Vanavond realiseerde ik me ineens dat ik een gigantische kans heb misgelopen. Ik liet zomaar de laatste ‘wellicht belangrijkste’ themacolumn aan mijn neus voorbij gaan. En ik niet alleen. De meeste ColumnX ers hebben hun naamsbekendheid door de vingers laten glippen. Alleen degenen die steevast op de hoofdpagina staan, zitten gebeiteld. Dus vraag ik de redactie om een herkansing. Toen het onderwerp van de themacolumn “What’s in the name?” werd bekendgemaakt dacht ik: ‘wat moet ik hier nu mee. Wat is er nu zo interessant aan Li’. Ja het is nogal kort. Maar dat is de schuld van mijn vader. Hij was zo blij met zijn kersvers geboren dochter dat hij op een roze wolk vertoefde en bij het ‘aangeven’ op slag al mijn doopnamen vergeten was. Dus ga ik officieel met een drieletterige naam door het leven. Iets waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben want dat scheelt een hoop geschrijf bij het invullen van formulieren. En in spreektaal worden van die drie letters er vaak nog eentje afgepikt. Maar of die informatie nu zo boeiend is voor een column, dat betwijfel ik ten zeerste.

Ik had gehoopt dat anderen de themacolumn wel hadden opgepikt. Eigenlijk was ik razend nieuwsgierig naar de betekenis van de naam waarachter mijn mede columnX ers vertoeven. Om er maar een paar te noemen. Ik popelde van verlangen om te weten waarom Zwarte Ridder ‘Zwarte Ridder’ heet. En Viking ‘Viking’ of Mercurius ‘Mercurius’. En of Kobus echt Kobus is, of eigenlijk Kees en Kees eigenlijk Martijn en Martijn een Kobus.

Maar nu ‘to the point’. Waarom ‘wij’ columnX ers een kans hebben laten liggen? Welnu dat komt zo. Een tijdje geleden vroeg iemand waar hij mij op columnX kon vinden. In mijn naïviteit ( tja je bent blond of je bent het niet) zei ik dat hij gewoon Li moest intikken en daarna li nea recta naar mijn columns werd verwezen. Ik herinnerde me dat dat vroeger zo was. Maar ja dat was vroeger want al gauw belde hij op dat die vlieger mooi niet op ging. Dus surfte ik uit solidariteit met hem mee en zag tot mijn grote schrik dat “Li’ helemaal nergens was te vinden. Op welke standje wij Li ook invoerden we zagen niks, nada, nothing. Dus verzonnen we een ander plannetje en tikten bij de rubriek ‘columns zoeken’ de titel ‘De vrouw van de paus in” en ja hoor daar was ik! Het moraal van dit verhaal? Als alle columnX ers een themacolumn met als titel hun nickname hadden ingestuurd dan waren we een stuk makkelijker te vinden geweest. Toch?

Categorieën: Thema column

Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

20 reacties

pepe · 3 november 2003 op 12:44

Krijgen we nu binnenkort allemaal columns die de naam dragen van de schrijver/schrijfster?;-) Maar je hebt wel gelijk Li 😀
Ik zou op mijn duim moeten zuigen, om te verzinnen wat mijn nicknaam hier zou kunnen betekenen

Li · 3 november 2003 op 12:59

Hallo Pepe.

Kijk nou. Dat is even schrikken. We zijn gekloond!

Li

pepe · 3 november 2003 op 13:10

Is da wa?? 😉 Zie ik dus nu pas hoorr, ik heb al meerdere malen getracht een mini-foto van mezelf te uploaden, maar dat lukt nie!!
Dus tot het lukt, zullen we gekloond door dit schrijvend en lezend leven gaan 😀

Kees Schilder · 3 november 2003 op 13:17

Je hebt gelijk Li.Eigenlijk ben ik Martijn die op zijn beurt weer de raaf is en die op zijn beurt weer is getrouwd met Kees die in scheiding ligt met Mercurius.
Je hebt wel een punt 😀

Mercurius · 3 november 2003 op 13:18

OK Li, omdat je het zo lief vraagt: 😀

Ik ben nogal een spiritueel ingesteld mens (geen zweefteef!)
vandaar de naam Mercurius die je op 2 manieren kunt bekijken:

1) Mercurius: de gevleugelde boodschapper uit de Romeinse Mythologie. Hij was de boodschapper van de goden. Mercurius was ook de god van de handel en handelaars. Het staat symbool voor iemands bekwaamheid om zowel mondeling als schriftelijk goed te communiceren. (althans ik doe een poging)

2) Ik ben van sterrenbeeld tweeling. Het sterrenbeeld tweeling wordt beheerst door de planeet Mercurius.

De neiging om alles te bekritiseren of de draak met iemand te steken en om het minste of geringste een klaagzang aanheffen, zijn de negatieve karaktertrekken van Tweelingen.
Een van de grootste problemen van Tweelingen is de tweeslachtigheid waar zij mee kampen.
Dit heeft tot gevolg dat zij zonder enige reden steeds weer van mening veranderen en kleine of grote besluiten terugdraaien.
Hierdoor irriteren ze anderen meer dan dat ze hen echt schade berokkenen.
Tweelingen zijn oppervlakkig en vergaren hun kennis waar ze die maar kunnen vinden.
Ze slaan het op, maar dit is vaak voor korte duur.
Zij hebben een levendige fantasie en zijn daardoor het meest creatief van alle sterrenbeelden; hetzij in het zichzelf vermaken of het uitvinden van het een of ander.
Ze kunnen spreken als Brugman en iets dat krom is recht praten.
Sommigen zijn echte kletskousen en vertellen graag geheimpjes door.

‘Negatieve’ eigenschappen die ik dus in mijn columns verwerk om ze beter te kunnen hanteren.;-)

Maarre…. ik heb ook goede eigenschappen hoor!:-P

Ciao Mercurius

Martijn · 3 november 2003 op 13:34

Beste Li,

Eigenlijk heet ik Keesie en speel de dochter in het filmdebuut van Kees Schilder’s eerste project voor het grote publiek. De dame op de foto in zijn column wiens echte naam trouwens Hepie is, is volgens nog niet gevonden officiële documenten mijn onechte tweelingzus.
Dus ik ben eigenlijk het bastaard kind van de hofnar aan het hof van Kees Schilder, Jan Keijzer.

Nee hoor, grapje.:-P

Groet Jan Kei..Martijn. 😀

viking · 3 november 2003 op 14:17

Viking:
Deze naam werd aan de harde schijf van mijn MAC gegeven door ex-compagnon t.b.v. computernetwerken en is gebaseerd op mijn uiterlijke- en karakterkenmerken:
Knappe, slanke en breedgeschouderde langharige blonde god met (tweeling) karaktertrekken van een vechter, overwinnaar en heerser. Omdat mijn ppc en ik door de jaren heen verwisselbaar zijn geworden, zijn wij beiden deze naam gaan gebruiken.

Dat van die harde schijf en die lange haren is dus waar.

Moderator-Jr · 3 november 2003 op 14:40

Te laat is eigenlijk inderdaad te laat, Li.
Mr. Moderator is streng doch rechtvaardig, zijn Junior variant ziet dit deze keer door de vingers.

Het is ook wat teleurstellend dat de inbreng van [url=http://www.examedia.nl/columnx/images/avatar/users/9.jpg]hen[/url] die [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=207&forum=1&7]hiermee[/url] gekomen zijn minimaal was.
Waar sommigen veel schreeuwden werd door hen weinig tot geen wol gesponnen.

Voor alle columnisten die hun die hun inzendingen de afgelopen maanden (op tijd) hebben ingestuurd, bedankt.

deZwarteRidder · 3 november 2003 op 15:14

Ik wist het niet!!!
Dat van dat thema gebeuren…..
En nu ?? kans voorbij..tis triest!!
Dus kan ik de wereld geen uitleg geven over de oorsprong van de naam “de Zwarte Ridder”
Maar goed….de oorsprong had toch een redelijk hoog XXX gehalte..
Maar wat slim gevonden Lia…
Had zelf ook al ontdekt dat je niet op columnist kon zoeken
En na diverse trieste pogingen ben ik ook gestopt met het uploaden van mijn foto..
Dus buiten het feit dat het triest weer is..ben ik nu zelf ook triest…;-(

Rich@Rd

Godspeed · 3 november 2003 op 15:41

[quote]en om het minste of geringste een klaagzang aanheffen, zijn de negatieve karaktertrekken van Tweelingen[/quote]

Wat komt me dat nu bekend voor, ik heb zelf ook zo’n tweeling thuis zitten.:-D

Casper,

Gewoon naar de kroeg gaan als ze gaan zeiken.

Gr. Godspeed:pint:

Kobus · 3 november 2003 op 17:25

Kobus is geen Kobus, maar eigenlijk hans_knight en dat is een echter Ridder. Draag ook de outfit van de Rode Ridder. De Zwarte Ridder is wel een bloedverwant maar dan van de rijke tak…..geloof ik.

Overigens kun je alle namen eenvoudig terugvinden bij de chat. Druk maar op laatste knop bovenin bij audioCX en je krijgt alle profielen, gesorteerd op alfabet. De meest bekende onder ‘Columnisten’, de min of meer nieuwelingen een stapje lager onder ‘Overige profielen’.

Hier staat de
[url=http://members.home.nl/traverseemmen/chatbox1.html]CHAT[/url]

Is ook eenvoudig te vinden bij het hoofdmenu van CX (links in beeld) onder de naam Chatbox.

Nog een tip ! type bij zoekprogramma ‘Google’ in :

‘columnx’ en daarachter de bedoelde gebruikersnaam. Meestal heb je direct beet.

deZwarteRidder · 3 november 2003 op 20:06

Hoi Kobus..

die truck met Google werkt goed.. waarvoor dank..
nu nog de oplossing vooor het uploaden van de foto??
heb het geprobeerd foto 120 x 120 en 4,79 KB dus dat zou toch moeten kunnen..?
vr groetjes.
Rich@rd

Moderator-Jr · 3 november 2003 op 20:25

Rich@rd,

Momenteel ondervindt Column X [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=274&forum=3&1]enige hinder[/url] met de profielfoto’s.
De oorzaak is vooralsnog onbekend. Je kunt jouw bevindingen naar de Redactie of
Mr. Moderator sturen.
Dat geldt overigens voor iedereen. 🙂

[email]redactie@columnx.nl[/email]
[email]mr.moderator@interpoll.nl[/email]

Dieperik · 3 november 2003 op 21:55

Nu we toch een rondje ‘Ik ben… ‘ doen, kan ik niet achterblijven.

Vanuit het oogpunt dat een schrijver alles moet durven prijsgeven om tijdens het schrijven tot de kern van de zaak te kunnen doordringen, ben ik ooit eens begonnen met een soort ‘bekentenis’ website. Daarop knal ik alles wat aanvankelijk niet voor een breed publiek was bedoeld. Daarmee moest ik dan mijn dieper(e) ik bloot geven… Om daarna nog lang en gelukkig zonder zelfcensuur te kunnen schrijven.

Daarnaast staat de dieperik voor ellende; naar de dieperik gaan… (scheepsterm voor ‘naar de kelder gaan’, ofwel schipbreuk lijden.) Wat staat voor de optimistische toon van mijn verhalen…

Als jij je in Vietnam voorstelt, zal men waarschijnlijk grinneken om je naam, want in het Vietnamees betekent Li (ly): een glas. Een groet – Hi Li – wordt dan hai ly, ofwel twee glazen…

godsgift · 4 november 2003 op 11:29

Het is inderdaad spijtig dat niemand echt op de laatste thema column had gereageerd.
Het was wel de bedoeling om te schrijven, maar eerlijk gezegd is het vreselijk moeilijk om over jezelf te schrijven en zeker als je nickname verzonnen is in een bull shit bui zoals die van mij.
De laatste tijd heb ik meerdere malen voor mn pc gezeten om een column te schrijven maar ik kan nergens op komen .
Sinds dat ik samenwoon is mijn leven zo druk geworden met alledaagse dingen dat ik eigenlijk niks boeiends kan verzinnen om over te schrijven.
Maar voor de duidelijkheid mijn nick godsgift hoort zeker niet bij mij omdat ik mezelf geweldig vind, het is meer een sarcastische uitlating van me geweest juist omdat ik nogal onzeker kan zijn en tja het is bij me gebleven.
Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen..sorry snik..

Kees Schilder · 4 november 2003 op 12:11

Zit niet zo te zwammen Godsgift.Ga achter die pc zitten en schrijf! Onderwerpen zat.Je kunt bijvoorbeeld een column schrijven over een groeiende plant.Of een verstoten indiaan.
Zonder dollen, ik mis je columns Godsgift.Doe er wat aan. 😀
groet
Kees

Li · 4 november 2003 op 19:04

Nooit gedacht dat het ‘even snel’ schrijven van de column Li tot een bombardement aan reacties zou leiden. Ik sta meteen op nummer 1 van de meest- gelezen- berichten- over- thema –column. En daar is niet meer aan te tornen! Ik geef Moderator junior een virtuele smakkerd omdat de themacolumn toch nog geplaatst is. :kiss:

Ik wil Mercurius, Viking, Zwarte Ridder, Kobus, Dieperik en Godsgift bedanken voor het verhaal achter hun nickname. En Kobus; misschien moet ik mijn huiswerk beter doe want op de chat staat inderdaad alles vermeld. Mijn complimenten! Ik had in het verleden al wat drukwerk verricht op de eerste drie knoppen. Ik had dus even verder moeten gaan. Bedankt voor de tip. 😉

Kees en Martijn wens ik heel veel sterkte met hun identiteitscrisis. 😕

En aan mijn kloonzuster Pepe. Ik kreeg ineens inspiratie door de opmerking van Dieperik. Even heb ik overwogen om het woord Dol voor mijn naam te zetten. Dol-li. Met een daarbij horend fotootje van een schaap. Maar dan valt iedereen bij het lezen in slaap dus zie ik daar maar vanaf. Hoewel? Misschien is het een gat in de markt en gezonder dan pillen.:idea:
En wie weet betekend Dol-li wel iets raars in het Vietnamees…

Godspeed en Casper wens ik geluk met hun Tweeling. “Tweelingen blijven hun hele leven jong door hun speelse en innemende persoonlijkheid. Zij willen liever niet alleen zijn en zoeken daardoor voortdurend gezelschap en afleiding. Zij hebben een levendige fantasie en zijn daardoor het meest creatief van alle sterrenbeelden; hetzij in het zichzelf vermaken of het uitvinden van het een of ander.”

Lieve Godsgift. Ik mis je schrijfsels ook! Wil je het alsjeblieft weer eens proberen? Dat je het kunt, heb je meer dan eens bewezen.:-)

Niemand vergeten?:roll:

Groetjes
Li

pepe · 4 november 2003 op 23:15

Door jouw leuke column, moest ik nu toch wel op zoek naar iets van een betekenis. En laat ik er nu op internet een hele leuke vinden:

*Pepe en de wereld van 1 en 1 is een heééleboel (van ome willem, edwin rutten)*
Samen met de muziek wordt verteld hoe de zaadjes vrolijk op hun gymschoenen door de wereld stappen. Op de hoge hoed van één van de zaadjes staan de letters Pé. Eitje Pé wordt verliefd op zaadje Pé, neemt een sprong… en zaadje Pé en eitje Pé heten vanaf nu PEPE.
We horen hoe Pepe groeit en geboren wordt.

Weet ik nu eindelijk waar ik vandaan kom 😀 😀

Zo weer een reactie erbij Li of Dol-Li 😉

godsgift · 5 november 2003 op 08:12

Awww Bless you Kees & Li,
Bedankt voor jullie complimenten, het geeft mij toch weer de motivatie om te gaan schrijven.
Dus bij deze Thanx en ik ga vandaag nog beginnen .
Groetjes G.G
😉

Godspeed · 5 november 2003 op 14:30

Ik zal dan ook nog maar even reageren, ik was de column vergeten in te sturen cq te schrijven.

Godspeed is een oude groet uit de scheepvaart, het betekent goede reis en behouden vaart, zeg maar “ga met god”.

Ik was ooit opzoek naar een passende nickname op het forum van [url=http://www.verstappen.nl/index.html]Jos Verstappen[/url]. En aangezien [b]grindbak[/b] al bezet was heb ik toen voor snelheid en geluk gekozen.
Het heeft Jos niet mogen baten, maar daar komt in iedergeval mijn nickname vandaan.

Gr. Godspeed:pint:

PS. voor Godsgift [quote]Sinds dat ik samenwoon is mijn leven zo druk geworden met alledaagse dingen dat ik eigenlijk niks boeiends kan verzinnen om over te schrijven.[/quote]
Samenwonen en dan niets te schrijven hebben:-?
Waarom kan ik me dat slecht voorstellen:-?
Is hij (neem ik aan) dan zo saai:-?

Dus, snel een column fabriceren, hij zal toch wel een nare gewoonte hebben waar ons deelgenoot van kan maken.:pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder