Het woord “stomverbaasd” kan mijn gevoelens niet beschrijven. Ik weet niet of ik moet huilen of lachen. Zoiets heb ik nooit gezien en dat in een avontuur-gevuld leven van 57 jaren. Ik heb in een ijskoude winter in Finland in een crematorium gewoond. Ik ben in een car-chase in Kampala achtervolgd door een knettergek ex-hoertje van wie ik haar mobiele telefoon had geleend (stof voor een aparte column zeker!) Zoveel heb ik meegemaakt, maar dit heb ik nog nooit gezien. Zoals U weet, beste lezer, is mijn business partner Josephine druk bezig geweest om een huisje of een appartement voor ons te huren in Mombasa. Afgelopen vrijdag is het gelukt. Ze heeft een prachtig penthouse met twee grote slaapkamers, een grote keuken, een balkon, en een enorme woonkamer plus aparte eetkamer op de kop kunnen tikken. Ik kan mijn geluk bijna niet op.

Foto’s! riep ik op Yahoo. Ik wil foto’s zien! Jo maakt ze dus met haar telefoon en stuurt ze op via de e-mail. Vol spanning maak ik de e-mail open – dit is tenslotte waar ik de komende maanden en jaren ga wonen – misschien waar ik doodga – voor mij dus heel belangrijk. Zes foto’s: kijk, wat een mooie slaapkamer! Jeetje, het heeft een eigen badkamer! Wonderbaarlijk. Een hele grote keuken met veel ingebouwde kasten. De woonkamer is onvoorstelbaar groot en leidt door een opening in de muur naar de eetkamer.

Maar wacht. Wat staat daar in de hoek vlak voor de eetkamer? Het kan toch niet. Even de foto vergroten.. het kan toch niet waar zijn! Daar, in het hoekje, staat hij – een wastafel. In de woonkamer. Voor de eerste keer in mijn leven ben ik sprakeloos. Uiteindelijk echoën de woorden in mijn hoofd, heen en weer. Ik zie ze met initiële hoofdletters:

Een Wastafel In De Woonkamer.

En niet zomaar een wastafel. Hij is blauw. Niet gewoon blauw, maar blauw zoals de kleren van kleine jongens, poederblauw. Ik zie ook een pijp tussen de wastafel en de muur – dat ding is dus aangesloten en staat daar niet zomaar om straks verhuisd te worden naar een meer toepasselijk plekje. Godgloeiendenogaantoe, wie bouwt een wastafel in in een woonkamer???!!!

Ik snel naar de IM en roep Jo op. Is dit een grapje? Ik wist niet dat je zo goed overweg kon met PhotoShop!

“Huh? Waar heb je het over?”

“Waar heb ik het over? Ik heb de foto’s net gezien en ik zag een wastafel in de woonkamer staan! Ben ik nu gek geworden of kan ik mijn ogen nu echt geloven?”

Het is Yahoo, maar ik voel dat Jo dubbel ligt van het lachen.

“Ja, er staat een wastafel in de woonkamer, maar we bellen een loodgieter en laten die eruithalen – maak je daar niet druk om.”

“Me niet druk maken? Jo, er staat godverdomme een wastafel in de woonkamer!!!”

Nu lig ik ook dubbel van het lachen en kan nauwelijks meer typen. Jo is moe en gaat naar bed, maar ze neemt wel de tijd om te zeggen:

“Voordat ik naar bed ga, moet ik mijn tanden poetsen. Zó handig dat er een wastafel in de woonkamer staat…”


7 reacties

Schorpioen · 30 november 2010 op 12:50

Ondanks of juist door het grote enthousiasme waarmee het geschreven is, bekruipt mij het gevoel van: “misschien moet je erbij gewast zijn.”

SIMBA · 30 november 2010 op 12:50

:hammer:

Fem · 30 november 2010 op 13:33

Lijkt me best handig, zo’n woonkamerwastafel 😀

Ik heb ooit een apartementje bezichtigd, waar het bad de afscheiding was tussen keuken en woonkamer. Ik heb dat huisje, ondanks de ‘gunstige ligging’, toch maar niet genomen…

Avalanche · 30 november 2010 op 17:10

Wie heeft er nou een wastafel in de woonkamer nodig? Misschien was ooit een hoekje ingericht als kapsalon? Zoiets….. wel een grappig verhaal.

pally · 30 november 2010 op 17:21

Ha, ha, ik vind het wel grappig zo’n blauwe wastafel in de kamer, maar niet voor altijd, hoogstens voor een blauwe maandag. 😀
Hé, maak je niet druk DMIE! Er zijn belangrijker dingen dan een ding teveel, toch?

groet van Pally

arta · 30 november 2010 op 18:32

Ook een spiegel en zo’n plankje eronder?
Keihandig, kun je een waterkoker op zetten, hoef je niet meer naar de keuken om thee te zetten en zie je ondertussen of je haar nog goed zit… 😀
Ik moest er echt heel erg om lachen…
Heb je wel een deur naar de WC? Ik bedoel… Dat het niet ergens anders mee gecompenseerd wordt…

embee · 30 november 2010 op 18:57

Ik hoop wel dat die wastafel tegen water kan..
Gelukkig kan er wel veel met Photoshop!!!
Leuk!! 😆

groetje van embee

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder