Om kwart voor 6 kwam ik dus bij het *huis van geluk* aan.
Ik werd enorm leuk opgevangen door best wel jonge meiden en 2 mannen die van hun eigen geslacht houden.
Ze vonden het toch wel erg gezellig dat ik gekomen was en dat lieten ze ook steeds blijken door een kleine knuffel.
Ik voelde dat ik er helemaal voor moest gaan en riep meteen *Laat maar komen die mannen*. Ik mocht plaats nemen in een kantoorruimte om daar te wachten op mijn consulente die me door het hele proces heen zou lei(ij)den.
Natuurlijk eerst de vraag waarom ik op hun gereageerd had.
Nou ik kwam er gewoon niet onderuit was mijn antwoord, een brief van jullie lag op de deurmat van mijn oude huis, en nieuwe huis en kreeg steeds popups op mijn internet.
En dat internet heeft het gedaan, kreeg ineens te zien…..voelt u zich
ook wel eens alleen….komt de winter en de kerst er weer aan….Het speelde ineens op mijn gevoel en voordat ik het wist had ik alles ingevult en op die verzendknop geklikt.
En zaterdagmorgen werd ik dan ook meteen gebeld door 1 van jullie of ik interesse had in een gratis persoonlijk gesprek.
Ik dacht GRATIS? uhh ja hoor ik wil wel :-). En zodoende zit ik nu hier.
Nou wij gaan ons best voor je doen, er gaan wel
40 medewerkers zich ermee bemoeien om voor jou de perfecte match te vinden, dat moest haast wel lukken omdat wij 1,8 miljoen per jaar
uitgeven aan mailings enz enz.(blablabla)
En we hebben per dag 4-5 gesprekken dus reken maar uit hoeveel kandidaten we hebben.
Tussendoor hoorde ik buiten op gang andere kandidaten, ook hoorde ik mannenstemmen en dacht meteen, hmm misschien wordtie dat wel (grin).

Na op heel veel vragen mondeling/schriftelijk antwoord te hebben gegeven en knuffels
tussendoor, had ze de vraag wat mij nog zou tegenhouden.
Ja dat was het financiele plaatje, ik wist dat ze veel vroegen die bureaus, maar wist ook dat ze een tekort aan vrouwen hadden.
Om 1 minuut voor 8 kwamen de prijzen boven water. MIJN GOD ik wist dat het duur was maar dit sloeg alles.
Het goedkoopste pakket was 1600 euro voor 1 jaar lidmaatschap en je mocht in termijnen betalen, 10 maanden van 160 euro.
Nou sorry dat kan ik niet betalen, Ja maar voor mijn geluk zou dat toch allemaal wel waard zijn.

Nee ik hield voet bij stuk. Hmm zei ze, hoeveel zou je dan eraan willen besteden. uhh 25 euro??
Ze schoot nog net niet in de lach.
Waar waren mijn knuffels ineens gebleven?? Nou zeg ze, ik wil je toch wel graag erbij hebben en wil niet heel veel mannen teleurstellen (dat
was wat ik natuurlijk wilde horen), nee 100 euro is voor mij ook veelste veel, je hebt mijn huur en mijn salaris gezien.
Ok zei ze en stond op, ik ga kijken wat ik voor je kan doen. Ze kwam later terug met de mededeling dat ze nu een pakket had voorwerklozen en studenten die altijd overal korting op kregen en ik mocht voor 60 euro 10 maanden lang
meedoen en zelfs zonder adm. kosten.
Ik heb ja gezegd.
We hebben elkaar
een hand gegeven en de belofte dat ik met die mannen niet over dit bedrag zou praten omdat die meer hadden betaald (dat vraag ik me dus af)
en ik moest nog op de foto.
Dat werd in de gang gedaan waar ik alle
consulenten weer tegenkwam en er werd weer hevig geknuffeld en gezegd hoe gezellig het was dat ik lid wilde worden.

Ik hoorde erbij, bij die
wat ik ooit zo’n wanhopige zielige mensen vond die geen partner konden
krijgen.

DATE 1

Eindelijk was het dan 5 uur, ik moest snel zijn, mijn date wachtte , mijn droomman, DE ware.
Vlug naar huis, douchen omkleden, de juiste make up en hoppa erop af. Half 7 sprong ik weer op de fiets richting station om daar de bus te nemen naar het Amstelveens busstation.
Jee nu had ik pas in de gaten hoeveel trams en bussen er staan bij het Centraal, dan maar als een echte toerist de ticketinfo binnengaan en vragen welke bus/tram ik moet hebben om bij mijn date te komen .
Nou het was een makkie volgend die vrouw, 2 bussen en een tram stopte daar.
Ok dan maar even John (grin) bellen om te zeggen dat ik er rond 8 uur toch wel zou zijn, wat klonkie leuk zeg.
Bij de chauffeur nog even gevraagd of hij mij een seintje kon geven als ik bij dat station aankwam, dat ging hij doen maar het kon eigenlijk niet missen.
Toch wil ik een seintje riep ik nog toen ik richting een zitplaats liep.
Daar zat ik dan, nog maar even spiegelen of alles op zijn plek zat. Hmm er zaten meerdere vrouwen in de bus, en die waren een stuk mooier ook nog, verdomme als hij maar niet denkt dat het 1 van die vrouwen was en teleurgesteld zou zijn, nee dat kon toch niet.
Mijn collegas hebben me gezegd dat hij mij zeker leuk zou gaan vinden.
Goed, ff alles van me afzetten en genieten van het uitzicht van de busreis die ik maakte in een onbekend stukje AMsterdam.
Shit was was het donker, kon helemaal niks zien buiten, ja mezelf, dan maar even kijken of mijn haar nog wel goed zat. AMSTELVEEN BUSSTATION werd er ineens omgeroepen, ik moest ineens erg plassen, zou hij er staan?? waar dan??? perron was leeg.
Hij heeft me natuurlijk al gezien en heeft het op een sprintje gezet weer richting huis. Toch maar even bellen. John met mij…..ben er al hoor (brede glimlach).
Oww snel ben je zei hij…hihi zei ik weer (pfff).
Nou ik ben binnen 4 minuten bij je.
Owww zit me haar nog wel goed, en mijn make up, is die niet uitgelopen, heb ik er niet teveel opgedaan, ik had wel andere schoenen aan kunnen trekken, wat een stomme jas eigenlijk. Eddy was blond en daar kwam een blonde jongen aangewandeld..nou veel haast heeftie niet om me te zien dacht ik nog.
Maar was die jongen die eraan kwam niet rond de 20??. hij bleef staan, ik glimlachtte weer.
Hij glimlachtte terug en draaide zich vervolgens om om weer terug te lopen..Huh?? wat was dit nou weer, ik ben geen plaatje, maar zo slecht zag ik er toch niet uit.. Corine?? hoorde ik ineens achter me.
Ik draaide me om en keek……. in de ogen van een man die ontzettende grote oren had. Jee als het maar niet te hard gaat waaien, die man stijgt ermee op. Alsjeblieft, ik heb een bosje bloemen gekocht, wat lief.
Nou mijn bus stond er nog zag ik toen ik achterom keek, maar kon dat niet maken dacht ik en hij stelde voor om wat te gaan drinken bij het winkelcentrum.
Ik dacht..ach 1 kop koffie en ik ga weer hoor.
We namen plaats in een gezellig restaurantje, hij nam ook koffie.
Zijn jas ging uit, jee wat een strak truitje had hij in zijn broek gepropt, en wat was dat nou?? een zware gouden ketting om zijn nek. MIJN GOD ik wilde naar huis.
Maar hij wilde nog een tweede kop koffie, ik zei hem dat ik niet te laat naar huis wilde omdat ik nog een stuk in het donker terug moest fietsen (wat een kutsmoes zeg). Hij ging afrekenen..7.80 was het, en hij gaf dat ook precies. Ik ga hem 5 euro en ik kreeg ook niks meer terug. Nou gelukkig naar huis, hij liep mee naar de bushalte , heb hem *bedank voor die bloemen* en hem 3 zoenen gegeven . Ik heb gezwaait naar hem vanuit de bus en dat was het dan. Ik zou zeggen…NEXXXXXXXXT.

DE DATE

Eindelijk was het dan 5 uur, ik moest snel zijn, mijn date wachtte , mijn droomman, DE ware. Vlug naar huis, douchen omkleden, de juiste make up en hoppa erop af. Half 7 sprong ik weer op de fiets richting station om daar de bus te nemen naar het Amstelveens busstation. Jee nu had ik pas in de gaten hoeveel trams en bussen er staan bij het Centraal, dan maar als een echte toerist de ticketinfo binnengaan en vragen welke bus/tram ik moet hebben om bij mijn date te komen . Nou het was een makkie volgend die vrouw, 2 bussen en een tram stopte daar. Ok dan maar even ED (grin) bellen om te zeggen dat ik er rond 8 uur toch wel zou zijn, wat klonkie leuk zeg. Bij de chauffeur nog even gevraagd of hij mij een seintje kon geven als ik bij dat station aankwam, dat ging hij doen maar het kon eigenlijk niet missen. Toch wil ik een seintje riep ik nog toen ik richting een zitplaats liep.
Daar zat ik dan, nog maar even spiegelen of alles op zijn plek zat. Hmm er zaten meerdere vrouwen in de bus, en die waren een stuk mooier ook nog, verdomme als hij maar niet denkt dat het 1 van die vrouwen was en teleurgesteld zou zijn, nee dat kon toch niet. Mijn collegas hebben me gezegd dat hij mij zeker leuk zou gaan vinden. Goed, ff alles van me afzetten en genieten van het uitzicht van de busreis die ik maakte in een onbekend stukje AMsterdam. Shit was was het donker, kon helemaal niks zien buiten, ja mezelf, dan maar even kijken of mijn haar nog wel goed zat. AMSTELVEEN BUSSTATION werd er ineens omgeroepen, ik moest ineens erg plassen, zou hij er staan?? waar dan??? perron was leeg.
Hij heeft me natuurlijk al gezien en heeft het op een sprintje gezet weer richting huis. Toch maar even bellen. Ed met mij…..ben er al hoor (brede glimlach). Oww snel ben je zei hij…hihi zei ik weer (pfff). Nou ik ben binnen 4 minuten bij je. Owww zit me haar nog wel goed, en mijn make up, is die niet uitgelopen, heb ik er niet teveel opgedaan, ik had wel andere schoenen aan kunnen trekken, wat een stomme jas eigenlijk. Eddy was blond en daar kwam een blonde jongen aangewandeld..nou veel haast heeftie niet om me te zien dacht ik nog. Maar was die jongen die eraan kwam niet rond de 20??. hij bleef staan, ik glimlachtte weer. Hij glimlachtte terug en draaide zich vervolgens om om weer terug te lopen..Huh?? wat was dit nou weer, ik ben geen plaatje, maar zo slecht zag ik er toch niet uit.. Corine?? hoorde ik ineens achter me. Ik draaide me om en keek……. in de ogen van een man die ontzettende grote oren had. Jee als het maar niet te hard gaat waaien, die man stijgt ermee op. Alsjeblieft, ik heb een bosje bloemen gekocht, wat lief. Nou mijn bus stond er nog zag ik toen ik achterom keek, maar kon dat niet maken dacht ik en hij stelde voor om wat te gaan drinken bij het winkelcentrum. Ik dacht..ach 1 kop koffie en ik ga weer hoor. We namen plaats in een gezellig restaurantje, hij nam ook koffie. Zijn jas ging uit, jee wat een strak truitje had hij in zijn broek gepropt, en wat was dat nou?? een zware gouden ketting om zijn nek. MIJN GOD ik wilde naar huis. Maar hij wilde nog een tweede kop koffie, ik zei hem dat ik niet te laat naar huis wilde omdat ik nog een stuk in het donker terug moest fietsen (wat een kutsmoes zeg). Hij ging afrekenen..7.80 was het, en hij gaf dat ook precies. Ik ga hem 5 euro en ik kreeg ook niks meer terug. Nou gelukkig naar huis, hij liep mee naar de bushalte , heb hem *bedank voor die bloemen* en hem 3 zoenen gegeve n . Ik heb gezwaait naar hem vanuit de bus en dat was het dan. Ik zou zeggen…NEXXXXXXXXT.


11 reacties

Mosje · 5 maart 2005 op 15:20

Zoek de verschillen. 🙂
Of is er geen verschil tussen “date 1” en de “de date”.
Foutje?

Verhaaltjes als deze kunnen heel aardig zijn, maar je schrijft nogal slordig Corine. Beetje jammer. Laat je stukjes proeflezen door een vriend of vriendin. Die halen er vast wel een aantal foutjes en slordigheden uit.

Knuffel,
Mosje

prikkels · 5 maart 2005 op 15:36

Wat op zich een leuk stukje had kunnen worden, is verzand in een langdradig en op zijn tijd warrig verhaal.

Sommige stukjes zijn vol humor. Andere stukjes heb ik me aan ge-ergerd. Met name je beschrijving over de man met wie je een date had. Dat hij niet de man van je dromen is, dat zal best, maar je hebt hem tot op het bot toe afgekraakt. Enne, een man zoenen in wie je absoluut niets ziet? Een hand ten afscheid was meer dan genoeg geweest.

sally · 5 maart 2005 op 18:12

Volgende keer beter Corine.

😀 😀

liefs Sally

Wat?
Dat mag je zelf uitmaken.
😀
en eh, ik wil graag weten hoe het met je volgende date afloopt

Dees · 5 maart 2005 op 18:45

Knuffeltherapie is volgens mij goedkoper…

En Ed en John, broers?

Grtz,

Dees

Ma3anne · 5 maart 2005 op 21:00

De titel had iets verrassender gekund.
Bij die oren verslikte ik me spontaan in de koffie. 😀

Nou, dat zijn in elk geval al 2 dates en dat voor 60 euri… 😛

Shorties · 5 maart 2005 op 22:24

60 euro is niet veel hoor. Ik heb vorig jaar een paar van die bureaus geïnterviewd. Ze hebben inderdaad zo’n tarief voor mensen die minder geld hebben. Er zijn bureaus bij die mannen 900 euro per jaar laten betalen voor twee tot drie dates. Het ‘lage’ tarief bij zo’n duur bureau is rond de 300 euro. Maar sommige bureaus zijn erg zorgvuldig in het kijken of je verleden niet onverwerkt is (ze hebben voor zulk soost problemen soms ook een relatiepsycholoog in dienst).

Ik vond je verhaal inderdaad een beetje slordig. Het meeste wat ik aan verhalen op internet plaats heb ik zeker vijf keer gecorrigeerd, en tussen correctieslagen zitten soms een paar dagen. Maar ik ben daarin wel erg serieus hoor 🙂

melady · 6 maart 2005 op 00:05

[quote]Knuffel, Mosje[/quote]

Geef maar toe Mosje…jij was gewoon date 1 en 2.

Melady 🙂

Bakema_NL · 6 maart 2005 op 00:15

We weten nu dat hij grote oren had en een zware gouden ketting……en dat jij daar dus niet zo van houdt. Maar hoe was die man zelf eigenlijk, het innerlijk, het beetje wat je daar dan van hebt meegekregen misschien, hoe was hij in de omgang, want het lijkt er op dat je puur op de uiterlijkheden afgaat als ik dit zo lees……….wat weer enigszins kan verklaren waarom je je heil zoekt bij een relatiebemiddelingsbureau.

Louise · 6 maart 2005 op 09:19

Het gerucht gaat dat je als vrijgezel rond etenstijd naar de supermarkt moet gaan. Op dat moment zitten alle gebonden, én alle mensen met kids aan tafel en kun je in alle rust en anonimiteit shoppen tussen de vrijgezellen. Check voor de voorzichtigheid de inhoud van hun karretje en je weet of je de goeie hebt.
Er is zat aanleiding voor een praatje, en alle potentiele kandidaten wonen in een straal van 5 kilometer rond je huis.
Probeer het eens, de kans van slagen is zoveel groter en je combineert het nuttige met het aangename 😀

Ma3anne · 6 maart 2005 op 09:52

De snackbar in een nieuwbouwwijk wil ook nog wel eens een ontmoetingsplek zijn op tijden dat de goegemeente al op één oor staat.

Zo vond ik na 16 jaar mijn lief vlak voor sluitingstijd bij de sigarettenautomaat. Zoiets kun je toch niet verzinnen! 😮

Shitonya · 8 maart 2005 op 12:29

jammer van de kopieerfout, jammer van het slechte einde, jammer van de (grin), maar voor de rest wel aardig

Geef een reactie

Avatar plaatshouder