Loom glijden haar handen over haar eigen lijf. Haar lichaam, nog na tintelend van het liefdespel, voelt heerlijk aan. Als ze een blik naast haar werpt, ziet ze haar grote liefde de zo betekenisvolle sigaret roken en relaxed met de afstandsbediening in zijn hand “sport op vrijdag” kijken. Nooit was ze een man tegengekomen die er zo perfect uitzag en haar seksueel zo wist te bevredigen, als hij. Als ze al een puntje van kritiek zou hebben, dan was het het naspel. Meestal viel hij na het klaarkomen meteen in slaap, behalve als er voetbal op tv was, dan vulden de slaapkamer zich in no time met de stem van een of andere sportcommentator. Nee, ze was gelukkig. Ze was zelfs blij met de reden die hij haar vanavond heeft gegeven waarom hij geen kinderen wilde. Hij hield zoveel van haar en haar lichaam, dat hij het niet aan zou kunnen zien om haar lichaam te zien aftakelen door een zwangerschap.

Als ze in de spiegel kijkt, die boven het bed hangt en daarin haar lichaam ziet weerkaatsen, vervolgen haar handen de weg over haar lichaam. Zijn stem klinkt in haar hoofd en ze hoort hem zeggen, hoe gek hij op haar lange slanke benen is, hoe opgewonden hij wel niet raakt van haar “J-Lo” kontje, dat hij uren kan kijken en spelen met haar perfect gevormde borsten en niet te vergeten haar lange krullende haar dat zo speels in zijn gezicht slaat tijdens het vrijen.

Haar handen liggen op haar borsten, die zij nog even speels liefkozend knedend betast. Ze stopt abrupt met bewegen als ze iets vreemds in haar borsten voelt zitten. Ze stapt quasie nochalant het bed uit en loopt naar de badkamer waar ze opnieuw haar linkerborst, maar nu op geheel andere wijze, betast. Met haar arm achter haar hoofd gebogen, voelt ze het nog duidelijker; een knobbel ter grote van een knikker!
Haar eerste reactie is om naar hem te rennen en zich door hem te laten geruststellen, maar om de een of andere duistere reden, besluit ze om niets te zeggen.

In het geheim maakt ze de volgende dag een afspraak met de huisarts die haar, na onderzoek, meteen doorverwijst naar het ziekenhuis.
Het gaat in een stroomversnelling, een mammografie, een echo en de volgende dag een borstpunctie.
De uitslag komt als een mokerslag aan, het is kwaadaardig, maar vertelt de arts, we kunnen behandelen. De borst zal worden verwijderd en de resterende aangetaste cellen zullen worden vernietigd met een chemokuur.

Met deze diagnose in haar hoofd, dwaalt ze door de stad. Ze heeft wel tien keer haar gsm uit haar tas gehaald, zelfs een keer echt zijn nummer ingetoetst.
Als ze in een etalage kijkt, vervaagt haar eigen spiegelbeeld. Daarvoor in de plaats ziet ze hoe ze er uit zal komen te zien, na de operatie en de chemokuur. Een oude vrouw, haar gezicht getekend door de ziekte, haar lijf mismaakt.
Ze schudt met haar hoofd om het beeld kwijt te raken, vermant zich en belt hem op om te vragen of hij vanavond wat eerder naar huis kan komen.

Snel doet ze boodschappen en duikt de keuken in om zijn lievelingsmaaltijd voor te bereiden. De klok vertelt haar dat ze nog anderhalf uur heeft om zich op te tutten. Ze neemt een uitgebreid bad en als haar handen tijdens het inzepen over haar perfect gebouwde lichaam glijden, kan ze een glimlach niet onderdrukken.

Die avond kan hij zijn ogen niet van haar afhouden, wat is ze mooi, het lijkt wel alsof er een waas van mysterie om haar heen hangt. Het liefdesspel,later op de avond is bijna sprookjesachtig. Voor het eerst valt zij als eerste in slaap en hij geniet van het beeld wat hij ziet. Mijn God, wat houdt hij van haar, wat is ze mooi. Hij weet het zeker, met deze vrouw wil hij oud worden, met haar aan zijn zijde zou de ouderdom en de daarbij behorende aftakeling te dragen zijn. Misschien zou het toch wel leuk zijn om wat kleinkinderen tegen die tijd om zich heen te hebben.

Als ze een paar uur later wakker wordt, stapt ze uit bed. Ze werpt een laatste blik op zijn mooi gebouwde lijf, zoent hem zacht en loopt de voordeur uit.

De volgende dag wordt hij wakker doordat er iemand nogal lang en luidruchtig de deurbel in gedrukt houdt. Naast hem is het bed koud en leeg. Als hij open doet ziet hij twee agenten met ernstige gezichten voor zich staan. In flarden hoort hij zeggen “gesprongen”, “tiende etage”, “ze heeft niet geleden”.


15 reacties

Dees · 9 maart 2008 op 10:38

Liever dood dan lelijk voor hem. Pffff… Het is een mooi geschreven verhaal, maar jees, vrouwen…

En Kluun zou verboden moeten worden, kan ons kabinet zich daar niet eens over buigen..?

SIMBA · 9 maart 2008 op 10:50

Getver wat een eng verhaal, heeft volgens mij niks met liefde te maken…

Prlwytskovsky · 9 maart 2008 op 11:12

Volgende keer het elastiek van de bungeejump ietsje korter afmeten. 😉

Fem · 9 maart 2008 op 11:22

Het is nooit te voorspellen hoe iemand omgaat met dit soort nieuws en ik kan alleen maar uit ervaring spreken, daarom reageer ik dan ook op dit voor mij erg confronterende verhaal.

De druk die een diagnose als deze op je relatie legt gaat verder dan de uiterlijke veranderingen maar de “verminking” heeft op beide partijen in de ralatie in eerste instantie de grootste impact.
Geen van mijn relaties heeft ooit geleden onder mijn uiterlijke veranderingen -deze hebben mij alleen maar sterker en zelfverzekerder gemaakt- maar de algehele verandering die ik in mezelf onderging hebben de relatie die ik had tijdens diagnose uiteindelijk doen stranden.

Mede daarom begrijp ik de reactie van Kluun erg goed omdat kanker niet alleen jou overkomt maar ook de partner en juist die laatste wordt vaak vergeten. Neemt niet weg dat de vrouw in dit stukje overhaast heeft gehandeld en haar eigen vooroordeel heeft laten gelden.

En toch heb ik ooit ook op het randje van het balkon gestaan :oeps: maar gelukkig woonde ik maar 2 hoog 😀

Neuskleuter · 9 maart 2008 op 11:59

Zoow, dit is even een andere Femme Fatale! Ik dacht dat ze hem zou verlaten, uit angst dat hij anders bij haar weg zou gaan. Maar dit hakt er nog wat verder in.

Goed geschreven!

pally · 9 maart 2008 op 13:56

Het is wel goed geschreven, Bitchy( neem een andere naam!). Maar ik voel me kwaad worden: op die man én op die vrouw.
Hij valt alleen op de mooiigheid en zij gaat daar in mee.Pfff…
Het impliceert misschien wel dat het goed geschreven is,

Groet van Pally
edit) en van Kluun ga ik over mijn nek!

Grumpy-old · 9 maart 2008 op 20:11

wordt er een beetje stil van.

IK ben net zelf hopeloos verliefd op een mooie vrouw waarvan ik ook zeg ” met jou wil ik oud worden” Na dit te lezen mag ik toch hopen dat zulke zaken bespreekbaar zijn . Anders schort er toch iets aan de relatie.

Greetz
Grumpy

lisa-marie · 10 maart 2008 op 08:55

de gedachtengang van de vrouw en de man zo ver uit elkaar en tegelijkertijd ook zo dichtbij, prachtig geschreven 😀

Dees · 10 maart 2008 op 09:16

offtopic

[quote]begrijp ik de reactie van Kluun erg goed [/quote]

Ja, meen je dat?

Begrip voor hufterigheid is highly overrated, vind ik dan.

Fem · 10 maart 2008 op 09:37

zijn hufterigheid praat ik niet goed maar zoals ik al zei reageert niet iedereen ideaal op slecht nieuws en worden de partners vaak vergeten. Ik heb zelf in dit schuitje gezeten en ook niet altijd even “netjes” gehandeld. Kluun zijn gedrag was in beginsel al fout en zijn onmacht heeft dit aangewakkert. Dat maakt hem niet meer een hufter dan wat hij van huis uit al was, dat maakt hem menselijk in mijn ogen.

Teunis · 10 maart 2008 op 09:51

Mooie column. Maar waarom moet iedereen toch altijd dood aan het eind? Het is zo’n paarde(n?)middel.

En waarom fietst kluun tussen deze discussie door?

Groeten Teunis

Fem · 10 maart 2008 op 12:17

😆 Kluun heeft nu eenmaal zijn fietsje in dit hokje geparkeerd Teunis 😆

DreamOn · 10 maart 2008 op 16:12

Ik vind het ook een heftig verhaal. Heel triest.
Wel heel goed geschreven, Bitchy!

Natuurlijk is het fijn, als je partner je heel erg mooi vindt. Maar als je met elkaar oud wilt worden, dan weet je dat er van alles op je weg kan komen; óók dit soort dingen. Nog afgezien van het normale ouder worden wat toch met aftakeling gepaard gaat, hoe je het ook wendt of keert.

Het is toch naief om te denken dat ziekte en narigheid jouw deur wel voorbij zal gaan?
Ik hoor weleens mensen zeggen; “Tjonge, dat mij dit nu moet overkomen…” Dan denk ik: “Ja, maar waarom zou het die ander wel overkomen, en mij niet?”

Als ik lees dat een man geen kinderen wil omdat hij bang is dat zijn vrouw met wat striemen en een slap buikje uit de strijd zal komen, dan zitten mijn wenkbrauwen ver onder mijn haargrens: wat een belachelijke reden!

Trouwens, geen mens heeft zichzelf gemaakt, dus je moet het maar doen met het lijf dat je hebt gekregen.

Ik snap dat dit maar een verhaal is, maar het zou toch afschuwelijk zijn als je je alleen maar geliefd zou voelen vanwege een prachtig uiterlijk!

DO.

Bitchy · 11 maart 2008 op 06:59

@Dees, wij vrouwen, maken het ons vaak enorm moeilijk, als het om ons uiterlijk gaat. En we weten het allemaal wel, mooi zijn zit van binnen, maar hoe vaak reageren we daar ook naar??

Wat Kluun betreft, ik heb het boek een jaar of 3/4 online gelezen, hoorde er nog niemand over. Ik heb hardop gelachen en nog harder gehuild. Het is uit zijn gevoel geschreven, sommige dingen totaal niet herkenbaar, maar soms ook wel. Wat mij bij is gebleven is de manier waarop hij afscheid heeft genomen van zijn *Carmen*, de dans, de liefde die hij wat mij betreft, treffend verwoordde, was voor mij bijna tastbaar.

@Sim, wat mij betreft hoort het wel onder liefde thuis, ook al is niet jouw of mijn soort liefde. Het lugubere zit wat mij betreft in het feit, hoe je als mensen zo langs elkaar kan leven.

@Prlwy, ze had ook een telraam mee kunnen nemen 😉

@Fem, ik hoop dat ik je niet gekwetst heb. Het ging mij om een relatie, de oppervlakkigheden die er in kunnen zitten en de verspilling van levens. Voor sommige mensen is uiterlijk en wat daar bij hoort, zo belangrijk dat ze vergeten dat na het *flieft* worden, de liefde van binnen hoort te zitten.

Kluun tja kluun, de een verguist hem, de ander zet hem op een troon. Deze ziekte treft niet alleen het lichaam van de persoon die het heeft, maar ook zijn of haar omgeving. Mijn ervaring is dat niet iedereen waarbij de ziekte wordt geconstateerd, een Carmen is, die sterk, krachtig bijna mooi deze weg aflegt.

Aan de manier waarop je reageert, ben je voor mij een *Carmen*! :kus:

@Neuskleuter, mag ik jou voortaan ff bellen voor een titel?? 😉

@Pally, voor mij geld, zodra ik emoties voel bij een verhaal, of dat nou lachen, huilen of boosheid is, het goed geschreven is. Dus ik zeg dank je wel! 😉
Owww, tjeee een andere naam?? Deze is juist zo passend bij me! 😉

@Grumpy, in een goede relatie moet alles bespreekbaar zijn, maar wat mag het stempel *goed* dragen?
Als ik jouw verhaaltjes lees, voel ik duidelijk je relativeringsvermogen en je *grumpy old* humor. Dat komt wel goed met jou en je vriendin 😉

@ Lisa-Marie, thnx!

@Teunis, wat ik hier boven al geloof ik vertelde, toen ik begon wist ik nog niet wat het midden of de laatste zin zou worden. Wat voor mij een paardenmiddel had zijn geweest, is het *ze leefde nog lang en gelukkig* gevoel. Had juist het gevoel dat door dit einde, het anders dan anders te laten lopen, jammer dat het bij jou niet is gelukt!

@Do, thnxx!

Fem · 11 maart 2008 op 07:24

😀 no worries Bitchy, dit onderwerp raakt me uiteraard, maar kwetst me absoluut niet.
Het helpt me er juist aan herinneren dat ik een *Carmen* ben en dat is voor mij een groot compliment!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder