broek en trui had kunnen kopen of heerlijk met mijn man een nachtje in Maastricht door had kunnen brengen, [i]maar goed, hij wil het graag[/i].

Op weg naar huis probeer ik te ontdekken, wat het nut is van lingerie. Je kunt niet in je ondergoed je kinderen naar school brengen, boodschappen doen of de ramen aan de buitenkant lappen, zonder dat de politie of de psychiater wordt gebeld. Ik ben ook niet echt het type om uit te gaan proberen, hoe lang het duurt voordat ik zou worden opgepakt, dus kleed ik mij netjes aan voor zulke gelegenheden. Mijn lingerie blijft bedekt tot aan de slaapkamerdeur. Als ik geluk heb, word ik opgemerkt door mijn man en ligt het setje binnen twee minuten op de vloer. Als ik pech heb, ziet hij het niet en is binnen twee minuten het licht uit. Hoe dan ook, mijn nieuwe aanwinst is maar twee geweldige minuten per dag te bewonderen. 163 euro voor twee minuten is goed betaald als je het mij vraagt. [i]Maar ach, hij wil het graag![/i]


29 reacties

Trukie · 14 oktober 2005 op 11:18

Volgende keer eens vragen of hij de winkel mee ingaat om iets moois uit te zoeken 😉

Leuke column Wendy.

melady · 14 oktober 2005 op 11:39

[quote] Waar is de tijd gebleven, dat ik mijn ondergoed gewoon bij de Hema kon kopen?[/quote]

De Hema verkoopt naast worsten ook lingerie tegenwoordig.
Kees weet daar alles van.

Geinige column 😀

Outsider · 14 oktober 2005 op 11:48

Een voltreffer, deze column. Naar mijn mening zou hij niet misstaan in een blad als Revu of Panorama of welk tijdschrift dan ook.

klungel · 14 oktober 2005 op 12:40

[i]wil best wat doen aan die twee minuten hoor :-P[/i]

Dees · 14 oktober 2005 op 13:01

Goed geschreven. Maar 163 euro? De zin wordt duur betaald 😮

Geertje · 14 oktober 2005 op 14:01

[quote]Vorige week kreeg ik van mijn man de stille hint, dat ik ‘mezelf’ nog maar eens moest verwennen met het kopen van nieuwe lingerie.[/quote]

Zelfde signaal terug geven!!!!!!!!!

Zijn overigens de eerste signalen! Maar dat weet je pas naderhand! 😀

Hannah · 14 oktober 2005 op 14:04

moest je nou jezelf verwennen of hem?
want mezelf verwennen dat is geen lingerie kopen, dat is een grote chocoladetaart kopen en de hele dag op de bank hangen en films kijken. toch? hihi

ik haaaaaaaaaaat die pashokjes. alle cellulitis en bobbels en zijn zo goed zichtbaar je zou er ter plaatse huilend willen neervallen.

wendy77 · 14 oktober 2005 op 14:58

Bedankt voor de leuke reacties tot nu toe!

@Klungel, moet je wel de verwarming flink hoog zetten, anders hou ik het van de kou niet langer dan 2 minuten vol!

@Hannah, ik moest hem verwennen natuurlijk. Voor jezelf ga je geen lingerie kopen, toch? Zit voor geen meter ook trouwens. Loop je een hele dag aan je tieten en kont te krabben, haha.
Jouw manier van jezelf verwennen staat mij ook beter aan idd.

Wright · 14 oktober 2005 op 15:08

[quote]“Dat is dan 163 euro mevrouw.” [/quote]
Hmmm, ‘wie het breed heeft, laat het breed hangen’. 😛

klungel · 14 oktober 2005 op 15:37

[i]heeft een open haard[/i]

wendy77 · 14 oktober 2005 op 15:45

@Outsider: Toevallig geen connecties bij 1 van die bladen?? 😀

@Klungel: Hmmm heerlijk!

@Wright: Tja, ik zou het er niet aan uitgeven hoor, maar HIJ WIL HET GRAAG

klungel · 14 oktober 2005 op 15:50

[i]legt een schapenvacht voor de open haard en gaat er even op liggen kijken voor zo’n half uurtje[/i]

Fred · 14 oktober 2005 op 17:05

[quote]Ik zie haar gezicht vertrekken [/quote]
En nu vraag ik me af waar dat gezicht heen is…
[quote]dus begeef ik mij op een maandagmorgen [/quote]
Ik ben ook zo’n maandagochtendsukkel, om er dan in de stad achter te komen dat het maandagochtend is. Zelfs de Hema (jaja) is dan dicht.
Het onderwerp is mooi. Beetje inkorten en opstrakken wat extra peper en zout, wat beeldende zaken erbij en je hebt een prima column. Beetje veel strenger zijn voor jezelf zodat de column gaat zingen, en dan is het goed.

En laten we wel wezen, alleen mannen kunnen lingerie kopen. Je neemt een setje, pleurt het op de grond en als dat mooi is neem je die.

WritersBlocq · 14 oktober 2005 op 19:39

Lingerie, of gewoon leuke, eventueel sportieve setjes, ik koop ze echt wel voor mezelf en vind het heerlijk zitten. Maar je moet doen wat je zelf wilt, en niet omdat hij het wilt. Groetje, Pauline.

Troy · 14 oktober 2005 op 19:49

Hij kan wel meer willen. Voor 163 euro kan je zelfs een retourtje Parijs kopen. Ondanks dat ik verder weinig met lingerie heb vond ik dit je beste column tot nu toe.

Outsider · 14 oktober 2005 op 19:49

[quote]Beetje inkorten en opstrakken wat extra peper en zout, wat beeldende zaken erbij en je hebt een prima column. Beetje veel strenger zijn voor jezelf zodat de column gaat zingen, en dan is het goed.[/quote]

Het is duidelijk, Fred, dat jij jezelf veel beter vindt schrijven. Dat vind ik niet. Integendeel, Wendy doet het veel beter dan jij.

WritersBlocq · 14 oktober 2005 op 20:27

Smaken verschillen Outsider, maar ik heb Fred niet zien schrijven dat hij beter schrijft dan Wendy dus deze aanname zou ik loslaten. Wel heb ik hem een paar tips zien geven, het is aan Wendy of ze die oppakt of niet, toch? Zo tipte haar man haar onlangs ook, en zij pakte het op 😉

Wel vind ik het goed als er een paar mensen zijn die technisch naar een column kijken. Ik zie op CX te vaak storende, slordige fouten. Ja, ook in mijn eigen schrijfsels, egwel. Mensen die dit soort kritiek niet willen krijgen, moeten het gewoon uiten zodat ze gespaard worden, maar ik weet zeker dat er velen zijn die het leuk vinden om iets te leren van anderen.
Groetje, Pauline.

Outsider · 14 oktober 2005 op 20:52

[quote]Wel heb ik hem een paar tips zien geven, het is aan Wendy of ze die oppakt of niet, toch? [/quote]
Dat is zeker waar, Pauline, maar ik vraag mij af wat Wendy moet met vage algemeenheden als ‘opstrakken, wat peper en zout’ en ‘dat de column gaat zingen’ enz.
Hij doet het voorkomen of er van alles aan deze column mankeert en dat vind ik nu juist niet.
Er zit humor in, het is vlot leesbaar, het is nergens langdradig en ze gebruikt het ‘krachtige stijlmiddel van de herhaling’ hier zeer goed, vind ik.

wendy77 · 14 oktober 2005 op 20:58

@Fred, bedankt voor de tip. Als je me dan ook nog duidelijk kunt maken wat peperen en zouten is dan kan ik er echt nog wat mee ook 😉

@Troy, bedankt, ik vond hem eerlijk gezegd ook de beste tot nu toe. Of mag ik dat van mezelf niet zeggen 😛

@Outsider, er mag best kritiek op mijn stukken zijn hoor. Er zit verschil in kritiek he. Je kunt het toch nooit naar ieders zin maken. Dat zie je al aan de verschillende reacties. Zelf ben ik echter wel een beetje jaloers op hoe Fred schrijft. Ik vind hem echt super beeldend schrijven. Als hij me dat eens wil leren, zou ik dat niet erg vinden hoor. Maar weer hardstikke lief van je dat je het zo voor me opneemt en dat jij het wel een heel goede column vond 🙂

@WB, die sportieve setjes zitten idd wel lekker, maar dat is niet precies wat hij bedoelde, haha.

pepe · 14 oktober 2005 op 20:58

[quote]Op weg naar huis probeer ik te ontdekken, wat het nut is van lingerie.[/quote]
😀 Je moet eens langs mijn fietsenmaker uit ‘bandenpech’ 😛

Chantal · 14 oktober 2005 op 21:24

[quote]Je moet eens langs mijn fietsenmaker uit ‘bandenpech’ [/quote]

:laugh: :laugh:

Super column, Wendy! Leest lekker weg!

sally · 14 oktober 2005 op 22:41

Erg leuke column!

liefs
Sally

WritersBlocq · 15 oktober 2005 op 08:31

Helemaal waar, Outsider, zoals je het nu formuleert.

wendy77 · 15 oktober 2005 op 13:43

@Pepe: 😀
@Chantal en Sally: Bedankt dames 🙂

Raindog · 15 oktober 2005 op 16:48

Leuke column en nu ga ik me scheren. Wil ze graag.

😉

WritersBlocq · 15 oktober 2005 op 21:57

Toch niet alleen je stoppelbaard?

Ma3anne · 16 oktober 2005 op 11:07

Ik vind het ook een topcolumn, Wendy!
Geestig en openhartig geschreven.

Ben wel benieuwd wat je man uiteindelijk van jou in dat setje, van je worsteling… en van de prijs vond. 😀

wendy77 · 16 oktober 2005 op 16:41

Raindog en Ma3anne; Thanx

Ma3anne: het verbaast me dat die vraag niet eerder is gekomen, haha. Ik had er namelijk al op gerekend. Laat ik je dit zeggen: Als hij het niet had opgemerkt, had ik het allang terug naar de winkel gebracht. Wat het gekost heeft, hoeft hij helemaal niet te weten. Je vertelt toch ook niet wat je hebt uitgegeven aan zijn verjaardagscadeau?? 😉

CX’ers: heel veel bedankt voor de geweldig leuke reacties die ik op deze column heb mogen ontvangen. Ik hoop dat mijn volgende (ben helaas even zonder ideeen) net zo goed mag zijn.

groetjes Wendy

Eddy Kielema · 16 oktober 2005 op 16:57

Uitstekende column, Wendy!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder