Ben ik nou gek of is het hier in Ierland werkelijk erger? Vijftien dodelijke steekincidenten tot nu toe dit jaar. De laatste betrof een 26-jarige man die overhoopgestoken werd in nota bene Sandymount. Mijn lijf zou ik verkopen om daar te mogen wonen. Hij was afkomstig uit Dalkey, even verderop, waar Bono en Sinéad O’Connor wonen. Waarschijnlijk is hij tussenbeide gekomen in een ruzie. Und es kommt mir nicht aus dem Sinn. Geweld is hier aan de orde van de dag; volgens mij is dat nergens anders beter. Vooral drugscriminelen schieten elkaar overhoop en die mogen van mij daarmee doorgaan tot ze er allemaal bij neergevallen zijn, zolang er maar geen onschuldigen tussendoor lopen. Maar zeg nou eens eerlijk: jongeren die elkaar aan gort steken: zijn jullie in Nederland al toe aan vijftien dit jaar?

De kranten doen het er hier natuurlijk met soeplepels tegelijk bovenop: er staat een foto van die 26-jarige jongen in de krant, zo eentje waarvan zijn moeder de rest van haar leven zal zeggen: dat was hem nou. Hetzelfde artikel vermeldt voorts een fatale schietpartij met een 17-jarig Nigeriaans slachtoffer en eronder staat een stuk over een 19-jarige jongen die doodgeknuppeld werd toen hij zijn broer te hulp kwam bij een straatruzie in Derry, ook met foto. Een collega vroeg mij ooit of ik niet liever van mijn lesbevoegdheid gebruik maakte in plaats van klantenservice te bedrijven, waarop ik antwoordde: “Je denkt toch niet dat ik voor een aartsbisschop ga werken?” Vandaag voegde ik eraan toe: “Als de dood ben ik van die volgetankte jeugd hier.”

En degene die het gore lef heeft, mij wijs te maken dat dit deel uitmaakt van een goddelijk plan, sla zijn kop eraf.


6 reacties

lagarto · 22 augustus 2007 op 07:38

Ik hou liever de tel niet bij, vanlidt.
Maar we doen in Nederland hard mee aan deze race.
De vraag is niet: hoe komt dat toch? Maar: hoe komen we eraf?
Ik vind het een goed onderwerp. Misschien moeten we eens vaker hierover denken / schrijven.
“Adios”

arta · 22 augustus 2007 op 09:05

Volgens mij heb jij hier de gevoelens van velen neergezet, het is inderdaad te gek voor woorden!!
Goed geschreven!
🙂

pally · 22 augustus 2007 op 10:24

Helaas is het een ‘hype’ onder jongeren, vrees ik, vanLidt! Als ik dan allerlei artikelen lees over pubers die steeds jonger – vanaf tien, elf jaar- al aan het drinken (+drugs)gaan, eigen tv en pc op hun kamer hebben, waar geen of onvoldoende controle door ouders op is. Ja, dan verwonder ik me er over dat er niet nog meer incidenten zijn…zorgwekkend, 😮 goed onderwerp!

groet van Pally

klapdoos · 22 augustus 2007 op 11:49

Jij wordt ook al aardig aggressief overthere merk ik, maar het is inderdaad een taak van de ouders om hun kids in de gaten te houden, en het gebeurt helaas overal in den wereld. Waar ben je nog veilig eigenlijk? Ik voel mij veilig in mijn eigen huis, maar er staat wél een honkbalknuppel achter mijn voordeur, en onder mijn bed ligt een ijzeren koevoet…Je weet maar nooit…Een goed onderwerp…Raak geschreven.
groet van leny

Mup · 23 augustus 2007 op 15:35

[quote]En degene die het gore lef heeft, mij wijs te maken dat dit deel uitmaakt van een goddelijk plan, sla zijn kop eraf. [/quote]

Ik wil je wel helpen die persoon vast te houden voor je. ( mis tussen sla en zijn de ik)

Groet Mup.

Li · 23 augustus 2007 op 20:24

Sommige zieke geesten zien het verschil tussen het doden van een poppetje van een computerspelletje en het vermoorden van een medemens niet meer,vrees ik.
Goed geschreven.

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder