Laatst had DeVleg een reünie met oud klasgenoten. Leuk tentje in centrum Den Haag de locatie. Grappig om te zien wat er van iedereen geworden is, oude liefdes zijn nu dikke, dikke dertigers met 2 of meer kinderen, De pummels nog steeds de sukkels en de vrijgezellige niets veranderd. Marc was er ook. Marc was in de schoolperiode de patser van de klas, lag goed bij de meiden en reed in die tijd op een schitterende shopper. Fiets met hoog stuur en wel vijf versnellingen. Marc was ook de eerste met een Commodore 64 computer, een skateboard, een walkman en stoere zweedbandjes. Marc de bink stond na vele jaren weer naast mij. Hij zag er goed uit, bruine kleur, knappe kop met haar, flitsend pak, goud armbandje en heel dure parfum.

Marc, accountmanager bij een internationaal computerbedrijf, ging vervolgens uitvoerig de week doornemen. Nou, dat was wel heavy geweest. De unit meeting over credit control waar hij maandag was geweest, was echt challenging. Bovendien had hij ook nog een tricky one-to-one gehad met zijn supervisor businessrelations waardoor hij nu toch erg aan een break toe was. Maar goed, finance is nog steeds booming business en still growing. En zoals zijn personel forecasting al aangaf was het break-even point history en dat betekende cashen.

Omdat het zo fantastisch met Marc gaat mag de leasebak eruit en is het tijd voor een echte companycar, liefst zo’n modern look four wheel drive inclusive integrated phonekit, navication console, en audiosysteem met dolby surround. Even een quick meeting met de salesmanager no problem voor Marc.

En thuis Marc, ik bedoel privé?

Fantastisch man, twee geweldige kids, Melvin en Joanne. Wel heavy hoor twee kids managen, zijn wel redelijk selfsupporting maar mijn vrouw heeft door haar job een goede balance in haar spare time en de opvoeding van de kids. Opvoeden is genetisch gezien toch de core business van de vrouw. Maar natuurlijk support ik haar daar wel in.

Je vrouw werkt Marc?

Yeah sure, is managing director new business instore promotions kan haar tijd zelf indelen en wanneer ze out of office is kun je haar vinden in het welness centre of slaat ze een balletje met haar personal trainer. Ze heeft ook recht op haar own life. We vinden het wel o.k. deze way of life.

Wat drinken Marc?

Yes, doe maar een basic rum on the rocks, trendy club en lekkere chicks hier by the way.

En jij Vleg what drives you?

Uhh, ik werk bij videoproductiebedrijf, leuke videoprogramma’s maken.
Oke sounds good men, good business. En sales, euro’s, on target?

Ach,…daar ben ik niet zo mee bezig mijn functie bestaat uit het bezoeken van relaties en ze in verstaanbaar Nederlands proberen uit te leggen wat wij als bedrijf voor ze zouden kunnen betekenen. Niets meer niets minder.

Ja, speak your own language vinden wij bij onze company ook zo belangrijk.

Helaas ze bestaan dus echt en DeVleg komt ze te vaak tegen deze snelle jongens met snelle auto’s, snelle pakken en stropdassen, snelle mobieltjes en laptops. Eikels zoals Marc lullen veel te veel in hun zelf ontworpen snelle taal.

DeVleg begrijpt die taal niet. Lul gewoon Nederlands Marc en alle andere zelfingenomen stropdassen van deze wereld, wellicht begrijpen we elkaar dan.

Of lul ik nu bullshit!


8 reacties

Ma3anne · 19 oktober 2004 op 07:27

Sjonge, wat is dat voor een rare taal, die Marc door zijn gebrekkige Engels heengooit? 😀

Mup · 19 oktober 2004 op 14:38

Genoten van je column.

[quote]DeVleg begrijpt die taal niet.[/quote]

Ik ook niet.
Van jeugd kan ik het me nog voorstellen, ‘een eigen’ taal, maar dat gejatte van zogenaamde uitgegroeide kerels, dan praten ze zoals ze zijn: nep.

Groet Mup.

WritersBlocq · 19 oktober 2004 op 14:41

Ik ken ze ook, die sukkels, wat mot je ermee…? By the way, heel nice geschreven!

Ciao, Pauline

melady · 19 oktober 2004 op 18:48

DeVleg…subliem!!

Melady 🙂

Bakema_NL · 19 oktober 2004 op 19:40

Het is inderdaad erg, maar ze bestaan zeker echt. Types van de mensheid waar ik me het allerminst mee kan identificeren, zoveel lullen en toch niets zeggen en die houding…om te kotsen. Het leukste is om ze na te gaan doen en dan net een tikkeltje erger, wat harder lachen, zet je ze goed mee voor lul.

Raindog · 19 oktober 2004 op 22:05

Great column DeVleg! Ik kan zien dat je er echt effort voor gedaan hebt en je hebt mijn diepste respect voor het feit dat je al die onzin dusdanig hebt weten te onthouden dat je er nog iets over neer wist te kalken. Doe me dan nu maar een Cup a Soup!

sally · 20 oktober 2004 op 00:34

Over m`n nek ga ik van dit soor kwasten.

leuk geschreven.
SALLY

ignatius · 20 oktober 2004 op 12:02

Lekkere column;rake typering. Dit soort types moet ook meestal zijdelings door een deur aangezien hun enorme ego er anders niet doorheen past.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder