Iedereen kent ze wel, de kleine klusjes die steeds uitgesteld kunnen worden. Tot op een mooie zonnige zomerdag het echt de hoogste tijd blijkt te zijn er zeker een op te lossen.
De fiets van de jongedame staat al heel de winter met een platte band in het schuurtje en is daardoor tijdelijk onfietsbaar. Dat is op zich niet eens zo’n groot probleem, want fietsen is niet haar hobby. Sterker nog het is het beste voor haar en de gehele mensheid, dat die fiets blijft waar hij de hele winter al heeft door gebracht.
Maar de dame moet over een paar dagen naar de tandarts en dat is een heel eind lopen en onbereikbaar met de bus, die ze veel liever had genomen. De jongedame in kwestie heeft namelijk een sterke aantrekkingskracht als het gaat om fietsongelukjes. Zo werd ze al meerdere malen aangereden, door onder andere een elektrische rolstoel, een racefietser, op de stoep nota bene.
Ooit dacht ze slim te zijn en fietste niet zelf maar ze kreeg een lift van een klasgenoot, op de stang mocht ze zitten. Met bungelende tas, natuurlijk net zo gevaarlijk als zelf fietsen. Het leverde haar een ritje ambulance op naar het ziekenhuis en oogschaduw dat een kwart van haar gezicht besloeg en minstens een dag of tien bleef zitten. Het woord fiets is dus een grote ramp voor deze madam.

Vandaag is dus de grote dag, haar vader heeft de armen uit de mouwen gestropt om aan de klus te beginnen. Fiets staat al onderste boven en de teil staat klaar, de banden worden gewipt en de binnenband wordt stuk voor stuk onder gedompeld.
Na enige tijd constateert vader dat de band helemaal niet lek is. Maar dat hij waarschijnlijk gewoon leeg gelopen is omdat hij niet gebruikt wordt.
De jongedame komt dan met de wel zeer heldere opmerking: ‘misschien is het niet de binnenband die lek is, maar de buitenband, pap.’ Ze kijkt daarbij ook nog eens heel serieus.
Ze is niet alleen een slechte, ongelukkige fietser, ze is ook nog a-technisch blond. Maar lachen kan je wel met haar.

Als ze een paar dagen later vertrekt naar de tandarts wordt haar gevraagd of haar buitenband niet lek is, en weer is het lachen geblazen. Voorlopig zal ze dit voorvalletje nog wel eens te horen krijgen.

Categorieën: Verkeer

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

9 reacties

pleuro · 29 april 2004 op 13:27

Ik had vroeger ook een broertje dood aan fietsen. Ik had dan ook de euvele moed om elke dag mijn band lek te prikken met mijn doemaar buttons waar mijn spijkerjasje mee bezaaid was. Na een week zei mijn vader heel subtiel, dat hij het vreemd vond dat er nooit een stekel of iets anders wat het lek veroorzaakt had in mijn band terug te vinden was. Vanaf dat moment fietste ik door tot de rozenstruik van de kerk op mijn route naar huis, en bediende mijn vader op zijn wenken door de stekels in de band te steken!

Erg leuke column weer pepe!

Kees Schilder · 29 april 2004 op 13:40

Erg leuk om te lezen, pepe,vooral omdat mijn (niet lekke) fiets net werd gestolen.
Hij is weer klasse

Ma3anne · 29 april 2004 op 14:15

Zijwieltjes niks voor d’r? Geinige column.
😀

Maestro · 29 april 2004 op 16:36

Haha leuke column pepe

Shitonya · 29 april 2004 op 17:31

Lekker, vloeiend te lezen. Grappig om te lezen, kortom: toppie

R@@F · 29 april 2004 op 19:20

[quote]a-technisch blond[/quote]
Mijn vriendin is zelfs ook A-technisch met een vibrator. Leuke herkenbare column weer!!
R@@F

pepe · 29 april 2004 op 19:43

*Pleuro fietsen vindt zij nog wel leuk, maar het vallen minder. Haar angst daarvoor heeft ze niet van haar moeder.
*Jeetje Kees, je fiets gestolen bij jullie in de stad? Kijk ff bij Jansen 😉
*Heksje, dat van die zijwieltjes gillen wij al 15 jaar, we hadden haar nooit zonder moeten laten rijden.
*Maestro wanneer fiets jij eens een column in elkaar? 🙂
*Shitonya, kon zij maar zo vloeiend fietsen als ik hier schreef;-)
*R@@f ik heb meelij met jou, een vrouw/vriendin die niet kan fietsen is toch echt heel beroerd 😛

Li · 29 april 2004 op 22:37

hartstikke herkenbaar!

Weet je wat ook erg is?
Als zo’n brokkenpiloot autorijles neemt, een rijbewijs haalt en jij mag er als moeder voor de eerste keer naast gaan zitten! 😮

Li

Mosje · 29 april 2004 op 23:35

Jaja, dus die jongedame is van het type dat naar een versnellingspook kijkt en vraagt of je daarmee in de benzine moet roeren?
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder