Terwijl ik sta af te rekenen bij de buurtsuper, staat er achter mij een getattoode en gepierste jongedame te zuchten en te steunen alsof ze elk moment kan bevallen. Het duurt madame te lang allemaal. Haar ongeduld word ik lijfelijk gewaar door haar geduw en gepor in mijn ribben, waarmee ze behoorlijk irritant wordt. Op het moment dat ik wat kassa-artikelen bestel, gaat haar telefoon. Ze neemt op en tettert met mobieletelefoonstemverheffing in mijn oor: ‘Jaaa, hoooi, ik sta bij de buurtsuper.’ Ratelend volgt een warrig verhaal.
De kassajuffrouw wordt voor mij onverstaanbaar, dus logischerwijs vraag ik aan de telefoniste, of ze misschien even iets zachter kan praten.
Had ik dat maar niet gevraagd, want twee seconden later is mijn hele dag naar de kloten.
‘Och mens,’ krijg ik als antwoord, ’die bejaarden van tegenwoordig kunnen niks hebben, daar kan ik geen rekening mee houden.’

Mijn irritatie over het gepor van deze dame slaat om in blinde woede. Bejaard? Wie? Ik? Mijn handen jeuken. Het liefst wil ik de snotneus een kaakslag verkopen, maar ik houd me in. Het gepor en het getetter vallen in het niet bij de belediging die ik te incasseren krijg. Bejaard! Hoe durft ze! Ik laat mijn bestellingen voor wat ze zijn, reken af en loop woest naar buiten, de kassajuffrouw verbouwereerd achterlatend.

Op de parkeerplaats leg ik me in een hinderlaag. Die dame is nog niet van mij af. Intussen overvalt me een gevoel van groot leed, omdat mijn jeugd nu voorgoed voorbij is: in de ogen van een willekeurige jonge vrouw ben ik een bejaarde. Tranen wellen op. Ik weet het het zelf ook eigenlijk wel dat ik de jongste niet meer ben, maar de keiharde confrontatie doet echt pijn.

Ha, daar komt ze. Ze loopt nog steeds te telefoneren en ik been achter haar aan. Ze wil in haar auto stappen.
‘Ho ho, even wachten jij. Wij hebben wat uit te praten als volwassen mensen onder elkaar.’

Ik sta verbaasd over zoveel wijsheid van mezelf, want inwendig kook ik nog steeds en voel moordneigingen opkomen als ik haar ongeinteresseerde gezicht zie.
‘Mens, rot toch op. Ga lekker achter de geraniums zitten,’ kaatst miss Tattoo.

Happend naar adem, zinnend op wraak, haak ik haar ‘per ongeluk’ pootje, zodat ze haar auto instruikelt en ik hoor mezelf oreren: ‘Door jongeren zoals jij, gaat de wereld naar de knoppen.’
Dat is alles wat ik uit kan brengen. Ik sta voor gek.

Snel draai ik me om en loop weg. Diep getroffen door zoveel bejaard gedrag van mezelf. Ik had natuurlijk gewoon moeten gaan schelden, net zoals juffrouw Piercing op dat moment demonstreert. Lekker jeugdig. De k- en t-woorden schallen over de parkeerplaats en geselen mijn rug.

Zijdelings zie ik een vrouw in de spiegeling van de winkelruit. Rechte schouders, neus in de wind, lekker sexy gekleed en hoogehakt. Ziet er goed uit. Ik voel me te bejaard om me af te vragen wie dat is en of ik haar ken. Mijn dag is naar de kloten.

Categorieën: VEC

19 reacties

KawaSutra · 1 juli 2008 op 00:40

Wat een prachtverhaal Ma3, en zo inleefbaar geschreven. Ik zat met kromme tenen en gebalde vuisten te lezen. Die vrouw in die ruit ken ik ergens van!

Troy · 1 juli 2008 op 00:46

Wat een heerlijke column! Een van de leukste van dit jaar tot nu toe *vind ik. Ik kan me indenken dat het voor jou net even anders voelde 🙂

arta · 1 juli 2008 op 07:50

Geweldig geschreven!
[quote]De k- en t-woorden schallen over de parkeerplaats en geselen mijn rug.[/quote]
Mooi!

SIMBA · 1 juli 2008 op 08:12

Super! Nooit geweten dat bejaarden zo leuk kunnen schrijven… 😉

DriekOplopers · 1 juli 2008 op 10:27

Als ik dat takkewijf ooit tegenkom, timmer ik haar namens jou nog graag even op haar bek. Hard. Lang.

Want van onze Ma3anne blijft iedereen af!

lisa-marie · 1 juli 2008 op 13:27

Ik zat er echt helemaal in en leefde gewoon mee.
Heftig en mooi neergezet :wave:

[quote]Zijdelings zie ik een vrouw in de spiegeling van de winkelruit. Rechte schouders, neus in de wind, lekker sexy gekleed en hoogehakt. Ziet er goed uit.[/quote]
Kijk daar kan juffrouw piercing nog een voorbeeld aan nemen.

Kees Schilder · 1 juli 2008 op 19:00

Helemaal top Ma3! Klote voor jou, dat kan ik mij voorstellen maar zo goed neergezet als dit kwam ik nog zelden tegen.Chapeau!

pally · 1 juli 2008 op 21:58

Nou dat schoppen van jou , Ma3, dat vind ik helemaal geen bejaardenreactie! Dat doen kwajongens en kwameisjes. Jij bent een kwameisje Ma3 en dat blijf je en dan word je nooit bejaard!
Leuke, lekkere felle column,
(wat een klotenmens trouwens die piercing)

groet van Pally

WritersBlocq · 1 juli 2008 op 22:17

Liep ik laatst in een ruit, zag ik me daar een tafereeltje waar ik later, als ik oud ben en tijd zat heb, eens heel goed en lekker over ga schrijven…

Dees · 1 juli 2008 op 22:38

Jeetje, je sterren staan niet zo, je wordt uitgemaakt voor bejaarde en Driek wil je ook nog meteen adopteren. Eerlijk gezegd heb ik nooit zo de neiging om voor jou op te staan Ma3, ik weet wel dat als je maar jong en dom genoeg bent iedereen boven de vijfenveertig hoogbejaard lijkt. Ik vind wel dat je een beetje op snedige antwoorden zou kunnen oefenen 😉

Pijnlijk en eerlijk levert het wel een erg mooi stukje op en de dubbele lading van je afsluiter is nog een toefje extra slagroom op deze oudejaarstaart.

DreamOn · 2 juli 2008 op 09:12

Om razend van te worden; zo’n trutje moest eens weten wat ze aanricht met dat onnozele gescheld.
Je hebt het wel heel treffend opgeschreven. En eerlijk. Eigenlijk wil je je niks aantrekken van zo’n kind, maar het heeft wel degelijk impact.
Je bent gewoon een hartstikke leuke vrouw, en zeker niet bejaard.

Liefs, DO.

Anne · 2 juli 2008 op 14:51

Het moeilijke Ma3anne is dat je zulke mensen steeds tegen zult blijven komen. Onopgevoed, onfatsoenlijk, lelijk en vooral primitief gedrag wordt steeds meer de norm. Met de zekerheid dat je met niks tot ze door kunt dringen. Dus beter is het dan om daar van uit te gaan, in plaats van je zenuwen, je humeur en je energie te verliezen aan pogingen om met redelijkheid tot hen door te dringen. Dus dat pootje lichten is zo gek nog niet 😀 Jammer alleen dat je dag naar de kloten is, daarmee heeft ze je nog het meeste, helaas. Maar enfin, het is wel een erg mooi en eerlijk verhaal geworden. Met een wrange open twist aan het eind. Dat vind ik vooral erg mooi. Het is niet gesloten en rond, het zindert na.

pepe · 2 juli 2008 op 19:08

Hou je neus maar in de wind en je weet onze jongens denken dat jij nu 29 bent, dus bejaard ben je zeker niet;-)

Echt tof weer eens iets van jou te lezen hier. Ik miste je al een hele poos.

Ma3anne · 3 juli 2008 op 20:06

Dank voor alle reacties. Die vind ik leuker dan het verhaaltje zelf. :lach:

Maar voordat er misverstanden ontstaan en er mensen wraak gaan nemen: het is en blijft natuurlijk een column met de nodige overdrijving en verzonnen dingen erbij.

Een dagje ouder worden is heus zo slecht nog niet. 😉

WritersBlocq · 3 juli 2008 op 23:39

[quote]Een dagje ouder worden is heus zo slecht nog niet. [/quote]

Nee, als je er zo goed van gaat schrijven dan zéker niet!
Maar als je, net als ik, eerst door je enkel gaat, dan een tennisarm krijgt en vervolgens met een zweepslag kampt, dan ga je toch twijfelen aan bovenvermelde quote :slik:

Neuskleuter · 4 juli 2008 op 11:34

Laat maar lekker een maandje staan! Ouderdom is relatief. De kleuters denken toch ook dat hun juf wel 80 jaar oud is? Of tenminste 60. Ik ben nog steeds verbaasd dat mijn kleuterjuf van toen nog steeds 50 is :oeps: Vooruit, inmiddels wel 60. Maar die wordt niet meer ouder in mijn beleving 😉

Tijdens het lezen hoopte ik op wat heerlijke, rake antwoorden tegen die gepiercede vrouw. Het wegblijven daarvan maakt het, zoals eerder gezegd, eerlijk.

Je laatste alinea is een geweldige uitsmijter. Gelukkig weet je dus stiekem zelf wel hoe het zit! 😀 (Ik hoop wel hooggehakt)

Errez · 12 juli 2008 op 22:00

Ja das pijnlijk he! Maar verwar vooral stupide lompheid niet met ongeremde eerlijkheid. En respect voor het pootje haken! Soms is je verlagen tot het niveau van die ander, net even niet laag genoeg. 😀

champagne · 13 juli 2008 op 23:56

Die bejaarden van nu hebben anders nog behoorlijk wat pit! Ma3 alive and kicking! Heerlijke column, ondanks een geknakt ego 😉

Nimrod1979 · 18 juli 2008 op 09:19

Als ‘jonkie’ op deze site heb ik hier erg van genoten. Ik ben geen expert dus mag ik zeggen dat ik het gewoon mooi vond? Eens kijken of ik nog meer van je kan vinden. Sorry! Van U. :hammer:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder