Het nadeel van de feestdagen is dat je er zo verschrikkelijk sentimenteel van wordt. Liedjes op de radio spreken van de ‘most wonderful time of the year’ en tja, daar wil ik dan ook wel iets van merken. Ik wil ook zoals George Michael in de videoclip van ‘Last Christmas’ lekker rollebollen in de sneeuw met mooie vrouwen (en zal daar waarschijnlijk meer plezier aan beleven dan George zelf). Weliswaar zit ik thuis met een voorhoofdsholteontsteking, maar tijdens tv-programma’s als ‘Memories’ en ‘All you need is love’ let ik extra goed op, want wie weet word ik wel gezocht en komt in mijn huidige situatie snel verandering! Bovendien schrijf ik nu al een aantal jaren voor Column X en staat mijn emailadres in mijn profiel, dus elk moment kan er bijzonder spannende post binnenkomen.

Maar ik kan natuurlijk ook zelf initiatieven nemen. Misschien een kerstkaartje naar dat leuke meisje dat ik laatst zag in de sporthal? Of op zoek gaan naar emailadressen van vriendinnen die ik uit het oog ben verloren? Regelmatig droom ik nog van Marianne waar ik niet aardig tegen gedaan heb. Ik zou er heel veel voor over hebben om haar uit te leggen dat ik heel veel spijt heb. Via Google is haar emailadres misschien wel gemakkelijk op te sporen, maar dan ben ik natuurlijk nog niet verzekerd van een goede afloop. De kans is groot dat ze niets meer met me te maken wil hebben en dat ik gedoemd ben om tot in de lengte der dagen van haar te blijven dromen.

Van andere ex-vriendinnetjes heb ik zelfs het emailadres nog, maar de vraag is of ze op een berichtje van mij zitten te wachten. Maar de kerstgedachte is toch dat je iedereen vergeeft en het leuk met elkaar hebt? Ook George Michael doet er in ‘Last Christmas’ niet moeilijk over als zijn vriendinnetje liever met zijn kompaan Andrew zoent dan met hem. Maar dat is misschien een verkeerd voorbeeld. Beter is de kerstaflevering van de fenomenale BBC-comedyserie ‘The Office’. Daarin vindt zelfs ‘the boss from hell’ Dave Brent een vrouw die moet lachen om zijn grappen. En ook Tim en receptioniste Lucy die jarenlang om elkaar heen draaiden, spreken hun liefde eindelijk voor elkaar uit. Dus voor mij moet er dan toch ook hoop zijn? Maar ik ben niet veeleisend, want ik bedenk me ineens dat er ook heel treurige kerstliedjes zijn, zoals ‘Lonely this Christmas’ van Mud. Ik zou daarom al heel blij zijn als die verdraaide hoofdpijn over zou zijn.

[img]http://www.gustav-voss.de/Singles/Cover/icantstandit.jpg[/img]


12 reacties

Eddy Kielema · 26 december 2004 op 13:11

Fans van The Office hadden ’t natuurlijk al opgemerkt. De receptioniste heet niet Lucy, maar Dawn!

Isabella · 26 december 2004 op 14:02

Ahhh arme jij! Kerst, een tijd van bezinning. Nog maar 10 uurtjes en dan is het weer over met de zoetsappige sentimentaliteit!

Liefs,
Isabella, wier vriendjes(!) respectievelijk in het verre noorden en het verre zuiden zitten..

Eddy Kielema · 26 december 2004 op 14:17

Ja, ’t is nog ff volhouden, maar dan staat oud & nieuw weer voor de deur…

Kees Schilder · 26 december 2004 op 14:19

beterschap, Eddy. En bedankt voor je altijd weer mooie columns waar ik altijd weer naar uitzie.
groet
kees

Eddy Kielema · 26 december 2004 op 14:52

Dank je, Kees! Dit soort complimenten helpt me weer op de been!

Wayan · 26 december 2004 op 15:32

Eddy, je weet toch dat George Michael tijdens de Oprah Winfrey show heeft gezegd dat hij 100 procent homo is ?
Dat weten wij zelfs hier in Indonesie, want de Oprah show komt elke donderdag op de Indonesische TV met Indonesische ondertitels.
George Michael werd aangehouden door de politie toen hij een greep deed naar een penis in een openbaar WC. Het vervelende was dat die penis toebehoorde aan een politieman…
Ik heb niks tegen homo’s (mijn jongste broer die nu 42 jaar oud is woont al 20 jaar samen met zijn vriend die ook 42 jaar oud is)

Eddy Kielema · 26 december 2004 op 16:31

Hoi Wayan,

Klopt, die aflevering heb ik ook gezien. Omdat hij homo is, ging ik er vanuit ging dat ik meer plezier aan het rollebollen in de sneeuw met mooie vrouwen zal beleven dan hij. Maar met George Michael is natuurlijk niets mis. Ik vind ‘m een sympathieke kerel. Nadat hij ‘uit de kast’ is gekomen, waardeer ik zijn muziek net zoveel als voor die tijd. ‘Last Christmas’ vind ik de ultieme kerstplaat!

sally · 27 december 2004 op 13:47

Mooie, gevoelige,lieve, best wel aangrijpende column.
Beterschap Eddy.
liefs Sally

Mup · 27 december 2004 op 16:18

Beterschap, om mee te beginnen.
Ik heb hier sentimenteel zitten doen met de dvd van LIVE AID, terug in de tijd met Sade, en heb aan je gedacht.
Om te vragen of je daar niet een column aan zou willen wijden. Dat ga ik natuurlijk niet doen, knap eerst maar op! 😉

En ach, MUD, heerlijk met dat idiote dansje, je armen in je zij, even de titel van dat nummer opzoeken, ben hem kwijt, maar heb hem op LP, of moet dat ook met kleine letters?

Groet Mup.

Dees · 27 december 2004 op 16:34

En toch heeft Marianne misschien wel net zo van jou zitten dromen. Misschien iets als Nieuwjaarsvoornemen?

Greetz,

Dees

WritersBlocq · 27 december 2004 op 17:23

Mooie column Eddy, ik hoop dat je je gauw weer net zo goed gaat voelen als je verhaal geschreven is. Taai taai, Pauline.

Ma3anne · 28 december 2004 op 14:10

Ik ben maar een surrogaat-Marianne in dit geval, maar ik wens je beterschap, ben blij voor je dat de kerst achter de rug is en wens je een heel goed 2005 met een betere kerst dan dit jaar.

Liefs,
Marianne :kiss:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder