Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt het er van. Na het grote succes van Uitzending Gemist wordt binnenkort Debat Gemist gelanceerd. Hèhè, dat werd tijd. Vanaf komend najaar worden alle Tweede Kamerdebatten op een site gezet. Het wordt mogelijk om alle debatten zowel live als in herhaling te volgen. Ik kan niet wachten! Zo snel mogelijk wil ik een nieuwe computer hebben om al het Haagse vuurwerk te kunnen volgen. Als een malle vlieg ik over de PC-afdeling van de V&D. Op elk scherm dat ik passeer, zie ik in gedachte een drammerige Femke Halsema achter de interruptiemicrofoon. Ook zie ik een Balkenende voor me, die kijkt alsof hij na een potje knikkeren zijn reuzereuze niet heeft teruggekregen. En natuurlijk ontbreekt een twitterende André Rouvoet niet in mijn denkbeeld. Zijn vrouw ziet straks live hoe André zijn extra wensen voor de weekendboodschappen door zit te sturen.

Wat een genot dat ik straks niets meer hoef te missen van dat alles, heerlijk! Elke dag met een mok warme choco in de hand smullen van gekissebis tussen wijsneusje Pechtold en patjepeeër Wilders. En alles live, hoe gaaf is dat? Ik ben nu al bang dat ik vakantiedagen tekort ga komen. Zodra Debat Gemist live gaat wil ik er klaar voor zijn, want alleen in het begin is de dienst gratis. Dit wordt natuurlijk een hit á la YouTube en voor je het weet moet je betalen. Prijzen variëren per debat. Die over bio-industrie kun je voor een zacht prijsje volgen, maar die over immigratie gaan al gauw richting de tien euro.

Ik raak steeds meer opgewonden naarmate ik besef dat ik alles in Den Haag live kan volgen. Werelds. Wat te denken van het vervolg? Debat Gemist is nog maar het begin. Dit wordt zo’n hit dat straks ook X-Factor Politics op de buis verschijnt. Oh wat gaaf, ik zie het al helemaal voor me. Mat Herben in de vakjury. Samen met Winny de Jong en Felix Rottenberg. Dat wordt puur genieten. En natuurlijk Gonny van Oudenallen als presentatrice. Na X-Factor Politics is het hek van de dam. Al snel volgen So You Think You Can Debate en Den Haag Draait Door. Fantastisch, ik kan mijn geluk niet op. Goddank, er is tegenwoordig ook nog nieuws waar je ouderwets blij van wordt. Politiek verslaggever Ferry Mingelen kan wat mij betreft met pensioen. Zijn werk waardeerde ik hoor, maar het wordt overbodig. Ik maak straks lekker mijn eigen analyses van de Haagse debatten. Gewoon met Google Politics. Was het maar september. Wat duurt wachten soms lang.


12 reacties

Avalanche · 17 mei 2010 op 10:54

Ik vind hem meesterlijk, met leuke vondsten als:

[quote]Al snel volgen So You Think You Can Debate en Den Haag Draait Door. [/quote]

arta · 19 mei 2010 op 11:07

Grappig, origineel stuk!

sylvia1 · 1 juni 2010 op 08:43

Proficiat Kwiezel! In de herhaling vooruitgespoeld. Niet te missen deze maand…

arta · 1 juni 2010 op 09:16

Kwiezel: Wat leuk!
Gefeliciteerd!
🙂

Avalanche · 1 juni 2010 op 09:26

Gefeliciteerd, Kwiezel!

Mien · 1 juni 2010 op 11:06

Ja en dan zeker ook nog effe twitteren, flickren, gezichtboeken, jouwpijpen, hyven, loggen, emailen, smssen en niet te vergeten kwiezelen met het Binnenhof. Ik claim het nu alvast [b][url=www.liveprotestanddemonstationsathagueinsidepark.nl]www.liveprotestanddemonstationsathagueinsidepark.nl[/url][/b]

Gefeliciteerd Kwiezel met je CvdM. Hij is goed.

Mien

Chi_Dragon · 1 juni 2010 op 11:36

Congratzz met je verdiende CvdD!

Dees · 1 juni 2010 op 11:59

Dat zijn de leukste CvdM’s, degenen die je gemist hebt en die dan toch de voorpagina sieren in kwaliteit. Gefeliciteerd met je cvdm, vind hem leuk en goed.

LouisP · 1 juni 2010 op 15:55

hee Kwiezel
proficiat met je CVDM….
leuk he

groet,
Louis

Kwiezel · 1 juni 2010 op 23:18

Haha, wat super dit zeg! Net even een kort dansje door de kamer gedaan! Allen hartelijk dank voor de felicitaties! Jeej! 😀

wamackaij · 13 juni 2010 op 11:50

Leuk en proficiat! Ik zit erover te denken om een actie op touw te zetten om te eisen dat alle formatiegesprekken ook live worden uitgezonden. Dat levert ook vast onvergetelijke televisie op… En hopelijk ook weer een leuke column van jouw hand.

Patrick · 14 juni 2010 op 19:13

Leuk, creatief.. !

Geef een antwoord