Even met het CDA gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Haarsma Buma Stemra in de buurt?” De telefoniste antwoordde snibbig, dat ze schoon genoeg had van al die grappen over de naam van de nieuwe fractievoorzitter. Ik antwoordde dat ze dan maar iemand hadden moeten uitkiezen van wie de naam wél viel te onthouden, en drong aan op een efficiënte afhandeling van mijn verzoek. Dat werkte, ik kreeg de fractievoorzitter aan de lijn. Afgemeten vroeg hij mij, wat hij voor mij kon doen. “Weet je, Siebrand, ik zit gewoon met een vraag. In het Kamerdebat over de regeringsverklaring stond je een beetje bijdehand te doen over die paspoortenkwestie. Dat moest natuurlijk van die dissidenten in je fractie, ik snap het wel, maar erg sterk kwam het niet over. Maar ja, meer kracht viel er natuurlijk niet te zetten voor je.” De vooraanstaande Christen-democraat informeerde, waar ik met dat gebrek aan kracht zetten precies op doelde. Ik vervolgde: “Je staat natuurlijk ook volkomen in je hemd, wanneer je staat te neuzelen over dubbele paspoorten en loyaliteit. Want binnenkort keert een witteboordencrimineel terug in jullie Eerste-Kamerfractie. Om je te bescheuren. Paul Russel. Betrapt op kunstsmokkel. Had de invoer van een tekening van Rembrandt, ter waarde van dik drie ton, voor de douane verzwegen, om zo de verschuldigde belasting van ruim 17.000 euro te ontduiken. Maar ja, betrapt, en voor het hekje. Tot de Hoge Raad aan toe schuldig verklaard. Zetel opgegeven, en nu neemt ‘ie hem weer in. En jouw CDA heeft desgevraagd geen commentaar.” Van Haarsma ontstak in woede en riep op hoge toon dat het hier om een privé-kwestie ging. Iets waar niemand iets mee te maken had. Was ik het daarmee eens? Nee. Nee, daar was ik het niet mee eens. Beslist niet. Dus ik riposteerde: “Rot op, man. Als het plegen van belastingfraude, waarvoor je gewoon een strafblad krijgt al een privé-kwestie is, dan is de vraag, welke en hoeveel paspoorten je in je binnenzak hebt, al helemáál een privé-zaak. Ik zie in de publieke dienst liever iemand met een dubbel paspoort, dan een veroordeelde fraudeur! Werkelijk met geen mogelijkheid serieus te nemen, dat CDA van je!” Gebelgd verbrak de oplichtersvoorman de verbinding.

Ach ja, het CDA. Onbekwaam tot op het bot. Nu hebben ze opeens grote problemen met die mevrouw Ferrier. Dus gaan ze op typisch CDA-matennaaierige wijze lopen klagen bij een journalist. Met dat mens viel niet samen te werken. Ze is een ongeleid projectiel. Lawaaiig type zonder inhoud. Allemaal mooi en aardig, maar of dat nou zo chique is, om op zo’n manier je fractiegenoot door het slijk te halen, dat vraag ik mij af. Want als die mevrouw Ferrier écht zo onbekwaam is, kan het CDA dan even uitleggen hoe ze zo hoog op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer kon komen? Werkelijk, wát een onvoorstelbaar zooitje prutsers, die erfopvolgers van Romme en de zijnen…

Net als die spelers van Feyenoord. Ook enorme prutsers. In Eindhoven werden de Tokkie Boys met 10-0 ingemaakt door die jongens van de Gloeilampen Sport Vereniging. Nog nooit heb ik zo enorm genoten van voetbal. De vakantieplannen van heel Feyenoord zijn afgeblazen met het oog op de te spelen nacompetitie. Heerlijk. Rellen Henkie, de trots van de Feyenoord-aanhang, overleed van de weeromstuit. Rellen Henkie ging een vechtpartijtje niet uit de weg. Hij heeft zelfs sportverslaggever Kees Jansma ooit gemolesteerd. Sommige mensen gaan veel te vroeg dood. Rellen Henkie ging veel te laat. Toch een fijne gedachte, dat De Kuip binnenkort wordt gebruikt voor wedstrijden in de Jupiler League, net als Spangen. Geweldig! Wat kunnen ze toch weinig in Rotterdam. Een flatgebouw neerzetten dat niet instort is ook al haast een onmogelijke opgave. En nu ligt er weer een vliegtuigbom onder het Kruisplein. De oorlog is nu 65 jaar voorbij, en nóg hebben die Rotterdammers de troep niet opgeruimd. Werkelijk te beroerd om de ene poot voor de andere te zetten. En maar ouwehoeren over niet lullen maar poetsen. Flikker toch een eind op! Met een brede grijns hoorde ik Mark Rutte in het Kamerdebat over de Regeringsverklaring zeggen dat hij allochtone kansenkinderen belooft dat ze later gewoon burgemeester kunnen worden. Ja, van Rotterdam. Dat gun je toch je ergste vijand nog niet? En nu lees ik ook nog dat Rotterdam 650 politiemensen gaat wegbezuinigen. Daarmee zal het in getto’s als Beverwaard, Hoogvliet en Rhoon qua veilig over straat kunnen, niet echt opschieten.

Over schieten gesproken. Lange Frans zit op een schietclub. Met zijn vrouw. Want het geeft een lekker gevoel om door de loop te kijken. Hij zei het echt, die Lange Frans. Hij kijkt graag door de loop. De gek. Misschien moet ‘ie zijn wapen eens een keer in elkaar zetten, en dan óver de loop kijken. Da’s beter. Kan ‘ie een keer schieten ook. En inmiddels is Mevrouw Lange Frans al van de weg gehaald, toen ze met een geladen pistool op weg was naar Mafiabaas B. Want met een pistool kun je je niet alleen lekker ontspannen, je kunt er ook op doeltreffende wijze zakelijke geschillen mee oplossen. Hoog tijd voor het laatste nummer van Lange Frans en Mafiabaas B: ‘Ik schiet je hersens eruit op Diemen-Zuid op Diemen-Zuid’.

Moet je ze natuurlijk wél hebben, hersens. Hagenezen hebben ze veelal niet. Ik noem een Frits Huffnagel. Ik noem de jongens en meisjes van Oh Oh Gerso. De meisjes zijn door Kim Holland opgeroepen om een seksvideo te gaan maken. Afschuwelijk. Die wijven zijn zo enorm stom, die denken, als het water bij Scheveningen weer omhoogkomt en de golven leuke schuimkoppen hebben, dat dat witte vloed is. Kim Holland heeft zich met haar oproep echt een behoorlijk probleem op de hals gehaald. Want waar haalt ze de pornoacteurs vandaan die die smerige en achterlijke wijven willen beklimmen? En áls er al iemand bereid is om een potje met zo’n vies wijf door het beeld te stuiteren, kan die zich een poosje later met buitengewoon rare verschijnselen zoals stevige pijn bij het pissen, melden bij de dokter. In gedachten hoor ik het die acteur al roepen: “Kim Holland bedankt!”


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder