Woensdag is het zover. Dan mogen we gaan kiezen wie we de komende vier jaar de macht over ons uit willen laten oefenen. En die macht dat is de dames en heren politici heel wat waard. Zoveel dat leugens en halve waarheden blijkbaar toegestaan zijn. Rutte liegt over dat hij onwaarheden vertelt, maar wordt door de VVD top teruggefloten. Samsom jokt over zijn leugens: “Ik loog niet, ik vergiste me”. Roemer jokt dat hij weet waar Europa ligt. Pechtold liegt dat het gedrukt staat, binnenkort weer een nieuw boek van hem. Van Haersma Buma fantaseert dat hij minister-president wordt. Sap veinst dat ze groen èn links is. Van der Staaij spreekt onwaarheid over vrouwen. Thieme liegt namens de beesten. Slob fingeert mildheid en Gekke Geert heeft nog nooit de waarheid gesproken.

Kortom het is een stelletje jokkebrokken, liegbeesten, leugenzakken! En dat wil de baas over ons spelen: ‘Over my dead body!”, zou een op Fred Flinstone gelijkend persoon roepen. Toch maar eens naar de nieuwe partijen kijken, misschien zit daar iets bij.

De piratenpartij: geen aantrekkelijke naam die lijsttrekker: Dirk Poot, dan kan beter: Captain Dirk Poot moet het worden. Of beter nog Dirk Houtenpoot.

Partij voor Mens en Spirit: MenS, dat associeer ik teveel met dameskleding. Ook geen goede keus.

Nederland Lokaal dan? Ja hallo, het zijn landelijke verkiezingen hoor.

Libertarische partij. Geen idee waar ze voor staan, maar het klinkt me veel te Bilderberg.

Democratisch Politiek Keerpunt, de DKP. Een partij met een naam als een inenting voor kinderen kan nooit wat zijn. Wat Hero Brinkman de lijsttrekker? Dan kan het met geen enkele naam wat worden.

50 Plus dan, no way. In de eerste plaats ben ik nog (net) geen 50+. En ik ga natuurlijk ook niet de ‘grijze plaag’ aan de macht helpen.

Anti Europa Partij? Als je zo tegen Europa bent, ga dan maar naar Australië of Amerika.

Partij van de Toekomst. Ja hèhè, natuurlijk van de toekomst. Voor de geschiedenis hebben we mopper Maarten al.

Dat wordt nog lastig straks in het stemhokje. Kon ik ze daar maar eens ongezouten de waarheid zeggen!


6 reacties

arta · 11 september 2012 op 15:28

Pffft, ja, lastig… Ik ben ook nog steeds aan het twijfelen. Weliswaar met andere achterliggende gedachten dan jij (:-D) maar toch zweef ik vrolijk met je mee!

Yfs · 11 september 2012 op 17:16

Dit is de tweede column over politiek waarvan ik de eindstreep heb gehaald. Ik hoor steeds mijn moeke van 86 zeggen : ‘ach, ze beloven van alles en maken niets waar’ Hoorde zelfs dat er een Partij voor het Bier is, omdat mensen er vrolijk van worden en het goed is voor de horeca. Ik denk dat ik maar thuisblijf morgen…..

Met plezier gelezen! :duimop:

BKVDM · 11 september 2012 op 19:38

Thanks! Maar ik zou niet thuisblijven als ik jou was. Tenminste ik doe dat niet. Ik wil nog wel enige invloed uitoefenen en niet anderen laten bepalen wie de macht krijgt. Al is het maken van de juiste keuze wel erg lastig.

BKVDM · 11 september 2012 op 19:40

Hopelijk ben je bijna uitgezweefd, morgen is het zover.Ik ben inmiddels aan het dalen, hopelijk op de juiste plek (partij).

Meralixe · 11 september 2012 op 20:04

Het democratische systeem is zo ziek als een hond. Anderzijds zijn bijna al de landen met een dergelijk stelsel uitgegroeid tot een nooit geziene rijkdom in de wereldgeschiedenis.

Wij Belgen hebben stemplicht!!! :hammer:

BKVDM · 11 september 2012 op 20:10

En als je dan toch niet gaat, komen ze je dan halen?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder