[i]Vervolg op [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1094]Lagune opa[/url].[/i]

Een poosje terug vond opa het toch echt tijd om naar de echte PC-winkel gegaan, hij kwam mij ophalen. Want helemaal alleen daarheen zag hij niet zitten. Hij had al wel wat rond gekeken bij de grotere bekende hifi/media-zaken. Zijn kleinzoon en ik hadden hem afgeraden daar een pc te kopen, je wil tenslotte wel een pc naar je eigen wensen. Zo wil hij leuk kunnen tekenen, iets met foto’s bewerken en wat muziek luisteren. Natuurlijk was mijn wens (bijna eis) Windows XP, omdat ik dan makkelijk zijn eventuele fouten kan herstellen.
Ik heb hem namelijk belooft zijn levenslange helpdesk te zijn, dat was een extra cadeautje voor zijn 79ste verjaardag. En dan is Windows XP wel zo gemakkelijk, ik ben niet lui, maar praktisch ingesteld.

Dus gingen wij die middag naar de PC-winkel, een zeer aardige en vooral geduldige jongeman gaf ons uitleg over wat er allemaal te koop is. Er werd een pc met alles er op en aan, helemaal aangemeten naar opa’s wensen. Opa wilde beslist geen grote monitor, dus koos hij voor zo’n mooi LCD beeldscherm. De verkoper vroeg of opa dat wel zeker wist, want zo’n klein mooi schermpje was wel veel duurder dan een gewone monitor. Opa wist het zeker, zo’n groot onding kwam niet in zijn huis, dan maar € 200 meer. Een mooie nieuwe muis en toetsenbord erbij. Besteld en even wachten tot de jongens daar alles netjes hebben geïnstalleerd.

Na enkele dagen werd hij gebeld en konden we de PC komen ophalen. Opa kwam mij roepen en zoals meestal was hij het huis binnengestapt en vroeg beneden aan dochter waar ik was. Op dat moment was ik juist even boven bezig in de badkamer.
Op zijn geroep onderaan de trap, gaf ik antwoord: ‘kom maar boven, ik ben bezig in de badkamer.’
Dan hoor ik hem halverwege de trap even een diepe zucht slaken.
Ik bedacht me, dat het wel een raar antwoord was geweest, dus riep ik er nog achteraan: ‘ik ben aan het schoonmaken hoor en dus gewoon aangekleed.’
Hij kwam dus verder naar boven en zei lachend: ‘o, maar je denkt toch niet dat ik wegloop voor een blote vrouw?’
Waarop ik lachend zei: ‘dan zul je toch even moeten wachten tot ik me heb uitgekleed.’

We hebben nog ruim een uurtje voor de jongens uit school komen, dus gaan we maar gelijk weg. Alles staat netjes klaar en ingepakt in de winkel. We krijgen nog de nodige uitleg. Een van de mannen daar helpt de spullen in de auto zetten en thuisgekomen bij opa pakken we alles uit en stellen het op in zijn hobbykamer. Als je niet kleurenblind bent is het tegenwoordig een eitje, dus met een half uurtje kan hij computeren.

Ik laat hem nog even het een en ander zien, daarna mag hij zelf wat gaan prutsen.
De dagen die hier op volgen ga ik elke dag even langs en hij leert snel, hij maakt af en toe nog beginnersfouten, maar ook daar leert hij wel van.
Jammer, vind ik het als blijkt dat hij na een uur tekenen in Paint vergeet om het op te slaan.
Over een paar weken geef ik hem zijn eerst computerdiploma 😉


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

12 reacties

deZwarteRidder · 2 februari 2004 op 17:27

altijd weer leuk om te lezen hoe jij de mensen door het leven helpt…je zou de ideale (klein)dochter zijn…
Rich@Rd

Mosje · 2 februari 2004 op 19:03

Weet je wat ik denk pepe? Dat die opa van jou gaat chatten met de oma van Suus!
Daar kunnen nog mooie columns uit voortkomen ……

Kees Schilder · 2 februari 2004 op 19:07

Die opa boft maar weer met zo’n Pepe in de buurt.
Hele fijne column Peep.Genoten

Li · 2 februari 2004 op 19:32

Misschien wordt opa wel columnX-er! 😉

Eftee · 2 februari 2004 op 20:18

Schitterend, dat je aangenomen opa, op zijn leeftijd, aan een nieuwe computer begint.
Nog mooier dat jij hem kunt helpen.
En het allermooiste, dat je het weer zo heerlijk hebt opgeschreven!
[img align=left]http://www.examedia.nl/columnx/images/subject/icon14.gif[/img]

Suus · 2 februari 2004 op 20:44

Helaas helaas Mosje, mijn oma houdt het toch echt bij haar scharrel Jan…de volgende reis is al in zicht….

Mup · 2 februari 2004 op 21:12

Ik heb ook problemen, met mijn badkamer, wanneer kom je?

Groet Mup.

Mosje · 2 februari 2004 op 21:22

Als ik het niet dacht. Zelfs de badkamers in A. zorgen voor problemen……

pepe · 2 februari 2004 op 21:37

Hihi, zie ik dat er hier gehandeld wordt met opa? Opa hier is niet single, dus laat de oma van Suus maar lekker scharrelen;-)

En jouw badkamer-probleem Mup? Kan ik dat oplossen denk je?

En mensen geloof me ik ben ook heel blij met deze lease-opa hoor, ’t is een schat van een man.

R@@F · 2 februari 2004 op 21:42

Erg leuk!!
R@@F

Ma3anne · 2 februari 2004 op 21:48

Wat kan ik hier nog aan toevoegen? Alles wat ik wilde zeggen is al gezegd!
Je bent gewoon een kanjer van een Peep, dat wil ik nog effe kwijt.

:kiss:

Liz · 3 februari 2004 op 09:48

Peep ik sluit me bij de vorige sprekers aan.
Je bent een schat van een mens!
:kiss:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder