Je kent het wel, je laat het erop aankomen, het is weer te lang, uit model, niks waard, niet in model te krijgen(voor zover dat er is) en op het zwembad komen mensen, gewoon ter vermaak, dicht bij jou handdoek liggen. Kortom,ik moet naar de kapper. Ongeveer eens in de 4 maanden neem ik plaats in het wachthoekje van mijn vaste kapper, ik lees voor de honderste keer een blad over kapsels die 20 jaar geleden in de mode waren,die een stagiare met een verschrikkelijk kapsel (over smaak valt niet te twisten) me net in de handen drukte: Dit is de nieuwe van deze maand.

Right…

Na 20 minuten wachten(viel me nog mee) word ik in een (voor een kapperszaak) redelijk lekkere stoel gezet. Wilt u expresso? Ja,eh, graag. (dat is toch koffie? denk ik bij mezelf)

Goh meneer, dat is alweer een tijdje geleden he? Ik ga even voor u kijken wat we de vorige keer hebben gedaan( huh…?) Oh ik zie het al, we hebben het weer in model geknipt en achterop moet ik u iets anders knippen als normaal ( huh??). Want uw haar is niet zo makkelijk, (Huhh???) als het gemiddelde.Hoe wilt u dat ik het knip? (HUHHH???) Nou weet u wat, ik ga gewoon beginnen en u zegt maar als u het goed vind.

Mijn expresso staat ondertussen alweer 10 minuten buiten bereik, evenals het het o zo vertrouwde kappersblad. Mevrouw vraagt: U wilt zeker geknipt worden? Geniaal, die kappers, ik dacht altijd dat ik erheen ging voor een potje golf.

Carmen(stond op dr kaartje) vraagt hoe mijn vakantie was, of ik nog ergens heenga, welke opleiding ik doe, hoe het thuis gaat. Kortom, een kruisverhoor waar de russische overheid nog jaloers op kan worden.

Het is altijd uitkijken geblazen met wat je antwoord, de meeste kappers hebben het geheugen van een olifant en roddelen nog liever als als mijn o zo lieve tante uit rotterdam, (heeft de eerste auto’s op straat nog gezien).

Punt is,als je de volgende keer weer bij de kapper komt, krijg je een nog zwaarder kruisverhoor,gebruik makende van de informatie van de vorige keer, waarbij ze diep in je priveleven proberen te tasten. Gelukkig ken ik dit fenomeen ondertussen, en ik begin maar over koetjes en kalfjes.En vraag uiteindelijk maar om dr eigen vakantie belevenissen.

De daarop komende 10 minuten heb ik even wat meer rust,ik heb via een schijnbeweging mijn exprosso te pakken gekregen,en terwijl carmen ronduit babbeld over dr vriend, over de vakantie in salou die toch echt heeeerlijk was,(kijk eens hoe bruin ik ben), en nog wat meer onzinnige dingen, trek ik een zuur gezicht om mijn expresso in een veel te klein kopje, wat een AFSCHUWLIJK STERKE KOFFIE, en het is ook nog eens steenkoud..

Carmen verteld verder, terwijl ze een man-onterende knip in mijn haar zet om beter te kunnen knippen. Goddank, er is alweer een hele lading haar af, en ik hoop stilletjes dat mijn zwaar kritische kapperstagiare er tevreden mee is , (ik vond het een kwartier terug al goed, maar er ‘moest nog het 1 en ander gebeuren’)

Nog wat puntjes weghalen meneer, oh wat heeft u toch een onmogelijke haarbos, ik weet nooit zo goed wat ik ermee aanmoet. Hoe doet u het toch altijd.

EINDELIJK , we liggen bijna op 1 lijn, ja inderdaad beste Carmen, daarom ben ik hier, geef me alsjeblief je allerbeste haargel(waar je overigens de hoofdprijs voor betaald..) en een haarspray waar zelfs windkracht 10 niet tegenop kan. Probeer nou niet wat ik allang heb opgegeven,mijn krullende scheiding en ik hebben allang vrede ermee.

Na 36 minuten en 22 seconden(ik had niets beters te doen) verlaat ik opgelucht de kapperszaak, peinzend over het feit dat ik weer erg veel geld kwijt voor een dik half uur in de martelstoel.

Over 4 maanden herhaald het fenomeen zich weer, ik hoop dat carmen een ander stage adres heeft ondertussen..

Teun

DISCLAIMER

Dit verhaal en zijn personages zijn berust op non/fictie en zijn spontaan bedacht nadat ik vandaag naar de kapper ging, ik stel mij niet aansprakelijk voor enig letsel(fysiek of mentaal).

P.S Nadat ik ‘Komt een vrouw bij de dokter’ & ‘De weduwnaar’ van Kluun heb gelezen ben ik helemaal weg van dat ‘mannelijke’ perspectief, de eerlijkheid en de oprechtheid,kortom: onnodig te vermelden dat Kluun mijn inspiratiebron was.

:wave:


6 reacties

lisa-marie · 4 september 2007 op 17:13

De tekst na je naam had je echt weg mogen laten. Het doet afbreuk aan het geheel ,vind ik.
Voor de rest is het precies zo als het bij de kapper ook echt gaat. Gewoon lang haar en niet meer gaan is ook lekker.

arta · 4 september 2007 op 19:19

Ongetwijfeld heb jij enorm je best gedaan op dit stukje, wat natuurlijk al een compliment waard is.
Maar…ik heb toch wel een aantal puntjes: [quote]jou handdoek [/quote]
Dit is toch wel een hele erge fout, die de spellingscontrole er zeker uitgehaald zou hebben.
[quote]expresso[/quote]
is er ook zo één…
Daarbij leiden de stukjes tussen haakjes enorm af van jouw stukje, het leest echt niet lekker.
Ik ben het met LisaM eens dat die epiloog onnodig was. Je hebt een column geschreven, geen dankrede bij het verkrijgen van een Oscar.
Laat je niet door mijn puntjes ontmoedigen, ze zijn absoluut opbouwend bedoeld.
Succes met je volgende!

SIMBA · 4 september 2007 op 20:22

[quote]russische overheid [/quote]
[quote]carmen [/quote]
Namen moeten met een hoofdletter.
[quote]exprosso [/quote]
Dat is wel een heel apart kopje koffie 😀

Li · 4 september 2007 op 20:33

De column leest lekker vlot weg, dus ga vooral door met insturen. Neem wel de bovenstaande tips ter harte. Deze versie maakt namelijk een afgeraffelde indruk.

Nog een tip: koop een tondeuse en zet hem op standje één. 😀

Li

Mosje · 4 september 2007 op 21:01

Teun, van harte, je bent kampioen haakjes plaatsen.

pally · 5 september 2007 op 10:32

Hier komt spuit elf ook nog.
Nog één ding. Korter zou nog grappiger zijn!
Ik bedoel niet je haar 😀

Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder