Je single voelen én gedragen in een relatie. Dat is een mogelijkheid. Ik was voor veel van mijn ex-lovers dan ook een disaster. Monogaam? Ja tot aan de voordeur. Ik had het toch wel zo ont-zet-tend nodig om 3x per week met mijn vriendinnen uit te gaan. Lekker bijpraten. Bijpraten? Op jacht zal je bedoelen! Tanden in dat heerlijke ruikende mannenvlees zetten. Dansen en sjansen tot ik er zo’n beetje bij neer viel. Als een nightgoddess van het ene feest naar het andere. En wat waren er een feesten. Zucht. Het zwarte strakke jurkje in maat 34 en de pumps verzekerden me altijd van succes. Een zoen hier, wat vrijen daar. Ik moet een monster voor mijn mannen geweest zijn.

Ik herinner me F. Arme F. Verblind door zijn liefde voor mij nam hij mijn grillen voor lief. Op mijn manier hield ik vreselijk veel van hem. Hij was mijn rustpunt. De veilige haven. Ik wilde ook best monogaam zijn. Echt, maar ik kon het niet. Ik kon niet braaf zijn. Mensen die braaf zijn vond ik ook niets. Saar. Dat vreemdgaan als verwerpelijk werd beschouwd was me wel gauw duidelijk. Het verdriet dat ik aanrichtte vond ik afchuwelijk én het moest mijzelf al helemaal niet overkomen. Mijn liefdes moesten mij wel trouw zijn. Ik weet het, dan spoor je niet helemaal, maar dat klopt in mijn geval.

Afijn dit partyanimal was niet te temmen. Om de haverklap verliefd op een aardig woord, een lekkere kanjer, een blik, de nacht you name it. Ik had een relatie maar was single. Ik zei ook nooit: “ik heb een relatie”. Het scoringspercentage moest niet zakken! Totdat F. vreemdging.

Ik kon er op wachten natuurlijk. Hij mij en mijn onberekenbare buien meer dan zat. De oude etage leek toen te klein. Hij lag in bed met J. J. trok ik uit bed en schopte haar de trap af. Daarna smeet ik het 24-delige porseleinen servies aan gort. Vervolgens 2 uur in zijn armen gejankt en een vrijpartij alsof mijn leven ervan afhing. Dat waren nog eens tijden.

Wat was ik jong en onbezonnen. Maar goed monogamie is bij mij gaan groeien. Het staat in mijn huidige leven gelijk aan: rust. Het kan dus zeker en dat is toch wel zo prettig. Het extreme vuur is eruit.

De waakvlam brandt tevreden.


30 reacties

vanlidt · 23 augustus 2005 op 17:05

Er borrelt een discohit uit de eighties in mij op bij het lezen van dit stuk (altijd een goed teken):

SO MANY MEN
SO LITTLE TIME
HOW CAN I CHOOSE? 🙂

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 17:06

Monogamie, een absolute must in een relatie, ik ben er ook zo 1tje die heeft moeten ondervinden hoe het was om belazerd te worden en belazerd voel je je dan wel. De andere kant ken ik niet, als belazeraar zeg maar.
Puntje van kritiek: De afkortingen lezen niet lekker, en wie is Saar?

prikkels · 23 augustus 2005 op 17:15

WB SAAR lees saai. foutje. En ontzettend heb ik zo geschreven omdat ik niet zo goed wist hoe ik daar een hele lange nadruk op moest leggen. óntzettend las iets te kort door te bocht. Vandaar ont-zet-tend.

prikkels · 23 augustus 2005 op 17:34

Vanlidt: gisteren soms gekeken naar meneer (H)Oerlemans en het programma meer 80’s of zo. Schattig hoe verlegen die was toen hij naar de borstjes van Ilona Staller mocht kijken.

Sorry ik ben blijven hangen in de sixties en de zeventies.

vanlidt · 23 augustus 2005 op 17:43

Heb ik ook gezien. Wat een talentloos stuk vreten is die Oerle(lijk)mans toch, als je dat Engels hoort. Ik zit me plaatsvervangend te schamen.

Een passend liedje uit de 60-ies of 70-ies wil even niet bij me opborrelen. ‘Torn between two lovers’ is het niet echt. O ik weet er één: Herinner jij je Armee Monika van Gruppo Sportivo?

MEIN KÖRPER IST FÜR ALLE MÄNNER DA! 😀

prikkels · 23 augustus 2005 op 17:48

Wat denk je van deze:

Ich bin von Kopf bis Fuss aus liebe eingestellt.

Ahum jaren ’60 ik ben meer een zwijmelmeisje. Percy Sledge gedoe en zo. Of The Righteous Brothers met Unchanged Melody. Kan je me mee wakker maken, al is het midden in de nacht.

Domicela · 23 augustus 2005 op 17:54

Ik vond het een leuk stuk, en ik ken iemand die precies voldoet aan het beeld dat je schetst. Goed gedaan dus!:-)

Het enige wat me verbaasde, waren de fouten. Van iemand die gisteren nog een reactie stuurde op een column en daarin klaagde dat er nog nooit een column zonder taal- of grammaticale fouten was geplaatst, had ik meer verwacht op dat gebied! 😉

Louise · 23 augustus 2005 op 17:55

Een column met een flinke vaart en zo is ie volgens mij ook geschreven 😉
Hier en daar mis je een letter, een komma en zelfs een woord 😀

Chantal · 23 augustus 2005 op 18:03

Je beschrijft heel goed het ‘ik ben jong en wil vrij zijn’-gevoel

Ergens herken ik mezelf hier wel in… 😳

😀

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 18:17

[quote]En ontzettend heb ik zo geschreven omdat ik niet zo goed wist hoe ik daar een hele lange nadruk op moest leggen. óntzettend las iets te kort door te bocht. [/quote]
Ik bedoelde de afkortingen, de namen. Als je ze fictief had gemaakt en voluit had geschreven, was het Peter R. de V.-gehalte er niet geweest, nu lijken het wel criminelen 😮 😮 terwijl jij Miss Daad bent, toch? 😛

prikkels · 23 augustus 2005 op 18:18

Wat de foutjes betreft: mea culpa. Ik heb mezelf dan ook ont-zet-tend zitten ergeren. Ik ben meestal wel wat zorgvuldiger. Maar Louise heeft gelijk: in ging helemaal op in het verhaal, heb het nog nagekeken, maar dom genoeg niet even een dagje laten liggen. Maar ik bedoelde niet dat ik hier nog nooit een foutloze column heb gelezen. Als dat zo wordt opgevat dan mijn excuses, want dat klinkt wel verrekte arrogant terwijl ik het niet zo bedoelde.

Best moeilijk om een fictieve column te schrijven en dan vloeiend in de lijn van het verhaal te blijven. Afijn ik heb het in elk geval geprobeerd, maar zelf vind ik de poging nog niet helemaal geslaagd.

prikkels · 23 augustus 2005 op 18:20

Oh zo WB, ik vat um. Wel gevat Miss Daad. Hmmm die laat ik tatoeren op mijn …..

Leuk gevonden.

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 19:20

[quote]Wel gevat Miss Daad. Hmmm die laat ik tatoeren op mijn …..[/quote] Tsja, het kan vreemd gaan hè

Geertje · 23 augustus 2005 op 20:19

Had prettiger gelezen als je namen verzonnen had, dan de afgekapte woorden. 🙂

prikkels · 23 augustus 2005 op 20:24

Allright allright. Je bent de 2e. Nou lees in plaats van F. dan maar Fred. Is lekker Hollands, ligt makkelijk in het gehoor en je kan er weinig fouten mee maken grijns. J. eh, iets exotischer Juliëtte misschien? En anders gebruiken jullie je fantasie maar. 😛

Li · 23 augustus 2005 op 20:27

[quote]Nou lees in plaats van F. dan maar Fred.[/quote]

Fred:-?
Bedoel je onze Fred 😀
Arme Fred :laugh:

KawaSutra · 23 augustus 2005 op 20:48

Gelukkig geen Frans. 😀

Overtuigend geschreven. Treffende beeldspraak aan het slot.

Maurits · 23 augustus 2005 op 21:07

Je column begint swingend. Veelbelovend. Maar dan is hij zomaar opeens afgelopen. Er hoort een veel beter einde aan. Als je hem nog een dagje, desnoods een weekje had laten liggen, dan waren niet alleen de slordigheden er uit maar was je misschien ook een perfect slot te binnen geschoten.

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 22:11

[img]http://www.letterjames.de/images/preview/023/pv_14064323a86affc66e650940c6711e7caffb0e86.jpg[/img]

prikkels · 23 augustus 2005 op 22:16

Damn WB je hebt me helemaal door. Ik wil in het GBoR. Maar ik vrees dat nu jij mij hebt ontmaskerd, dat deze roem voor de eeuwigheid niet meer doorgaat.

Neuh was niet onze Fred. Mijn allereerste vriendje heette zo. Stond model voor de hoofdpersoon. 6 years waisted.

vanlidt · 23 augustus 2005 op 22:17

Nou ben ik een ontzettende smartass, maar als je aan songteksten komt, kom je aan mij: het is AUF Liebe eingestellt, en Unchained Melody. (alhoewel ik Unchanged melody wel een inspirerend alternatief vind en schreef James Joyce niet ooit dat vergissingen de poorten der ontdekking zijn?).

De 60-ies: een lichtekooiennummer uit de 60ies is misschien wel “Poupée de cire poupée de son”, maar dat is niet echt een zwijmelnummer. Ik blijf vrolijk verder verzinnen… 🙂

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 23:39

[quote]Damn WB je hebt me helemaal door. Ik wil in het GBoR. Maar ik vrees dat nu jij mij hebt ontmaskerd, dat deze roem voor de eeuwigheid niet meer doorgaat.[/quote]
Ik heb gegokt op 7 reacties van jou, dus als je nou via pb reageert heb ik een taart gewonnen :laugh: :laugh: :laugh: en heeee Prikkeltje, die kan je me niet ontnemen, ik ben kiiiiiiiiilo’s afgevallen van de shit, kan wel een taaaaaarutje gebruikuh dus “Kap Nah” en laat mij vretuh!

Troy · 24 augustus 2005 op 01:45

Tot in zekere mate best herkenbaar voor mij, deze column. Lekker geschreven!

Troy

mrcrash · 24 augustus 2005 op 02:28

Ik las ook je andere column over open relaties. Ik vind deze daar toch wel wat haaks op staan.

Wel leuk geschreven overigens, daar niet van. Maar niet echt consistent. 😛

viking · 24 augustus 2005 op 10:26

[quote]Ik weet het, dan spoor je niet helemaal, maar dat klopt in mijn geval.[/quote]

Ieder zijn/haar ding natuurlijk maar de combinatie van een wild nachtleven er op na houden èn toch in het bezit zijn van een 24 delig porseleinen servies… dát vind ik pas ontspoord.

Kees Schilder · 24 augustus 2005 op 10:35

[quote]Wat de foutjes betreft: mea culpa. Ik heb mezelf dan ook ont-zet-tend zitten ergeren. Ik ben meestal wel wat zorgvuldiger. Maar Louise heeft gelijk: in ging helemaal op in het verhaal, heb het nog nagekeken, maar dom genoeg niet even een dagje laten liggen[/quote]

Ik weet er alles van maar niet getreurd.Deze column staat weer als een huis

Shitonya · 24 augustus 2005 op 11:12

Je neukte erop los met elk soort groente in die “goede oude tijd” en nu heb je elke dat weer tomaat, tomaat en nog eens tomaat…

Fred · 24 augustus 2005 op 12:45

IK?
Waarom ik?
Ik val op blond

Wright · 24 augustus 2005 op 15:59

[img]http://www.letterjames.de/images/preview/069/pv_14095569a619cd28d0c048f66a2a8d4bc86ec94f.jpg[/img]
Eerlijk gewonnen!

WritersBlocq · 24 augustus 2005 op 16:02

[i]GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik vreet hem in 1 x op hmmmmm!!!!! En smakken doe ik ook en naar wie daar problemen mee heeft, ga ik smijten[/i]
:kiss: Wright, hij is weer oooooovenheerlijk!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder