Het leven kan verrassend eenvoudig zijn. Op een warme zomeravond zaten mijn vriendin en ik achter haar huis een ijsje weg te happen. Een ijsje waarvan je denkt, eigenlijk wordt je er te dik van, maar het is zo lekker.
Ineens vanuit het niets hoorden we een paar kinderstemmen: “…Moeder, wil jij een baby in de buik?..”.!! Dit riep enige vraagtekens op, moesten wij hier ingrijpen? Waren er andere ouders in de buurt? Betrof het hangjongeren? Hm, nee, bij een dergelijke stem hoorde een leeftijd “van amper boven de bielzen van de zandbak uitkomen”. Hier moest iets anders aan de hand zijn, dan de gedachte die voor de hand ligt. .
Het bleek een rollenspel van een aantal (hang)kleuters te zijn, en wij luisterden geamuseerd naar de ontwikkelingen van deze avond.

“Wat wil jij in je buik, een jongen of een meisje?” werd als tegenvraag gesteld door een andere Brinta-eter, en nu werd het werkelijk interessant. Het bleek al gauw dat de jongeren niet werden gehinderd door de invloeden van welke maatschappelijke discussie dan ook, zoals geboortebeperking, mag het geslacht van een kind vooraf bepaald worden (als zou dat technisch mogelijk zijn), kinderadoptie voor homoparen, en zo kan je er nog een paar bedenken.
Nee, deze kinderen waren nog onbevangen, eerlijk en zonder vooroordeel.

Zegt het ene jongetje tegen het andere: “..Dan heb jij een meisje in de buik, en ik een jongen!..” Hoera !!, weg met de wetenschap, en al die mensen die beweren dat jongens nog met auto’s spelen en meisjes met poppen. Tijd voor nieuw elan, tijd voor gewoon je oren openzetten en luisteren. Hoezo kunnen mannen zich niet inleven in een vrouw of in een zwangerschap? Volgens mij wordt dat mannen gewoon aangepraat, en trouwens, waarom hebben mannen tepels? Denk daar maar eens over na…


6 reacties

axelle · 5 juli 2009 op 19:13

“Speciaal”. 🙂

Mien · 5 juli 2009 op 22:23

Mannen hebben tepels omdat zij als embryo eerst vrouw waren.
Kinderen zijn altijd geemancipeerd en hun tijd ver vooruit.
Gelukkig maar.

Leuk debuut.
Welkom op CX.

Mien

arta · 6 juli 2009 op 08:39

Mannen hebben tepels om piercings in te hangen!:-D

Leuk debuut met die kinderpraat!
Klein puntje: Na uitroeptekens komt nooit een komma en één punt is genoeg om een zin definitief te beëindigen!

Mup · 6 juli 2009 op 09:31

Kinderen en dronken mensen spreken altijd de waarheid:-)
Aan die tepelpiercings kun je weer een schommel hangen voor de kinderen,

Groet Mup

SIMBA · 6 juli 2009 op 12:21

mannen hebben tepels omdat hun romp anders zo kaal is 😀 in de theorie van Mup kan ik me ook wel vinden trouwens!

Saya_Surya · 6 juli 2009 op 20:04

Nou, dat heb ik me nou ook altijd afgevraagd, waarom mannen tepels hebben :eh:

Brinta-eter: :hammer:

Geef een antwoord