Mijn ex heeft een kindje gekregen. In de tuin staat een opblaasbare baby van vijf meter. Met haar zijn al mijn exen nu moeder. Toch heeft zij altijd een speciaal plekje gehad. Misschien wel omdat ze zo onvoorstelbaar mooi was. Is. God man wat moest ik huilen toen ze het uitmaakte. Wat vond ik mezelf zielig. En nu ben ik vader en is zij moeder.  Ze was vijftien toen ik verliefd op haar werd. Bij een jubileumfeest van ouders van een goede vriend van me. Ze was hun buurmeisje. Altijd een gewoon buurmeisje. Tot die ene dag. Ineens was ze een vrouw. Ik kan me van het feest weinig herinneren, behalve haar. Gebronsde huid in een vanillekleurige jurk. De volgende dag zou ik al mijn moed bij elkaar rapen en haar bellen. Dat moest gewoon.

Het was in een tijd dat je telefoonnummers nog in een boek opzocht. Via mijn vriend wist ik natuurlijk haar naam en adres. En dan komt het moment. Het moment waarop je haar nummer draait, er wordt opgenomen en je moet iets zeggen. Heel even deed ze of ze me niet kende. Het grapje brak het ijs en we spraken af een filmpje te pakken. Zwevend hing ik de telefoon op. Ze wil me. De mooiste van heel Raalte wil mij.

Wat volgde waren drie geweldige maanden. We gingen samen uit en kwamen veel bij elkaar over de vloer. Tussendoor ging ze met haar ouders op vakantie naar Frankrijk. Ik kreeg een ansichtkaart met puppy’s en de tekst: [i]‘er ontbreekt hier niets behalve jij’[/i]. Ik geloofde haar. Misschien liep ze iedere avond wel met een Fransoos te tongen in de campingdisco, maar het deerde me niet. Ze was mijn vriendin.

Bij ons dorpsfeest afgelopen zomer zag ik haar ineens met een ronde buik. Niet vreemd natuurlijk. Ze is al lang geen tiener meer en heeft al jaren dezelfde vriend waarmee ze samen een twee-onder-een-kap heeft gekocht. Een baby is dan geen gekke stap. Toch kwam ineens het besef. Die vriend van haar. Die heeft dus met zijn gore poten aan mijn ex gezeten. Sterker nog, hij heeft hem er gewoon bij haar ingehangen. Minstens één keer. En kijk nu wat er van komt. Een baby.

Ik heb een kaartje bij ze in de bus gedaan. Ik denk dat ze hem samen op bed lezen, het kleine mannetje tussen ze in. Haar vriend zal vragen: [i]‘who the fuck is Rick Evers?’[/i]. En zij zal zeggen: [i]‘een ex, lang geleden, wat lief’[/i]. Dan legt ze mijn kaartje op de stapel en kijken ze samen naar hun nieuwe geluk. Ze aait over zijn zachte haartjes en fluistert: [i]‘er ontbreekt hier niets’[/i].


13 reacties

Meralixe · 20 oktober 2012 op 13:18

Welkom bij column x.
Zeker niet onaardig geschreven maar die ene zin ‘Sterker nog, hij heeft hem er gewoon bij haar ingehangen.’ maakt al de rest kapot. :hammer:

Libelle · 20 oktober 2012 op 15:16

De zin; ‘Hij heeft hem er bij haar ingehangen’, hindert mij niet. Heel goed slot ook.

rickevers · 20 oktober 2012 op 17:14

Smaken verschillen, ik vind juist dat die zin mijn column sterker maakt

rickevers · 20 oktober 2012 op 17:14

Dank je

Fem · 21 oktober 2012 op 08:02

Leuk debuut!
Qua tijdsprongetjes moest ik af en toe wel even omschakelen, maar het is wel erg verfrissend geschreven…

Welkom op CX!

Yfs · 21 oktober 2012 op 09:33

Welkom Rick Evers met je leuke stukje!
Goed gedaan die link tussen slotzin en ansichtkaart.Ik heb je met plezier gelezen!! :duimop:

pally · 21 oktober 2012 op 11:05

Grappig, fris geschreven stukje,

Welkom hier,

groet van pally

arta · 21 oktober 2012 op 12:18

Een goed geschreven, mooi stuk…

Ferrara · 21 oktober 2012 op 13:55

Lees ik wat verlate jaloezie? Mooie laatste zin.
Succes hier.

rickevers · 21 oktober 2012 op 22:37

Dank voor je compliment!

rickevers · 21 oktober 2012 op 22:38

Dank je, leuk om te horen!

rickevers · 21 oktober 2012 op 22:40

Haha nee hoor, geen jaloezie, gewoon leuke herinneringen aan een leuke meid en haar baby gaf mooi aanleiding voor een verhaal.

Sagita · 23 oktober 2012 op 18:08

Leuk verhaal, maar [quote]hij heeft hem er gewoon bij haar ingehangen.[/quote]gaat er bij mij ook niet in. Krijg associaties met benzinetanken zonder dat ik zelf begrijp waarom?
Welkom op ColumnX.
Groet Sa!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder