Ken je het ik-krijg-een-rimpeltje-dus-ben-eigenlijk-afgeschreven-als-kijkcijfer-kanon-maar-wacht-daar-is-de-bel-televisie-producent-waar-ik-maar-één-keer-het-bed-mee-hoef-in-te-duiken-type?
Nee, natuurlijk niet! Je hebt wel wat beters te doen, werken of zo.
Jij kijkt niet naar de B-tv van geldwolfje inc. Toch is er een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking die dit soort kwaliteit-televisie niet vreemd is en zelfs weet te waarderen.
Zo ook Miep van Bottelweg 16, drie hoog. Een ‘dame op leeftijd’ die nog het karige pensioentje van haar, aan het overwerken in de kolenmijn, overleden man mag innen.

Haar ochtend begint met wat rek en strek oefeningen op Ned. 1 met Olga C.
Vervolgens wat reuma-training voor de vingers.
Dat wil zeggen dat ze drie en veertig keer per minuut 0909-8844 ‘mag’ intoetsen op haar futuristische belbeleving.
Die zij inderdaad voor een prikkie heeft weten aan te schaffen bij de RTL-shop. (‘Tja, het is ook zo’n vriendelijke knul. En wat een mooie meid!!’)

De update van Viola Holt, waar je voor moet Oppassen, vertelt op een ‘John de Mol zender’ dat dit broodrooster-met-verscheidene-hulpstukken-die-je-manke-oma-ook-goed-van-pas-komt-als-haar-rolator-wieltje-weer-eens-lek-is helemáál niet duur is in vergelijking met de topmerken.
Slechts 1654 euro. Het bedrag lijkt wel het jaartal waar deze veredelde koffiemolen uit stamt. Zestien-honderd-vier-en-vijftig euro!!!
Dat heeft Miep van Bottelweg 16, drie hoog natuurlijk niet in de knip.

‘Denkt u er even over na, we zijn zo bij u terug na de reclame,’ zegt de kijkcijfer nymfomane.

Edward N. (ja, je moet ze als vermeende criminelen behandelen) vertelt dat U nu op basis van blablablablabblabla…zekerheid een riant bedrag kunt lenen.
Natuurlijk tegen een schandalig lage rente.

‘Da’s toevallig’ denkt Miep van Bottelweg 16, drie hoog, ik zag net bij dat lieve meisje van die twee opa’s een broodrooster-met-verscheidene-hulpstukken-die-je-manke-oma-ook-goed-van-pas-komt-als-haar-rolator-wieltje-weer-eens-lek-is voor 1654 euro.
En nu zegt die knappe nieuwslezer dat ik bij hem geld kan komen halen.
Oké, natuurlijk wel tegen een schandalig lage rente, maar toch.
En dan krijg ik er ook nog een mobieltje bij zegt Edward tegen de hooggeschoold ogende vrouw naast hem.
‘Ik heb geen idee wat een mobieltje is’, denkt Miep van Bottelweg 16, drie hoog. ‘Maar het zal wel wat met die rolator te maken hebben, die is toch ook mobiel?’

Miep van Bottelweg 16, drie hoog trekt de stoute steunkousen aan en belt het tot in den treuren genoemde nummer.

Helaas!!
Een blikken stem van KPN verteld haar dat wegens een grove betaling achterstand haar verbinding met de buitenwereld is afgesloten.
Natuurlijk kan Miep van Bottelweg 16, drie hoog altijd op bezoek komen voor een prettig gesprek én een kopje koffie om de financiële mogelijkheden door te spreken.

Miep van Bottelweg 16, drie hoog legt de hoorn van haar bel-desillusie op de geïntegreerde slaapstand haak.
Dan gaat de bel….

Voor de deur staat Gaston Starreveld die haar vertelt dat ze de in-de-wachtrij-voor-het-verzorgtehuis-afdeling-kanjer heeft gewonnen.
‘Omdat u al acht en zestig jaar meedoet met drie en tachtig loten per keer, heeft U, Miep van Bottelweg 16, drie hoog, een mobieltje gewonnen, waar u maarliefst één jaar lang GRATIS mee mag bellen!!!’

‘Goh,’ denkt Miep van Bottelweg 16, drie hoog, ‘dat dit soort geluk mij op mijn oude dag nog mag overkomen…’

Zucht Martijn 🙁


3 reacties

Kees Schilder · 16 juli 2003 op 16:47

Amice,
Is deze,grandioos geschreven column,voortgekomen uit dezelfde bron van irritatie de welke ikzelve immer aanboor wanneer de Hema aan de beurt is?
groet

Martijn · 16 juli 2003 op 17:58

Kees,

Nou ik weet niet hoe diep jouw gegronde, oprechte en wraakzuchtige haat jegens die Vendex vertakking is.
Wat ik wel weet is dat er al zgn. Frisia Huizen bestaan.
Een soort opvanghuis voor mensen die veel te veel geleend hebben om er onder andere het riante salaris van de zonnebankgebruinde Edward N. mee te betalen.
Misschien kan dat geld beter worden gestopt in educatie om met geld te leren omgaan.
Of misschien nog beter, wat extra acteerlessen voor dokter Simon van die andere infantiele, geldgeile, bloedwolven te betalen.

Maar jouw woede? Geen idee.
Maar ik moet gaan want daar komt mijn moeder.
Hé Ma!

Groet Martijn:-D

R@@F · 18 juli 2003 op 10:12

Grote Klasse!
R@@F

Geef een reactie

Avatar plaatshouder