Vanmiddag was ik weer eens in de garage. Dit keer heb ik zelf mijn auto er nog heen kunnen rijden. Jammer dat de garage houder mijn type niet is. We zien elkaar zo vaak. Het voelt alsof hij hoort bij mijn sociale leven. Nadat hij mijn relaas over de auto had aangehoord en hem nakeek, om zo tot een technische diagnose te komen, zei hij; “Ik heb het probleem. Omdat hij nu toch openligt, maak ik hem meteen. Ik zal je even naar boven brengen, dan kun je erop wachten.” Toch soepel. Dus ik naar ‘boven’ daar was het lekker warm en werd ik begroet door twee koningspoedels. Schatten van beesten, maar wat zijn ze lelijk. Kopje koffie erbij, peuk in de fik. En even bladeren in de tijdschriften die ik uiteraard alleen maar bij de kapper, de tandarts en de arts lees. Ik vond een Santé en begon naarstig te zoeken naar de Columns. Ik vond een column van Sanderijn. Bij de meeste columnisten staat een stukje over wat ze doen in het dagelijks leven. Deze columniste is psycholoog en seksuoloog. Sommige mensen kunnen alles.

Het onderwerp: vrouwvriendelijke Tarzans. Vanaf dat moment hoopte ik meteen dat het maken van mijn auto nog even mocht duren. Hier wilde ik meer over weten. Ze beschreef dat er een model was, uitgevonden door vrouwen. Functioneel en ook een streling voor het oog. Nou, als dat geen nieuws is. Ze mocht, als columniste en seksuoloog uiteraard een exemplaar beoordelen, en ze beloofde in haar column haar lezers hierover op de hoogte te houden.

Weer een beetje met beide benen op de grond komend, kon ik net op tijd reageren op de roep van de monteur. “Oké, ik heb nog wel even een kwartiertje,” riep ik snel naar beneden. “Ik zit een artikel te lezen over huisdieren en hun invloed op je gezondheid.”
Sloeg nergens op natuurlijk, en als ik hem was geweest, zou ik argwanend zijn geworden en gaan kijken wat er nu echt gelezen werd. Zoals de waard is..
Ik had het tijdschrift al dichtgeklapt en zag dat deze twee maanden eerder al uitgebracht was. Een beetje garage heeft natuurlijk het vervolg, en ja hoor. Daar lag het aansluitende maandnummer.

Snel de column weer opgezocht, die was er. Alleen het onderwerp nog niet. Of er nu zoveel tijd overheen moet gaan om het apparaat te testen, of is het zo’n topding dat ze hem nog even voor zichzelf houdt? De huisdieren zijn overal goed voor, las ik nog, maar niet meer geïnteresseerd, toen de monteur me de sleutels van mijn auto weer overhandigde. Met mijn koffie koud, en weer enkele euro’s lichter, verliet ik met een beleefde groet de garage.

Thuisgekomen ben ik meteen een abonnement op het blad gaan nemen. Zodat ik ze kan overstelpen met vragen over de vorige columns. Als ik genoeg moed heb verzameld wil ik naar de productnaam gaan vragen.
Om kort te gaan, ik ben jaloers op de columniste.


8 reacties

viking · 9 januari 2004 op 15:22

Volgens mij had je toch beter even bij Christine LeDuc kunnen binnenlopen, zo’n tarzan kopen en een uitgebreid verslag kunnen schrijven als ervaringsdeskundige. Had je bovendien een duur abonnement op zo’n kutblaadje bespaard!

Mercurius · 9 januari 2004 op 18:40

hoi mup,

leuke column! Auto’s interesseren vrouwen ook niet, vandaar dat op zo’n moment al het andere wel interessant wordt.

[quote]Om kort te gaan, ik ben jaloers op de columniste[/quote]

Ben je jaloers op de schrijfstijl van de columniste?
Dan kan ik je zeggen, ga gewoon zelf door met schrijven want je hebt zeker potentie. Je begint bij auto’s en eindigt bij de Tarzan. Dat vind ik al verrassend!

Of ben je jaloers op het feit dat de columniste de Tarzan mocht ontdekken?
Alleen al de benaming voor dat MEGA-ding.
Nee mup, de Tarzan moet je niet hebben. Wat dacht je van De Balkenende? Die schijnt een zeer gladde kop te hebben en staat zijn mannetje. Is een stuk kleiner en komt binnenkort in het ziekenfondspakket. 😀

Ciao Mercurius

Tasz · 9 januari 2004 op 22:30

Hoi Mup, vond je column erg leuk. Ben ook nieuwsgierig naar die Tarzan, maar ben het wel eens met Viking. Op naar Christine Le Duc, abonnement weer opzeggen en zelf uitproberen. 😉

Succes
Tasz

pepe · 9 januari 2004 op 22:43

De pabo kan ook hoor Mup en die lege baterijen zijn weer goed voor school ;-), maar dat wist je al….

Je weet al wat ik vind van deze column

Ik hoop er hier nog veel van je te lezen!!

Kees Schilder · 9 januari 2004 op 23:06

hee Mup.Een tip voor je:Raaf verkoopt die dingen.Voor columnisten van CX voor de halve prijs.
Strakke column.Lekker gelezen

pepe · 9 januari 2004 op 23:21

[quote]Voor columnisten van CX voor de halve prijs.[/quote]

Zow he…
Weet R@@f dit zelf ook? Werkt ie dan ook maar half??
Levert hij ze ook thuis af?? 😛

Mup · 10 januari 2004 op 17:43

Bedankt voor jullie reacties. Heb het abonnement niet genomen, geen nood. Wil me wel eens gaan ‘verdiepen’in die dingen, ooit. Ben alleen nog niemand tegenkomen, die een Niet-goed, geld- terug-garantie gaf. Misschien r@@f? Ik was jaloers op de columniste, vanwege de mogelijkheid om vanuit je vak columns te schrijven, en ook van die gadgets te mogen testen. Wat Balkenellende betreft, mannen waar ik overheen kan kijken, daar is vaak iets mee. En bij hem wil ik het zelfs niet uitproberen, of hem het voordeel van de twijfel geven,

Groet Mup.

deZwarteRidder · 11 januari 2004 op 15:39

Leuke column Mup… maar als vrouw van deze tijd en dan nog geen ervaring met the lord of the jungle… tsssssss..snel wat aan doen
Rich@RD

Geef een reactie

Avatar plaatshouder