“Dag lekker ding! Mijn naam is Jo!”
Zo begint het.
“Ik ben een wilde meid van 24 en ben gek op spannende dingen!”
Jo is één van de ontelbare vrouwen die haar prins met het witte spul zoekt via “sex-sms”. Dat kan. Niks mis mee. Maar toch vraag ik me af welke “spannende dingen” zij zo wel allemaal niet leuk vindt. Spannend is namelijk, zoals u wellicht al weet, een breedschalig en zeer persoonlijk begrip.
Dus zou Jo het misschien spannend vinden om in de spannende stamkroeg van de heer Boris K. in zijn spannende geboortedorpje Tjallenbert het altijd ruige en tevens spannende spelletje Pim-Pam-Pet te spelen?
Is het dan spannend voor Jo om met allemaal spanned gekleede collega’s van het electra bedrijf Spanning en Co. een spannend yoga-achtig campingtochtje te maken door het aller spannendste berggebied van het West-Kantonese bergketen waar de lucht je ziel zuiverd?
Of is de spanning pas aan gebroken voor onze Jo als ze met 5000 spannend gekleurde paaseieren medewerkers van de Hema en kassiéres van de Aldi een spannende strijd laat voeren in het oer-oud-Hollandsche spelletje “Gooi-jouw-spannendscht-gekleurde-paasch-eitje-tegen-de-tegenstander-zijner-linkeroorlel-game” waarbij de spanning altijd te snijden is?

Wat me opvalt, bij zo’n “sex-sms-programma”, is dat het toch, elke nacht weer, op onze beeldbuis verschijnt. Wat dus betekend dat er redelijk gesmst wordt door onze buren, collega’s, kennissen, vrienden of zelfs door onze partners. Wat vervolgens weer betekend dat er behoefte is aan sex. Of gaat het om het vreemdgaan? Als je het zo noemen kan, want wat is vreemdgaan precies? Valt sms-en over sex met een (hopelijk) wildvreemde dame in de categorie vreemdgaan bij het Neerlandse volk? Als je naar een belspel belt, met zo’n oversext geilheids uitstralend “callgirl” sletje, heb je meer contact met zo’n meisje dan over de SMS. Bovendien zie je zo’n belspel-doos wel, in tegenstelling tot de sex-sms freak. Je belt haar ten slotte wel omdat ze de hele tijd blijft zeuren dat je haar moet bellen…
Mocht het wel onder vreemdgaan vallen in de Nederlandse samenleving, vind ik dat we redelijk diep aan het zinken zijn á la liefde onder de Nederlandse koppels die stampvoetend schreeuwen dat het vreemdgaan is. Dadelijk wordt je nog door je partner aangeklaagd voor “poging tot overspel in een openbare voorziening met voorbedachte rade” omdat ze je betrapte dat je linkeroog stiekum een glimp opving van de schitterende diadeem die werdt gedragen door een, volgens je partner, bloedje mooie Latina die zeker binnen 45 meter van je afstond.

Terwijl alle mannen doen alsof hun neus bloed bij de vraag: “Sms jij wel eens?” en groots Nederland schreeuwt dat mannen hun pik als stuurknuppel gebruiken terwijl er talloze vrouwen GSM-, TV-, straat- of internetslet zijn, zit ik met mijn mobieltje in de hand.
“Hoi Jo, slaap je al? Ik bel handsfree!”


13 reacties

Raindog · 13 mei 2005 op 19:03

‘Mobile Nights’, mijn favoriete tv-programma als ik teveel gedronken heb. Voornamelijk omdat er op die momenten verder niet veel bijzonders te zien is op tv. For the record: het moet maanden geleden zijn dat ik het voor het laatst heb gezien wat vervolgens overigens weer niet wil zeggen dat het ook al zo lang geleden is dat ik voor het laatst teveel gedronken heb. Dit intro leidt tot niets zie ik nu in. Dat krijg je ervan als je drinkt op een tijdstip wanneer ‘Mobile Nights’ nog niet op tv is.
Wat ik wilde zeggen: leuke column als je over de schrijffouten heen leest – wat me in dit geval met relatief weinig moeite lukte – maar ik zou zelf niet zo ver durven gaan aan te nemen dat alles wat op tv wordt vertoond op enigerlei wijze op waarheid berust. Ik smeek een ieder die dit leest mij toch vooral niet uit die droom te helpen.

Detail: ik snap niet waarom je iemand die graag wil dat je haar sms’t handsfree moet bellen. Misschien iets niet begrepen of confuus met andere aanbieders in die markt? 😉

Hoe dan ook: van harte welkom.

[i][size=xx-small]Reacties van Raindog kosten €50,00 per ontvangen bericht.[/size][/i]

WritersBlocq · 13 mei 2005 op 19:18

[quote]Reacties van Raindog kosten €50,00 per ontvangen bericht.[/quote]
Huh? Ik moet jou betalen omdat jouw lijf reageert? Zal lekker worden! Ik ga de politie bellen!

champagne · 13 mei 2005 op 20:14

[quote]Hoi Jo, slaap je al?[/quote]

Als dat zo is, dan heeft ze ze wel érg makkelijk verdiend 😛

Ik vind het thema leuk, de column wat rommelig…

Wright · 13 mei 2005 op 21:54

[quote]Ik smeek een ieder die dit leest mij toch vooral niet uit die droom te helpen. [/quote]
Ik zeg niks.. 😀

Een beetje lastig te lezen maar wel een boeiend onderwerp.

[size=xx-small]Daar bedoel ik geen SM mee, dus niet reageren svp![/size]

Bakema_NL · 13 mei 2005 op 22:03

Geweldig dat dat al vreemdgaan genoemd word. Geestelijk vreemdgaan misschien, maar meer ook niet.
En ik verbaas me ook over al die reklames, daar moet inderdaad geld aan verdiend worden….evenals die infantiele ringtones trouwens, maar dit terzijde.
En eigenlijk moet ik me er niet over verbazen want ik weet donders goed dat er flink geld verdiend word en te verdienen valt met “sex” om het maar even breed te houden. En dan vooral als vrouw welteverstaan, want het zijn toch echt 99% de mannen die zich aan en met die onzin verlekkeren………zielig zou ik het op zich niet willen noemen, maar ik weet wel dat veel “zielige” figuren zich daarmee behelpen en/of moeten behelpen.

Ma3anne · 13 mei 2005 op 22:11

Welke AnderKaffer (lees undercover) mag dit wel weer wezen die zijn/haar erotische fantasieën hier uitleeft? 😀

Li · 13 mei 2005 op 22:42

[quote]Welke AnderKaffer (lees undercover) mag dit wel weer wezen[/quote]

Fred was het
Ik ben het.
Maar dat leg ik morgen wel uit 😀

WritersBlocq · 14 mei 2005 op 00:32

[quote]Fred was het.
Ik was het.
Maar dat leg ik morgen wel uit (en dan een onwijze tandenpoetsreclamesmile)[/quote]
GRAAG! Onderweg de primeur, smullen!

Leedie_N · 14 mei 2005 op 04:33

Leuk onderwerp. Grappige manier van schrijven ook.

Ik word bij de weg helemaal gestoord van deze programma’s de hele nacht door. Ik kan ze bijna allemaal uit mijn hoofd..

KawaSutra · 14 mei 2005 op 12:06

[quote]Fred was het
Ik ben het.
[/quote]

Dus….als ik het goed begrijp:
AnderKaffer = Fred
Jo = Li

AnderKaffer · 14 mei 2005 op 12:37

Zal ik het even uitleggen???? Volgens mij ben ik gewoon AnderKaffer…zo iedereen uit de droom geholpen? bedankt voor de reactie’s en tja die schrijffouten…Ik weet het, ik ben een beetje dislectisch…
Ciao AnderKaffer…

Ps. Dit is niet een erotische fantasie…

Li · 15 mei 2005 op 10:46

[quote]Zal ik het even uitleggen???? [/quote]

Oké dan leg ik het ook even uit.
Fred maakte ooit deel uit van schrijfgroep undercover. En ik ben nog steeds lid van deze club van amateurschrijvers. Vandaar dat we een zijsprongetje van Anderkaffer naar Undercover maakten 🙂

Welkom bij ColumnX, 19-jarige gast uit Den Haag.

Li

AnderKaffer · 15 mei 2005 op 12:40

Hahaha…Kee dan, kijk dat is weer informatie die mijn oren nog niet bereikt hadden…
Bedankt voor de verwelkoming!
Ik voel me vereerd…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder