Maagden in het hiernamaals. Ik stel er een paar vraagtekens bij. Niet zozeer bij die maagden, maar wel bij de jonge mannen die er met een kloppend verlangen naar uitzien om zich met hen te verenigen. In een bepaalde, uit veiligheidsredenen niet nader te noemen cultuur, zijn de mannen gek van maagden. Zo zeer zelfs dat deze mannen zich ervoor willen opblazen. Deze ontzettend armzalige poging om in het hiernamaals te komen kan ik maar niet begrijpen.

Er is namelijk geen zekerheid omtrent het bestaan van dit hiernamaals. Iemand heeft ooit beweert dat het er is. Maar als ik nu het tegendeel beweer, dan is dat zijn/haar woord tegen het mijne. Juridisch gezien staan je dan nergens. Maar goed. Laten we even aannemen dat dit maagdenparadijs er toch is. Wat dan?

Het paradijs. Ik weet niet hoeveel maagden er per martelaar worden uitgedeeld. Laten we zeggen zeven per man (er staat me ook iets van 40 bij maar dat is misschien een ander sprookje). Heeft u al eens bijgehouden hoeveel van die goedgelovigen zich de laatste tien jaar hebben opgeblazen of zichzelf op welke manier dan ook naar dit hiernamaals hebben geholpen? Over hoeveel maagden hebben we het hier? Waar halen ze al die maagden vandaan? Het moet er inmiddels knap druk zijn daar in dat paradijs. Ik wordt al panisch bij het idee op zaterdag bij een Bijenkorf naar binnen te moeten maar ik verwed er iets om dat de Bijenkorf een makkie moet zijn vergeleken bij het paradijs. Zelfs al zouden ze het hele assortiment gratis weggeven.

Allez, we vergeten de topdrukte ook even en stellen ons voor dat het er gewoon gezellig druk is. En dan? Daar zit je dan met je maagden. Het is nog een geluk dat het er zeven (of meer) zijn. De meeste mannen zijn al blij als ze één keer per week van bil mogen. Uitgaande van zeven maagden, duurt het hele feest dus zeven weken. Maar dan is het ook gedaan met de pret. Want ja, eenmaal ontmaagd, sla je die vuile sloerie het licht uit de ogen en mieter je ze het paradijs uit. Dat is dan in het gunstigste geval.

Het kan natuurlijk ook zijn dat ik het helemaal bij het verkeerde eind heb.

Die maagden blijven gewoon maagd. Het is die gasten niet om de wijven te doen. Ben je gek. Homo’s zijn het. Je moet het zo zien. Hier in het aardse snijden ze je je nek door wanneer je je schuldig maakt aan de herenliefde. Omdat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan, neem je een vrouw maar ga je lekker ‘via het raam’ c.q. ‘achterdeur’ en roept ondertussen om het hardst dat vrouwen maagd moeten blijven. Homo zijn is een doodzonde dus je roept om het hardst om je ware aard te verhullen. Je vader, je broer, je neef en je buurman roepen om het hardst mee dus ondertussen lopen de frustraties zó hoog op dat je het hier niet meer uithoud en besluit je jezelf naar het hiernamaals te knallen onder het mom van een heilige missie.

Misschien lul ik nu echt helemaal uit mijn nek. Of kwets ik nu iemand. Het zal me worst zijn. Men riep het enkele decennia geleden al: ‘Make love, not war’. En daar kan ik me in vinden. Ik vind neuken namelijk ontzettend lekker. En dat zouden meer mensen moeten doen. En daar hoef je niet voor naar het hiernamaals. Dat is het leuke ervan. Het kan gewoon hier op aarde.

Desnoods in een darkroom.


17 reacties

Kees Schilder · 15 februari 2005 op 17:08

[quote]. Juridisch gezien staan je dan nergens.[/quote]

Weet je zeker dat hier niet ergens jurisprudentie over is?

[quote]Misschien lul ik nu echt helemaal uit mijn nek. [/quote]

Hoe kom je daar nou bij??, ik heb jou nooit op één keer uit je nek lullen kunnen betrappen, daar durf ik al mijn maagden onder te verwedden 😀

tontheunis · 15 februari 2005 op 17:45

Euh… ik heb dat even juridisch nageplozen, maar nergens staat dat je, als je in de hemel komt, ook daadwerkelijk iets met die maagden mag doen.
Wat leidt tot het angstige vermoeden dat uiteindelijk al die martelaren tot Nederlander zullen worden genaturaliseerd wanneer zij de heldendood zijn gestorven. Zo van ‘kijke, kijke, nie kope’ zal ik maar zeggen.
Ik zie dat wel gebeuren. Zevenenzeventig maagden op een hijgend rijtje en een bordje ernaast met de woorden ‘Aankijken mag, aankomen niet’.

Misschien is het gewaagd
en wellicht wat veel gevraagd
als ik u thans smeek om een maagd
die mij heel mijn dood behaagt.

Maar wie een debiel op handen draagt
en zichzelf de lucht in jaagt
zonder dat het geweten knaagt
heeft voor lucht teveel gewaagd…

TT

Bakema_NL · 15 februari 2005 op 18:47

Geen lul-uit-je-nek stukje.

Maar “ze” hebben helemaal geen hekel aan maagden hoor, ze neuken maar al te graag vrouwen die daartoe bereid zijn en geen maagd meer zijn. Dat maagd is alleen voor het trouwen bestemd……….hypocriet ja.

Raindog · 15 februari 2005 op 19:09

Volgens mij gaat dit sprookje dat lustig tiert in een niet nader te noemen groep mensen om 72 maagden. Overigens is dit sprookje niet in de Koran te vinden zoals je volgens mij ook al bedoelde te zeggen Viking. Zo bezien is het vrij achterlijk dat…. – nee, stop Raindog 🙂

WritersBlocq · 15 februari 2005 op 20:01

[quote]Allez[/quote] of Allah?
[quote]Ik vind neuken namelijk ontzettend lekker. [/quote] Vrijen is NOG lekkerder hoor! Probeer het eens 😀 😀 😀
Briljante column, super! Groetje, Pauline.

viking · 15 februari 2005 op 20:21

Nou Pauline, erg leuk dat je het aanbiedt. Bel maar…

Dees · 15 februari 2005 op 20:29

Dus het zijn knaapjes van over de tachtig die over de rollator worden gesmeten? 😀

Maagdelijke maand zo!

sally · 15 februari 2005 op 21:52

ik ook… 🙁 😀

mag ook graag uit m`n nek lullen… 😀

Leuk vervolg op de columns van Desaparecida.

Mosje · 16 februari 2005 op 14:51

Gaat het hier op deze site alleen nog maar over maagden en taxi’s?
😀

tontheunis · 16 februari 2005 op 16:15

[quote]Gaat het hier op deze site alleen nog maar over maagden en taxi’s?[/quote]

Tja, over aftrekken mochten we het niet meer hebben, Mosje…

TT

Mup · 16 februari 2005 op 16:36

Als je in het aller-allergunstigste geval in het hiernamaals echt 72 maagden tegenkomt, moet je van hele goede huize komen om ze tevreden te stellen hoor!

Groet Mup.

Raindog · 16 februari 2005 op 19:17

Ik kan je zeggen dat dat meevalt hoor Mup….

Ma3anne · 16 februari 2005 op 20:36

Het woord ‘maagd’ kan ook voor mannen worden gebruikt. Wie zegt dat het vrouwen zijn die staan te wachten aan generzijde?

pepe · 16 februari 2005 op 21:05

[quote]En daar kan ik me in vinden. Ik vind neuken namelijk ontzettend lekker. En dat zouden meer mensen moeten doen. En daar hoef je niet voor naar het hiernamaals. Dat is het leuke ervan. Het kan gewoon hier op aarde.[/quote]

Dan houden we geen maagden meer over hier 😛

Mosje, het was toch de maagd Maria en de ezel? De ezel werd als taxi gebruikt.
Christelijke columns hier op CX dus!

Mosje · 16 februari 2005 op 21:14

[quote]Mosje, het was toch de maagd Maria en de ezel? De ezel werd als taxi gebruikt.[/quote]Hadden Jozef en Maria maar een échte taxi genomen. En een kamer in het Hilton, in plaats van een stal.
Dan was er geen mythe ontstaan.
Dan had de wereld er heel anders uitgezien vandaag.
Geen Battles of Religion zal ik maar zeggen.

viking · 17 februari 2005 op 09:32

[quote]Het woord ‘maagd’ kan ook voor mannen worden gebruikt. Wie zegt dat het vrouwen zijn die staan te wachten aan generzijde?[/quote]
Dát lijkt me nou eens een leuke verrassing voor een doe-het-zelf-doder; staat daar zo’n Gerard Jolig met zijn sterretje in de aanslag. 😀

Mup · 17 februari 2005 op 13:47

Dat zeggen ze allemaal, hoor Raindog…. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder