De polder daalt sneller sinds je vertrek een jaar geleden. Inmiddels woon ik er ook niet meer, geen donder meer aan. En als je nou dacht dat Radio 2 een in memoriam over je gemaakt had; het hield echt niet over en de Top 2000 bleef ook helemaal nergens. De kranten waren te beroerd om mijn élégie te plaatsen, maar ik zet hem morgen wel op de Volkskrant weblog. Afgelopen maand was ik nog eens in Apeldoorn en liet er mijn broer op youtube [i]Send Me A Postcard[/i] horen en ja dan weet-ie het weer.

HEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEEERE
I’M WAITING FOR A LITTLE SIGN
WAITING TILL THE END OF TIMES

Dat klonk als een klok. Jullie hebben nog best wel veel platen gemaakt; teveel, maar ja dat moest zo. Voor artiesten gaat het er niet op vooruit, Maris. Beroemd zijn stelt al helemaal niks meer voor. Je hoeft er steeds minder voor te kunnen. Celebrity-Nederland is een kudde keffende nichten. Het gaat allemaal over hoe je eruitziet, hoe je elkander afkat. Al die Kabauen en Kasbergen, ik weet geeneens wie het zijn. En ze fokken als konijnen, zijn de hele tijd zwanger.

Patricia Paay zong nog goed als je haar ondersteboven hing, zei Bojoura me ooit. Paay is inmiddels de grootste boulevarddiva van allemaal en zingt al een halve eeuw geen noot meer.

AND SOOOOLITAIRE’S THE ONLY GAME IN TOOOOWN

Kon me daar een keel opzetten. Zit tegenwoordig veel te strak van de botox, die windmolen… .

Bonnie St. Claire is echt alleen nog nationale voetveeg. Nou maakt ze het er ook naar. Sommige mensen moeten tegen zichzelf en mediavampiers du genre Riola Holt in bescherming worden genomen. Niemand denkt nog aan hoe het er allemaal mooi uitzag en prima klonk

MAÑANA MAÑANA

Dat swong in TOPPOP de pan uit, ooit. En later was al dat sufkutterige polderrepertoire van [i]Pierrot[/i] tot [i]Dokter Bernhard[/i] zonder uitzondering professioneel uitgevoerd en altijd een plaatje. En waarom loopt die stomme doos toch met die eeuwige pet op en nou begin ik zelf.

Elders is het niet anders. Wie ook goed kan zingen al hing ze ondersteboven, is Amy Winehouse maar daar gaat het niet over. Op de voorpagina van de Dubliner METRO komt in close-up bij Amy de coke letterlijk de neus uit. En wie heeft er ooit ene Pete Doherty ooit iets horen presteren?

IN AND OUT OF JAIL
IN AND OUT OF REHAB

Hoe diep moet je zinken als je als [i]virgo non intacta[/i] je maagdelijkheid als promotiestunt gebruikt, ik bedoel maar: je ZIET gewoon aan Britney Spears dat ze uit d’r bek stinkt.

Het jaar is snel gegaan en er is veel gebeurd; zit nu in Dublin en het is hier ok. De poort naar het universum ligt vlak om de hoek en Sinéad O’Connor woont even verderop. Ik schrijf het ene prachtstuk na het andere en voos me een slag in de rondte. Ben ik nog eens in Holland, ga ik vaste prik langs Den Haag voor wijn en tapas met Bo. Daar hoor je al helemaal nooit meer wat van en dat vindt ze allang best.

IF IT’S TUESDAY THIS MUST BE BELGIUM
IF IT’S WEDNESDAY THIS MUST BE ROME

Staat ook op youtube. In de hitparade had het toen moeten staan, verdomme. Bo deed Donovan en geen hond weet dat nog. Jou zijn ze ook aan het vergeten, maar als ze een film over mijn leven maken, ben jij de titelsong.


15 reacties

Prlwytskovsky · 1 december 2007 op 00:12

[quote]IF IT’S TUESDAY THIS MUST BE BELGIUM[/quote]
Thank God it’s friday.

Zeker niets meer vernomen van Dalida of Patty Bravo? Jammer.

Grumpy-old · 1 december 2007 op 00:37

😮 Ik ehh what? wow . 😮

weathergir · 1 december 2007 op 10:25

Tja, mooi stuk heb je hier geschreven. En zeker een prachtige ode aan Mariska. Voor de non-believers waarschijnlijk niet te vatten, omdat zij alleen nog shocking in white powder gaan en niet meer gewoon in blue.

Dank je voor de herinnering… :wave:

dj_Eddy · 1 december 2007 op 11:13

Geen liefdesverdriet, maar liedjesverdriet! 🙂

Anne · 1 december 2007 op 11:16

Mooi. Melancholisch. Grappig. Grimmig.

pally · 1 december 2007 op 15:06

Mooi weemoedig en een beetje boos geschreven!

groet van Pally

dj_Eddy · 1 december 2007 op 15:24

Als fan van Bojoura plaats ik maar even een fotootje van haar :lach: Ze lijkt trouwens verdacht veel op Mariska Veres.

[img]http://www.bojoura.info/bojoura02.jpg[/img]

vanlidt · 1 december 2007 op 17:40

Heb begrepen dat min of meer expres was: allebei Oost-Europese roots en allebei zwarte extensies. Deze pic was destijds heel ondeugend 😀

Thanks.

Li · 1 december 2007 op 20:55

Fantastisch dat je deze ‘oldies’ weer even in de spotlights zet.

Li

Troy · 1 december 2007 op 23:20

Jee, als je geen vaste columnist was geweest had ik dit schrijfsel als maandcolumn aangedragen. Scherpe en rake observaties. Erg goed verwoord. Amy Winehouse, wat een talent. Staat wat dat betreft lijnrecht tegenover Britney, maar beide vallen helaas even hard naar beneden.

En Sinéad; enkele weken terug stond ze pal voor me en zong de sterren van de hemel. De Melkweg deed zijn naam even vokomen recht aan. Doe haar de groeten als je haar ooit ziet 😉 .

Dees · 2 december 2007 op 13:21

Idd een mooi stuk!

arta · 2 december 2007 op 21:09

Gaaf stuk!
Bijzondere vorm!
🙂

KawaSutra · 3 december 2007 op 23:27

[quote]Riola Holt[/quote] 😆

Terecht en perfect eerbetoon aan Mariska. Ik was haar nog niet vergeten.
Well done!

Mup · 4 december 2007 op 13:46

:wave:

P.S Mijn vrije vertaling, ik word oud 🙄

Groet Mup.

FatTree · 14 december 2007 op 13:50

I’m to young for this shit, geen idee over wie of wat je het hebt.. maar op één of andere manier toch genoten 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder