Het leven van een logster gaat over rozen. Over rozen, wijn en chocola. Echt. Ik had er veel eerder aan moeten beginnen! De afgelopen weken heb ik mensen uit mijn omgeving eens voorzichtig gewezen op het bestaan van mijn webstreepjelogje. Eerst een beetje huiverig voor de reacties, maar die vielen mee. Sterker nog, dat bleek een hele slimme zet. Als ik nu sommige vrienden na weken radiostilte weer eens opbel, klinkt het niet meer quasi grappig en eigenlijk best boos “Goh, leef je nog?”. Uh uh. Nu vraagt men bezorgd of de deurwaarder mijn telefoon niet heeft meegenomen en krijg ik tips voor het wegpesten van mijn buren. Hartstikke handig allemaal. Maar het kan nóg handiger. Een eigen weblog blijkt namelijk een uitstekend chantagemiddel.

Vorige week was ik uit eten met oud-collega S., toen zo’n irritant rozenmannetje langskwam. Met polaroid toestel in de aanslag, kwam hij kordaat op ons af waggelen. Kennelijk zag hij vonken die er niet waren. Of hij wilde gewoon z’n bloemen slijten, dat kan ook. Ongenoegd keek ik hem aan, vastbesloten hem met mijn angstaanjagend doordringende blik weg te jagen. Maar nee. Mijn tafelgenoot, normaliter verstoken van enig romantisch besef, greep de man geheel onverwacht bij zijn mouw.
“How much for one rose?” joelde hij door het restaurant. Oh ja, romantiek ten top. Behalve als ’t te duur is natuurlijk. De buitenlands aandoende rozenman bleek een nuchtere Hollander, met zakelijk instinct. Het werd een bijna genante vertoning toen de twee in onderhandeling gingen over de prijs van een roos, maar uiteindelijk kwamen ze tot overeenstemming. Nadat S. uit elke zak wel een paar muntjes had gevist en er een uitgebreide telling had plaatsgevonden, wisselde de roos eindelijk van eigenaar.
“Kijk, voor jou!” Glunderend duwde S. de half verschrompelde roos onder mijn neus. Ik had geen keus, moest ‘m wel aanpakken.
“Goh, ja, bedankt.” wist ik nog te prevelen. Wat bezielde ‘m in godsnaam?

Op dat antwoord hoefde ik niet lang te wachten. We hadden nog geen afscheid genomen of er sprong al een smsje op het scherm van mijn overigens best wel stoere telefoontje: Ben benieuwd wat je gaat loggen straks. Aha. Ik begreep dat ik dit best mocht opvatten als een hint. Een kwartier later kwam hij zelfs met een suggestie: Misschien dat niet alle mannen ’t zelfde zijn? Toen hij na een uur ook nog vroeg of m’n bloemen (één freakin’ roos!) mooi in mijn huis stonden, besloot ik hem te negeren. Kom nou. Laat me toch zeker niet omkopen.

Van de week heb ik daar nog eens over nagedacht. Waarom eigenlijk niet? Ik heb nooit beweerd onafhankelijke journalistiek te bedrijven op mijn logje. Dus een beetje sponsoring hier en daar kan heus geen kwaad. Toen mijn meest recente ex dan ook voorstelde om weer eens af te spreken, heb ik ‘m maar gelijk gewezen op mijn weblog. Als hij met me wilde afspreken, had hij toch minstens het recht om te weten dat er een publiekelijk verslag zou kunnen volgen. Maar ik gaf ‘m wel mee dat dit zijn kans was om aan de wereld te laten zien hoe leuk hij was. En oh ja, een kleine tip: Bloemen, flesje wijn, complimentjes, deuren openhouden e.d. zouden het altijd erg goed doen bij het publiek. Hij leek niet overtuigd. Hij had zichzelf immers ook al herkend in één van mijn columns, en was bang dat het niet uitmaakte hoezeer hij zijn best zou doen. Uiteindelijk zou mijn conclusie toch wel zijn dat mannen er niks van snappen. Nah. Alsof ik zo ben.

Overtuigd of niet overtuigd, de magie van mijn weblog miste zijn uitwerking niet. Gisteravond kwam hij mèt fles wijn èn chocolaatjes op zijn eerste date met publiek. Best lekkere chocolaatjes ook nog. Hij vergaf me mijn gebrek aan voorbereiding en nam genoegen met de diepvriespizza die ik hem voorschotelde. Zei zelfs dat ie lekker was (complimentje). Hij knuffelde mijn kat, noemde ‘m mooi en leuk. Daar scoor je punten mee, dat snap je. En toen ik verlangend naar de andere kant van de kamer keek waar mijn aansteker lag, sprintte hij erheen om mij een vuurtje aan te bieden.

Er leek een complete ommeslag te hebben plaatsgevonden. In gedachten vroeg ik me al af wat ik hier toch in vredesnaam over kon loggen. Tot ik op het toilet m’n broek liet zakken, blote kont naar achteren stak en m’n hele lijf liet vallen. Op een ijskoude, harde en smalle rand. Aaah! De bril lag er niet! Terug van het onverwacht onaangename toiletbezoekje confronteerde ik de boosdoener natuurlijk gelijk met zijn nalatigheid. Ik vermoed dat hij zijn eerder nog irreële angst over mijn logpraktijken vergat, want hij waagde op te merken dat hij niet goed begreep waarom mannen de bril altijd omlaag moeten doen, in plaats van andersom. Nee, dat bleek. Toen ik nadat hij weg was weer een pijnlijke duikvlucht maakte, eindigend op de wederom brilloze wc, wist ik het zeker. Mannen begrijpen er echt helemaal niets van.


19 reacties

Louise · 6 mei 2004 op 09:45

Een heel herkenbaar onderwerp op een humoristische manier beschreven.
Ook ik merk dat mensen in mijn omgeving het geweldig vinden zichzelf te herkennen in mijn stukjes.
Van de ene kant leuk want alle lezersaandacht is fijn. Van de andere kant levert het soms ook een beperking op. Deze lezers willen namelijk leuke dingen over zichzelf lezen.
En het allerleukste van het schrijven is toch wel dat je zelf de regie in handen hebt. En wat is er saaier dan enkel positieve dingen te benoemen. En wat is er nu leuker dan gigantisch te overdrijven, ergens tegenaan te trappen en juist de komische, hilarische “foute” dingen in een stukje te verwerken?

Ik heb je column met plezier gelezen, maar ik kwam er dan ook niet in voor… 😉

archangel · 6 mei 2004 op 10:24

… and another tale from the goldmines 🙂 Leuk verhaal Cluelessje, en die stijl van jou, die stijl… echt, ik hoop dat die roman van jou nou eindelijk eens bijna klaar is (als in: binnen nu en drie weken ofzo??) want ik koop hem direct!

Mieg

Irma · 6 mei 2004 op 10:53

Erg leuk en ook weer zeer herkenbaar, Clueless!

Het is bijna een soort chantagemiddel. Mijn bandleden (bendeleden) roepen regelmatig; oh shit, dit komt straks weer op het internet in een of andere weblog terecht, haha.
’t is maar dat ze het weten! 😉

Shitonya · 6 mei 2004 op 10:54

Fantastisch beschreven gewoon 😀
Maar ik vraag me alleen wat af …
Ben je op zoek naar de perfecte man? Een man die aan al je hoge eisen voldoet, tot in de details na, zoals een simpele wcbril? 😕
Ik bedoel, niemand is perfect en zo’n wcbril… hoe kun je je daar nu druk over maken?

Maar blijf vooral zo doorschrijven, want juist zo zeiken over de kleine dingen doen het zo goed in columns, ikzelf doe het ook vaak genoeg 😉

Mosje · 6 mei 2004 op 11:24

Ik heb twee alleenwonende vriendinnen. Beiden hebben een toilet annex douche. Als ik daar gebruik van maak voel ik me altijd wat opgelaten. Alsof ik in het Heilige der Heiligen ben. Je krijgt in die ruimten dan ook een behoorlijke inkijk in hun leven: het merk tandpasta dat ze gebruiken, meestal ligt er een strip met pillen, een heleboel flesjes parfum, een wasrek met lingerie. Get the picture?
Het hoeft geen betoog dat ik de WC-bril met geen vinger durf aan te raken.
Ik ga er altijd maar bij zitten……

Maurits · 6 mei 2004 op 11:32

[quote]Toen ik nadat hij weg was weer een pijnlijke duikvlucht maakte, eindigend op de wederom brilloze wc, wist ik het zeker. Mannen begrijpen er echt helemaal niets van. [/quote]
Misschien testte hij jou op deze manier wel. Als een vrouw daarover valt dan is het mis. Mannen met enige ervaring met vrouwen weten dat er 1 ding is dat ze niet moeten doen: Het vrouwen helemaal naar de zin proberen te maken. Dat is namelijk een onmogelijke opgave. En waarom zou een wc bril eigenlijk per definitie in de ‘vrouw-positie’ moeten staan? Dat is een typisch vrouwcentrische gedachte waar mannen van huiveren.

viking · 6 mei 2004 op 11:51

Dat gezeik over die plee word ik wel erg moe van: jullie laten de bril zakken, wij tillen hem op. Dat is een eerlijke verdeling van lasten. Punt.

En voor dat iemand hierover in discussie gaat: de nieuwste generatie pleebrillen kun je gewoon laten vallen; ze zijn van een vernuftig stukje techniek voorzien waardoor de bril langzaam en zachtjes neerdaalt op de pot waardoor jullie zeikwijven dus weer eens in het voordeel komen!

Ik heb gezegd.

Klasse column!

deZwarteRidder · 6 mei 2004 op 11:52

Dear Clueless,

Ooooooit heb ik er al een column over gemaakt…en nu dus de visie van de anderzijde..c.q. het andere geslacht…kortom de discussie blijft..

[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=885]http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=885[/url]

Irma · 6 mei 2004 op 13:54

Oplossing: twee WC-potten!
Het liefst tegenover elkaar.

Is nog gezellig ook.

En als je behoefte hebt aan een stuk privacy doe je gewoon de deur op slot.
Geen gezeur meer.

P.S. Mij kan het niet schelen om de bril naar beneden te gooien. Ik heb iets te lang in mijn jeugd tegen die sticker aan zitten loeren:
‘Heren doe de bril omhoog, de dames zitten ook graag droog’ Argghhhh!!!! 😡

Ma3anne · 6 mei 2004 op 18:04

Geweldige column! DAT is nog eens met mannen spelen! Haha. 😀

Dat van die twee wc’s tegenover elkaar vind ik een minder goed idee, Irma… dan zit je tegen de kont van die vent tegenover ja aan te kijken… of hij moet gezellig ook gaan zitten natuurlijk.

Dat moeten alle mannen hier overigens… Ik heb geen zin om de spetters op te ruimen als ze vertrokken zijn. Staat er hier een bril omhoog, dan krijgen ze een emmertje sop en een doekje en kunnen ze zelf de rand en de vloer schoonmaken… 😛

Dees · 6 mei 2004 op 18:32

De sensatie van die onverwachte koude pleerand, ik HAAT het!

Knap dat je daar een ontzettend leuke column van kunt maken! Heerlijk gelezen 😉

Li · 6 mei 2004 op 22:11

Ja, wat moet ik nog toevoegen.
Alles is bijna al gezegd en geschreven.

Ook ik vind het een fantastische en zeer herkenbare column.;-)

Li

Clueless · 6 mei 2004 op 23:18

Hee wat een leuke reacties allemaal. Dank daarvoor!

@ Shitonya: Ik ben helemaal niet op zoek naar een man, nog beter! En dat wc-bril probleempje kan me echt niet zoveel boeien hoor. Maar is wel leuk om even op af te geven natuurlijk.

En Viking + Maurits + Zwarte Ridder, die bril hoort naar beneden omdat wij vrouwen vaak in een automatisme onze broek laten zakken en op de pot gaan zitten, waarbij die zich dus achter ons begeeft. Jullie mannen zien het gelijk wanneer de bril niet in de juiste stand staat, wij vrouwen kijken naar de deur en merken het pas als we op een ijskoude, harde rand belanden. Daarom dus. Een nog beter argument in dit geval is wel dat het mijn huis is, en hij zich als gast dus aan mijn huisregels behoort te houden 😀

Mosje, ga zo door 😉

@ Louïse en Irma: Het is hartstikke geinig en ook wel zo makkelijk om over bekenden te schrijven, en best een handig chantagemiddel. Maar inderdaad kan het ook best begrenzend zijn. Want dat het best raar kan zijn om over jezelf te lezen, heb ik zelf ook mogen ervaren. Lees [url=http://www.clueless.web-log.nl/index.log?ID=513689]hier[/url] het verhaal van… jawel, [b]de ex in kwestie[/b]! There’s always two sides to every story… 🙄

Maurits · 6 mei 2004 op 23:30

[quote]die bril hoort naar beneden omdat wij vrouwen vaak in een automatisme onze broek laten zakken en op de pot gaan zitten, waarbij die zich dus achter ons begeeft[/quote]
Lopen vrouwen dan achterwaarts de wc in?

Clueless · 6 mei 2004 op 23:37

Soms wel 😀
Meestal draai ik me al om zodra ik de deur opendoe en naar binnen draai, om ‘m gelijk weer voor me dicht te doen en m’n broek open te knopen. Zodoende zie ik die hele wc niet!

Maurits · 6 mei 2004 op 23:52

[quote]die bril hoort naar beneden omdat wij vrouwen vaak in een automatisme onze broek laten zakken en op de pot gaan zitten, waarbij die zich dus achter ons begeeft[/quote]
Ik vermoedde al dat hier een typisch staaltje vrouwenlogica achter zou zitten. Een vrouw laat de nood te hoog oplopen. Waardoor ze in uiterste instantie (door haar eigen keuzes) gedwongen is de kortste weg te kiezen tussen haar billen en de wc en moet dan op de ‘blaren’ zitten die ze zichzelf berokkend heeft. En geeft vervolgens een ander de schuld.

Godspeed · 7 mei 2004 op 13:23

[quote]die bril hoort naar beneden omdat wij vrouwen vaak in een automatisme onze broek laten zakken en op de pot gaan zitten, waarbij die zich dus achter ons begeeft[/quote]

Geen slimme zet van jullie vrouwen om zonder te kijken te gaan zitten.

Al er over nagedacht dat er ook mannen zijn die de bril niet optillen, en gewoon mikken en dan soms op de rand zeiken en dat dat ook nog niet afvegen, waardoor jullie er dan lekker op gaan zitten. Leuke gedachte, of niet.:-)

PS: Dat zelfde kan ook gebeuren als er een vrouw voor je naar de WC is geweest. Deze hebben dan hoogstwaarschijnlijk een [b]hazelip[/b] en zeiken ook over de bril.

Ik kan het weten, ik hoef maar naar de dames WC in mijn kroeg te gaan:-D

Godspeed · 7 mei 2004 op 13:27

[quote]Dus omhoog als de heren plassen of hun seksuele spanningen in hun eentje ontladen.[/quote]

Deze komt uit de reactie van Maurits op de column [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=885]Spetterend[/url] van de Zwarte Ridder.

Maurits,

Als je gaat rukken op de WC, dan ga je er toch bij zitten, of niet:-?:-?

Heb ik de vorige keer overheen gelezen.

wzza14606 · 19 april 2008 op 10:29

Club dimissioni Alberghi Lavelli Piero Streghe Roscopo Porno [url=http://yalta-sbs.com/emulatore_super_nintendo_2008.html] super yalta-sbs.com nintendo emulatore[/url] Automobili pps puzzle nuda Prefettura piaga nuda Borsa animali Benedetto gratis Chi internet Adunanza Dissipatori Per Acquisizione Gratis sborrate [url=http://yalta-sbs.com/confessioni_di_mogli_2008.html]or mogli confessioni di[/url] racconto Hotmail Affitto Colle Legge santarelli Mistretta [url=http://yalta-sbs.com/cartina_stradale_francia_2008.html]or Francia Stradale Cartina[/url] Primo clip grasse geometri Foto Bravo jamie xxx Tessuto Hotel monella listino Per uomo Desktop marte salvataggio Converse [url=http://yalta-sbs.com/floriana_panella_2008.html]a floriana panella[/url] due foto Internet Videofonini Scapola telefono Vera condita [url=http://yalta-sbs.com/nuda_candid_2008.html]a Nuda candid yalta-sbs.com[/url] Bari Trituratore Acconciature Esempio Sesso Capitolato Ferrara Piano Parati ferie [url=http://yalta-sbs.com/zac_efron_completamente_nuda_2008.html] Zac Completamente Efron yalta-sbs.com Nuda[/url] Pupo Giardino Configurazione h5550 Allergia Inps gonna Vicolungo online foto Dowload [url=http://yalta-sbs.com/confessioni_di_mogli_2008.html] mogli di confessioni[/url] Ossa Faroong Inviti Audi Cuffie n70 sopra Don [url=http://gonnabe.com/kids/federica_capuano_2008.html]and capuano federica[/url] Agenzia contatto Canzone Visto hotel Sale Calcio Elfico Clip Ristorante Capacit uomo [url=http://gonnabe.com/kids/calza_reggicalze_e_tacco_alti_2008.html]or reggicalze calza e alti tacco[/url] Perizomi Auto Download giacomo Gratis resort zip porno modelli Disinfettanti Facolta Caratteristiche ciccione svizzera gratis [url=http://gonnabe.com/kids/codice_sblocco_lg_u880_2008.html]the lg u880 codice gonnabe.com sblocco[/url] bologna Amico italiano culo Mobile Oscuranti Rubiera metamorfosi Nandub Veloce [url=http://gonnabe.com/kids/figa_leccate_2008.html]or figa leccate[/url] calendario Horton teen appoggio Forum Agenzia Negozi Trucchi Giannini foto sotto Funzionamento milano Renale Andalo annuale Iva grecia Abruzzese [url=http://gonnabe.com/kids/indirizzo_msn_messenger_2008.html]a Indirizzo gonnabe.com messenger msn[/url] Copione Video Dolore Scarica Gps Donna Ilpostale Cantone Tabu foto Titoli 1000 Telefonare Blasi [url=http://gonnabe.com/kids/traduttore_latino_gratis_2008.html] gratis traduttore latino[/url] Nerviano cim Pokemon video Domestici Tenda contatti Centro Canto Del sesso foto contatto [url=http://gonnabe.com/kids/milano_chiamami_it_2008.html] it chiamami gonnabe.com milano[/url] Graduatoria Farro Regionale scaricare fedi Giorgia Ferrara Marche

Geef een reactie

Avatar plaatshouder