Soms zat ik voor mijn t.v. helemaal weg te dromen bij het zien van mijn idolen. Bijna twee uur in beeld en prima in hun rol. Vaak voelde ik de spanning, andere keren viel ik haast in slaap van het schouwspel wat zich afspeelde. Nee, ik heb het niet over acteurs zoals Orlando Bloom, Leonardo DiCaprio of Johnny Depp. Ik heb het over acteurs die verschrikkelijk goed met een bal overweg kunnen. Cristian Chivu, Maxwell Cabelino Andrade en Rafael van den Vaart bijvoorbeeld. Gefascineerd ben ik vaak door hun spel. Wanneer ze van club wisselen ben ik helemaal ondersteboven. Van club wisselen is niet moeilijk, maar aan hun vrouw zitten ze hun hele leven vast. Tenminste dat is de belofte die ze afgelegd hebben. Eeuwige trouw.

SBS 6 heeft een nieuw programma gemaakt. ‘Mijn leven als voetbalvrouw’. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten omdat de standaard voetbalvrouw vaak wordt gezien als dom en winkelverslaafd. De vrouwen die in het programma aan het woord komen willen graag de vooroordelen over hun en hun mede-voetbalvrouwen wegnemen. Eigenlijk geloof ik helemaal niks van de oordelen. Je zou maar met een voetballer getrouwd zijn. Om de ongeveer 4 jaar verhuizen. Net als je een beetje een vriendenkring op een bepaalde plaats hebt opgebouwd. Alles achterlaten. Ook leef je vaak ver van familie, waar je eigenlijk niet zonder kan. Een ander groot nadeel is het leren van de taal als je man naar een buitenlandse voetbalclub gaat. Eigenlijk verdienen deze vrouwen hartstikke veel respect! Ze blijven van hun man houden, ookal moeten ze alles achter laten en stad en land afreizen. Kort gezegd: Topvrouwen!

Met een zak chips en een glas cola zit ik op de bank een voetbalwedstrijd te kijken. Ik bewonder de voetballers. In hun eentje hadden ze nooit kunnen worden wat ze zijn. Achter veel van deze voetballers staat een sterke voetbalvrouw.

Categorieën: Media

14 reacties

R@@F · 9 maart 2004 op 12:11

[quote]. Achter veel van deze voetballers staat een sterke voetbalvrouw.[/quote]Ik denk eerder een blondine met grote (nep) tieten en met niet al te veel inhoud.
Leuke column!
R@@F

pepe · 9 maart 2004 op 12:38

[quote]Van club wisselen is niet moeilijk, maar aan hun vrouw zitten ze hun hele leven vast. Tenminste dat is de belofte die ze afgelegd hebben. Eeuwige trouw.[/quote]

Ik ken er wel die net zo makkelijk van vrouw wisselen ook, dat is in deze tijd ook niet echt vreemd meer.

Maar je hebt gelijk, ze zijn niet allemaal dom/blond. Ze zijn wel mens allemaal, net als jij en ik.

En wat is de definitie van slim eigenlijk?

Weer leuk geschreven en je titel deed mij vermoeden dat deze column van een andere vrouwenhand kwam 😉

Mosje · 9 maart 2004 op 12:56

Een TV-programma over voetbalvrouwen? Het moet niet veel erger worden. Wat krijgen we binnenkort? Een programma over de kinderen van vrouwen van voetballers? Want ook die hebben wat te verduren. Steeds met papa en mama meereizen, en overal maar weer een inburgeringscursus volgen, en de chips in die vreemde landen smaakt ook nog eens heel anders dan hier in ons land…
:laugh:

Ma3anne · 9 maart 2004 op 13:10

De enige (ex-)voetbalvrouw die ik ‘ken’, is Willeke Alberti. Maar die kende ik al voor ze met Lerby getrouwd was. En zij had duidelijk haar eigen carriere al, toen Lerby nog in de wieg lag.

Lerby was meer de zangeresman dan zij de voetbalvrouw, vond ik.

Leuke column. Maar er klinkt een soort medelijden met die vrouwen in door, of lees ik het verkeerd?
Er zijn tig beroepen te noemen waar vrouwen meeverhuizen met hun man en huis en haard steeds moeten verlaten en elders weer opbouwen. Daar kies je voor of niet. En dat ze een imago hebben zoals ik hier lees: een ‘standaard voetbalvrouw’… ik heb geen idee! Zou zomaar kunnen. In elk geval weer bij wat dit betreft door deze column. En zo leer je elke dag weer iets. 🙂

Eftee · 9 maart 2004 op 13:17

Leuk geschreven. Lijkt mij ook niks om telkens te verhuizen. Ik word dus GEEN voetbalvrouw. 😉

feyenoord4ever · 9 maart 2004 op 17:13

goede column

[quote]Ik heb het over acteurs die verschrikkelijk goed met een bal overweg kunnen. Cristian Chivu, Maxwell Cabelino Andrade en Rafael van den Vaart bijvoorbeeld. [/quote]

kvin het wel jmmr dat je geen feyenoorders in je lijstje hebt 😉

Farfalla · 9 maart 2004 op 20:03

[quote]kvin het wel jmmr dat je geen feyenoorders in je lijstje hebt [/quote]
Dat zijn ook geen ‘echte’ voetballers.

Trouwens, na het zien van de eerste aflevering ben ik anders over voetbalvrouwen gaan denken.

pleuro · 9 maart 2004 op 20:21

Wanneer ik aan voetbalvrouwen denk, dan komt bij mij slechts 1 naam naar voren wat in hart en nieren een voetbalvrouw was… “Truus van Hanegem!”

[img]http://www.gaarmans.nl/images/items/79_content_hema02.jpg[/img]

Van de huidige voetbalvrouwen raak ik niet zo van onder de indruk, omdat deze vrouwen niet langs de lijn zitten waarbij de plaggen rond hun oren vliegen. Deze dames zitten decadent aan de bar van het spelersvrouwen home aan hun martini te nippen en samen met de andere vrouwen de laatste modetrends uit te wisselen. Ik kom ze elke week tegen, wanneer ik na de wedstrijd in het spelershome beland. En daar tijdens de uitzending van Studio Sport ineens een spelersvrouw hoor galmen… Ohhh heeft mijn man een doelpunt gemaakt vanavond?? Intussen rekenen ze zich al rijk met de extra premie die aan elk doelpunt verbonden is. De rekenmachine komt uit de tas, want elk doelpunt verhoogt ook nog eens de transfer waarde waarop ze kirrend roepen dat een verhuizing naar Spanje eindelijk in zicht is. Nee… geef mij maar de echte voetbalvrouw van weleer… onze eigen Truus van Hanegem!

Ma3anne · 10 maart 2004 op 06:00

O ja, Truus ken ik ook nog. Gaaf mens!
Kijk eens naar de bodytaal van de Kromme, hoe hij op zijn Truus leunt! 🙂

poppeduifje · 10 maart 2004 op 17:15

Ik heb nog altijd het idee dat veel van deze vrouwen “gold-diggers” zijn en dat er zoals pleuro al aangaf maar weinig echte voetbalvrouwen meer zijn.

viking · 10 maart 2004 op 19:09

Mmmm, nu nog een programma over Viking vrouwen…

kareltje · 11 maart 2004 op 16:23

ik kan je vertellen dat de voetbal vrouwen wel t presteren om elke keer op dezelfde plek de diva uithangen (ook al verhuizen ze misschien wel eens). en daar komen om “gezien” te worden om vervolgens lachend gierend brullend en “lichtelijk” dronken of in iedergeval onder invloed naar huis gaan;)

nou wil ik niet zeggen da’k nie van een borreltje hou maar hou niet de schijn op.

zo zie je maar als er TE veel genotsmiddelen worden versnapert zijn we allemaal net zo irritant uhhhm….. nee kleine verbetering ik vind hun het irritantst!!!

(dit bericht is gebaseerd op frustratie van alle decadentie die ik mee maak)

leuke column!
xxx-kareltje

prikkels · 4 september 2005 op 17:40

Ik zou zeggen, wordt dan ook maar nooit de vrouw van een beroepsmilitair. Want als je geluk hebt, mag je ergens zomaar 11 maanden wonen om dan weer weggerukt te worden uit je omgeving.

Neuh met de voetbalvrouwen van tegenwoordig heb ik niet zoveel medelijden als ik de bedragen hoor die me af en toe om de oren vliegen. Daar kan een beroepsmilitair echt niet tegen op.

BrokenHalo · 13 september 2006 op 13:15

Zou best een voetbalvrouw willen zijn, lekker boodschappen doen met mijn X5, de kinderen een nanny, en lekker martinis nippen terwijl mijn-man-met-mooie-benen een balletje trapt. Heerlijk…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder