Het vliegtuig maakt een scherpe bocht, waardoor hij een glimp opvangt van de met slootjes doorregen polders. Daarbeneden staat zijn huis. De gedachte aan de smoes die hij verzonnen heeft, om er weg te komen, doet hem glimlachen. Tegen Claire had hij gezegd dat hij overspannen was. Zo erg dat hij er echt even tussenuit moest. En nu zit hij hier. Allerminst overspannen, maar wel met klamme handen en een overslaand hart. De gedachte aan thuis verdwijnt zodra hij denkt aan straks. Ontelbare malen heeft hij de contouren van haar gezicht op de foto met zijn vinger gevolgd. Ernaar gesmacht om in plaats van het koele fotopapier, haar zachte huid te beroeren. Hij kan bijna niet geloven, dat hij haar straks aan kan raken. Terwijl hij zich verheugt is de reis voorbij, voordat hij er erg in heeft. Met een intens kabaal remt het vliegtuig af en rolt naar het eind van de landingsbaan. In de aankomsthal ziet hij een lange rij bij de bagageband staan; hij prijst zichzelf gelukkig, dat hij slechts handbagage heeft meegenomen. Half rennend gaat hij op zoek naar een taxi, hij kan bijna niet meer wachten, nu.

Hij snelt door de lobby. Fronsend kijkt de receptioniste hem na, terwijl hij de trap oprent. Een sleutel heeft hij niet nodig. Kamer 38, op de derde verdieping, heeft hij al weken geleden gereserveerd en zij wacht er op hem. Hij wil een roffel op de deur geven, maar door de zenuwen wordt het een halfslachtig klopje. Ze doet open en hij is sprakeloos. De prachtige woorden die hij onderweg heeft gerepeteerd, blijven steken in zijn keel.
‘Julia!’ stamelt hij. Zij lacht, pakt zijn hand en trekt hem de kamer in, waar hij klunzig tegenover haar blijft staan. Haar digitale omhelzingen wist hij zonder aarzelen te beantwoorden met zoete woorden, beloften en gepassioneerde kussen. Durft hij, nu hij hier oog in oog met haar staat, zijn gevoelens de vrije loop te laten? Pas als zij hem kust, heftig, verlangend, laat ook hij zich verteren door de passie die nu letterlijk geen grenzen meer kent.

Als de eerste honger gestild is, laat hij zich meenemen door de stad, die hem vreemd en haar zo vertrouwd is. Hand in hand slenteren ze door steegjes en over pleinen. In het park vinden ze een bankje. Dicht tegen elkaar aan genieten ze van elkaar, het uitzicht over de grote vijver en het koele briesje dat de bomen laat ruisen. Dan valt zijn oog op de kapotte paraplu, waarvan een van de metalen baleinen uit de prullenbak steekt. Hij bedenkt zich geen moment, breekt een stuk van het metaal af en kerft daarmee een hartje, een pijl, hun beider voorletters, in de rugleuning van het bankje. Haar ogen vertellen hem, dat ze terug wil naar het hotel. Hij kan niet anders, dan gehoor geven aan hun verzoek.

Het is middenin de nacht, als Julia doodop naast hem in slaap is gevallen. Hij staart een poosje naar het plafond en staat dan op. In zijn koffertje vindt hij zijn telefoon, weggestopt tussen schone shirts en onderbroeken. Aarzelend zet hij hem aan, waarna een paar sms’jes hem laten weten dat Claire vandaag een paar keer geprobeerd heeft hem te bereiken. Als de telefoon plotseling begint te rinkelen, laat hij hem van schrik bijna uit zijn handen vallen.
‘Lieverd, hoe gaat het met je?’ hoort hij Claire met ongeruste stem vanuit de verte vragen.
‘Goed, goed,’ bromt hij, waarop zij wil weten waarom hij de hele dag onbereikbaar is geweest.
‘Batterij was leeg,’ hoort hij zichzelf liegen, ‘maar alles gaat goed, ik bel je morgen, dag schat,’ waarna hij snel de verbinding verbreekt.

Heel even staat hij weer met beide voeten op de grond. Denkt hij aan thuis, aan de deprimerende sleur. Claire is al lang niet meer de sprankelende, jonge vrouw met wie hij ooit trouwde. Sinds ze bevallen is van hun dochter, walgt hij soms van haar. Haar gewicht lijkt alsmaar toe te nemen en haar gezondheidsklachten hinderen hem steeds meer. Hoewel hij ouder is dan Claire, voelt hij zich fitter, jonger dan ooit. Hij is de veertig nog maar net gepasseerd en bruist van het leven! Avontuur wil hij. Romantiek, passie.

Het besef was plotseling gekomen. Om niet verstikt te worden door Claire en de dagelijkse sleur, zou hij zijn lot in eigen hand moeten nemen. Avontuur klopt doorgaans niet spontaan aan. En zo was zijn zoektocht begonnen. Een tocht die hem naar dit prachtige, jonge Bulgaarse meisje had gebracht. Hij wil niets liever dan de verloren jaren inhalen en op dit moment kan Julia hem daarbij helpen. Hij buigt zich over haar heen, blaast plagend in haar gezicht. Hij hoopt dat hij haar wakker kan maken, want hij wil niet meer wachten. Hij wil inhalen.


Avalanche

Zit nooit om woorden verlegen. http://tekstfontein.com

8 reacties

sylvia1 · 20 juli 2010 op 13:43

Goed uitgewerkt, gemakkelijk te volgen, logisch. Naar mijn smaak iets te logisch, wil het opvallen, blijven hangen. Je hebt het mooi beschreven, en het zal zo vaak gaan, man begin 40, vrouw minder mooi na eerste zwangerschap, man zoekt avontuur, maar daardoor verrast het minder dan je eerste deel, dat juist veel vragen opriep.

LouisP · 20 juli 2010 op 20:08

Avalanche,
begin is erg mooi en trekt de aandacht,
de ’twist’ is best aanwezig maar ik voel hem als een beetje geforceerd gezocht. In tegenstelling tot jouw andere ‘verhalen’ komt dit verhaal ook meer ‘verzonnen’ over. Misschien ook door de naam van de mevrouw.
De man in kwestie heeft duidelijk de zaak niet onder controle.
“Avontuur klopt doorgaans niet spontaan aan!” Volgens mij zijn de avonturen die spontaan aankloppen de meest avontuurlijke avonturen(raar woord is dat toch als je het veel zegt en schrijft)

Anti · 20 juli 2010 op 22:59

Erg lastig om me in te leven in ontzettende eikel van hoofdpersoon :-D.
Persoonlijk nooit beschadigd op dit gebied maar kan niet tegen dit soort types, of het nu man of vrouw is. Ik zie al helemaal zo’n kerel voor me die veel kritiek op zijn vrouw heeft maar er zelf ook niet uitziet (bierpens en zo)en zo’n meid die een wandelende portemonnee zoekt.

Mien · 21 juli 2010 op 08:22

Inhalen … oei oei … als daar maar geen kindjes van komen … 😉

Mien

arta · 21 juli 2010 op 09:22

Ik vind hem erg mooi, zeker als ik hem lees zonder jouw vorige stuk in gedachten…
🙂

Dees · 21 juli 2010 op 09:32

Oei, het is een mooi verhaal, maar hoeveel verhalen gaan er komen over deze tergende man en krijgen we dan ook nog te weten wat hem echt bezielt?

Vind dit verhaal een stuk mooier dan de vorige (of het vervolg). Maar ook hier mis ik nog wat diepte in de personen, of de persoon in dit geval. Wie is deze man? Je komt alweer iets dichterbij met het walgen van het gewicht, dat is de kleur in de kaders. Ik ben benieuwd naar het verdere palet.

pally · 21 juli 2010 op 11:16

Ik vind het goed geschreven Avalanche, maar het schuurt bijna nergens. Misschien is je je Julia te glad en hij nog erg de standaard 40+ , die nog wat anders wil. Wel beter dan het vorige deel.

groet van Pally

Avalanche · 22 juli 2010 op 18:26

Zit hier in een internetcafe en kon de verleiding niet weerstaan, om even te kijken. De meningen zijn verdeeld, merk ik 😉 Leuk om te lezen en opnieuw dank voor het reageren. Als ik weer thuis ben, ga ik me wat uitgebreider in de reacties verdiepen, maar nu….. slenteren we op ons gemak naar een restaurantje.

Hartelijke groet vanaf warm Samos.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder