‘Ik zag de ziel van mijn vader zijn lichaam verlaten.’ Overtuigende woorden gesproken door Henny Huisman en geplaatst in de Telegraaf van zaterdag 22 april 2004. Nou wil ik niet al te cynisch overkomen, maar ik zou wel eens willen weten hoe dat eruit ziet. Er moet namelijk iets te zien zijn geweest, aangezien Henny’s vrouw het ook heeft aanschouwd en zij, zo sprak mr. Soundmixshow himself, is helemaal niet gelovig! Ergo, het is normaal gesproken dus alleen maar voorbehouden aan gelovigen om de zielenresten van de hemelse emigrant te aanschouwen. Is Henny sinds kort een ware volgeling van Christus (spreek uit als Gristus), na deze openbaring is hij evenmin meer bang voor de dood. Mr. Soundmixshow is Mr. Showbizz God geworden.
Persoonlijk vind ik het een beetje naïef als ik eerlijk ben. Stel je nou voor dat Henny inderdaad de ziel van zijn vader heeft zien ontstijgen… waarheen dan wel? Misschien is hij daarna wel opgelost, net als de rook van een uitgeblazen kaars. Nu wil ik zeker niet beweren dat ik niet geloof in een ziel of de mogelijkheden van een leven na de dood uitsluit, het is namelijk niet zozeer het geloof waar ik moeite me heb als wel Henny’s manier van prediken die op mij weinig oprecht overkomt.
Verder vind ik het toch altijd weer opmerkelijk dat vergane glorie zich toch vaak een weg terug weet te veroveren in het land van de bekende Nederlander. Lukt het niet meer als presentator van een groot showprogramma dan toch wel als verkondiger van het Woord. Halleluja, Henny is in de Here, nu is het alleen maar hopen dat hij niet op het idee komt om een cd te gaan inzingen met religieuze liederen. Mijn inziens is dat slechts een kwestie van tijd. Zong hij eerst over zijn paard Snuitje, nu zal hij zingen over zijn andere nieuw gevonden hobby genaamd religie.

Henny is een echte evangelist geworden, misschien niet zo zeer voor het kritische publiek, maar wel voor zichzelf. De weg naar bekendheid in plaats van de weg naar de Waarheid. Hij heeft hem gevonden en nu is hij dan ook niet meer bang voor de dood. Dat is mooi, dat is heel mooi en ik ben ook heel erg blij voor de man die er toch altijd weer in slaagt om van zich te laten horen. Zeg nou zelf, daar is toch een zeker talent voor nodig en wie weet heeft hij dat talent wel van hogere hand gekregen. Het prototype voor een geschikte Idols kandidaat, het programma dat door Henny wordt verafschuwd. Desondanks probeert Henny de goedgelovige kijker er van te overtuigen dat dit nieuwe programma hem echt helemaal niets doet, hij heeft immers een surrogaat gevonden voor zijn afwijzing als presentator.

Jawel Henny is waarlijk in de Here! Het zou alleen wel prettig zijn geweest als hij dat geluk voor zichzelf hield. Zoals ik al eerder zei komt Henny’s religieuze inslag voor mij niet echt oprecht over en doet hij met al zijn openbaringen meer kwaad dan goed. Natuurlijk is dit slechts mijn bescheiden mening, maar vooralsnog zie ik me nog geen discipel worden van deze nieuwe volgeling van het Levende Woord vertegenwoordigd door niemand anders dan… mr. Henny Huisman! Halleluja….

© Tasz – 24 april 2004


11 reacties

Bakema_NL · 6 mei 2004 op 20:05

Mja, echt geloofwaardig is het allemaal niet. Je gaat een programma maken over God, bestaat Hij wel of niet etc. In het begin geloof je eigenlijk nog niet, maar gaandeweg steeds meer………….grotere onzin moet ik haast nog zien zeg. Gewoon weer vooropgesteld plan van een tv-knakkert……b a h .

Li · 6 mei 2004 op 21:57

Ik heb ook zo mijn bedenkingen bij de evangelie van mr Huisman. Als hij echt zo heilig is als hij zichzelf voordoet dan verkoopt zijn hele hebben en houwen en verdeelt de opbrengst onder de armen.

Zolang hij zich nog verrijkt met allerlei geneuzel en de buit onder zijn eigen armen verdeelt, zapp ik hem weg 😛

Shitonya · 6 mei 2004 op 22:54

Bij het woord Henny Huisman stopte ik al met lezen, niet omdat je column slecht is. Maar ik heb hem wel eens op de EO gezien op tv en ik zapte meteen weg, wat een ongelovelijke onzin…

Hans · 7 mei 2004 op 01:50

Showbiz is leuk in het groot of in het klein. Dat was dan ook de prikkel om deze column te lezen. Ook ik moest even slikken toen ik Hennie’s naam las. Gek, want normaal ergerde ik me niet echt aan hem. Een matige drummer bij Margriet Eshuis, een voor die tijd goed tv concept van de soundmixshow….. Maar inderdaad verworden tot gemaakte vroomheid. En ja op het moment dat mijn pa het tijdelijk voor het eeuwige verwisselde gleed er een zonnestraat over het bed heen. Dat maakte het voor mij bijzonder. Maar om nu te zeggen dat ik zijn geest zag….. ach misschien heb ik niet goed opgelet

Kees Schilder · 7 mei 2004 op 09:34

Ja,ik kan me helemaal in deze column vinden.Deze Gert en Hermienachtige act van Hennie is mij al te doorzichtig

viking · 7 mei 2004 op 10:08

Hier sluit ik me graag bij aan. [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1135]Henny en de maagd Maria[/url]

Wayan · 7 mei 2004 op 16:16

Ach ja, hier in Indonesië is het nog erger. Ik heb daar over geschreven in mijn column ?God kwist mee?

Hier worden nieuwe gebouwen ingehuldigd in naam van de Almachtige.

Sterker nog : elke Indonesische wet vangt aan met de woorden ?Met de hulp van de Almachtige God, hebben wij deze wet uitgevaardigd?

Irma · 7 mei 2004 op 17:23

Wanneer je je religieuze overtuiging op een manier als hierboven geschetst naar buiten gaat brengen, begint het weer op exploitatie te lijken van iets dat een individuele ervaring is. En daarmee bezoedel je ook zo’n ‘unieke persoonlijke’ ervaring. Bij mij gaan ook de haren omhoog omdat ik het gevoel heb ‘overtuigd’ te moeten worden. Hou zoiets voor jezelf of deel het met die mensen waarvan je weet dat die behoefte hebben om het met je te delen.

Of zou het soms zo zijn dat Hennie zelf bevestiging zoekt?

Ma3anne · 7 mei 2004 op 19:32

Heb alleen een stukje interview bij Knevel gezien, waarin Henny Huisman over het vinden van God sprak. Hij keek er erg blij bij. Van mij mag ie. Als ik maar niet hoef te kijken naar de zoektocht. En dat hoeft niet, want er zit een knop aan de TV. 🙂

sally · 7 mei 2004 op 21:24

misschien is Henny wel stiekum aan het solliciteren voor een rol in goeie tijden.
Helaas zal hij niet ontdekt worden want z,n
akteertalent is miserabel.
Ik ben uren bezig geweest de krullen uit m,n tenen te krijgen na het zien van kleine fragmenten.
🙄

Mosje · 7 mei 2004 op 22:08

Tsja, en het erge is: hoe meer van dit soort columns en verhalen verschijnen, hoe meer Henny gaat geloven. Zo werkt dat namelijk.
Ik doe er verder het zwijgen toe dus…..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder