Goedemorgen Nederland; we gaan bewegen! Afgelopen week kreeg ik een oefening cadeau die ik u niet wil onthouden. Ik kreeg hem van een lotgenoot die er veel baat bij heeft. Sinds hij het driemaal daags doet, gaat hij huppelend door het leven. Sinds vorige week zaterdag doe ik het ook en ik word al een beetje blijer. Het enige dat u nodig heeft voor deze oefening is een spiegel. Bij voorkeur een exemplaar waarin u vanaf uw borstpartij te zien bent. U kunt deze oefening overal doen waar een dergelijke spiegel aanwezig is. De locatie is minder belangrijk. Het kan in een pashokje, in uw slaapkamer, in het toilet van de HEMA of voor een etalageruit in een drukke winkelstraat. Deze oefening is vooral bedoeld voor vrijwilligers, mantelzorgers en voor iedereen die zich ondergewaardeerd voelt en wel een oppepper kan gebruiken. Het maakt niet uit of u dierenverzorgster bent bij de kinderboerderij, overblijfmoeder of leider bij de voetbalvereniging. De oefening is geschikt voor vrijwilligers die bij ouderencentra, zieken- en verpleeghuizen werken, voor collectebuslopers, bestuursleden van een vereniging, regelnichten bij een kerk of eenieder die een medemens verzorgt. Vrijwilligers bij een moskee krijgen er een kick van. Net als maatjes van gehandicapten, voorlees-, zwem-, plakboek-moeders en oppassers bij een speeltuinvereniging. Hoe meer mensen er meedoen, des te blijer we worden. Hoe vaker er wordt getraind, des te soepeler het gaat.

Het fijne van deze oefening is dat het op elk tijdstip van de dag toepasbaar is. Zelfs midden in de nacht. Alleen dient er dan een kaars, een zaklantaarn of een andere lichtbron ontstoken te worden. Om blessures en misverstanden te voorkomen moet deze oefening op de juiste manier worden uitgevoerd. Daarom is het van groot belang dat deze column wordt uitgeknipt en op ooghoogte wordt gehangen. Oké, we gaan beginnen. De afstand tussen u en de spiegel bedraagt ongeveer een armlengte. Kijk uzelf recht in de ogen. Als dat lukt dan strekt u de linkerarm naar voren en houdt de handpalm omhoog. Als u linkshandig bent dan doet u dat met uw rechterarm. Maak een kommetje van de rechterhand (voor linkshandigen: de linkerhand) en laat daar de linkerelleboog in rusten. Adem in. Adem uit. Stuur de linkerhand naar uw rechterschouder en klop net zo lang en hard als u dat nodig vindt. Om spierpijn te voorkomen kunt u het aantal schouderklopjes langzaam opvoeren. Forceer niets. Bij het goed uitvoeren van deze oefening gaat u, na de vakantie, weer gemotiveerd, geïnspireerd, en uitgerust aan het werk.
Succes!


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

17 reacties

lagarto · 1 september 2007 op 07:49

Hahaha die Li,
Ik heb het geprobeerd en heb er gelijk weer zin in vandaag. Maar waarom moet dat toch voor de spiegel? Want daar word ik nou weer niet vrolijk van. Groeten Lagarto

pepe · 1 september 2007 op 07:54

Geweldig hoe jij ons dit leert, jij kan zo sportjuf worden.

Als mijn armen lang genoeg waren kreeg jij er nu een paar van mij en een :kus:

pally · 1 september 2007 op 08:20

Ik vind hem goed , Li. Moest er vreselijk om lachen. En de boodschap is overigens niet mis te verstaan. Geweldig!

groet van Pally

DreamOn · 1 september 2007 op 08:50

Voor deze column heb jij er ook zeker eentje verdiend, Li!!
Een leuk begin van mijn zaterdag, het lezen van deze column! 😀

Groetjes DO.

SIMBA · 1 september 2007 op 09:08

Ik heb keurig de opdracht uitgevoerd, al zittende voor de pc. En ik moet zeggen, het werkt!
Ik mantelzorg wat af de laatste tijd, hoewel niet ondergewaardeerd vind ik schouderklopje toch echt een uitvinding!!!
Een erg leuke column Li! :wave:

WritersBlocq · 1 september 2007 op 09:12

Fantastisch Li, dankzij jou heb ik nu een schouderklopje gekregen van mezelf. Haha, voelt goed, ga ik vaker doen! Je column hang ik op, ik vind hem ècht geweldig!!

Siebe · 1 september 2007 op 09:28

Geniaal.

Maar kan het ook met kinderen of is dat alleen voor eikels en andere noten?

😉

S

klapdoos · 1 september 2007 op 10:38

Li nou heb ik toch één kleine vraag voor je, misschien dat jij daar een oplossing voor weet, ik heb het geprobeerd, maar moest toch de ruggekrabber uit de douche halen, ik heb namelijk héle korte armpjes, en kom nét niet bij mijn achter-bovenstekant van mijn ene schouder…Kan je iets verzinnen zonder ruggekrabber???Erg gelachen, en als je de dag zo begint, kan mijn dag niet meer stuk, bedankt voor de lach….
Groetjes van leny 😆 😆 :wave: :wave:

Trukie · 1 september 2007 op 12:11

Ik heb een stel eigenwijze spieren en mijn linkerhand komt niet op de mijne, maar op jouw schouder terecht.
Een goede plek.

Kees Schilder · 1 september 2007 op 15:49

ik laat alleen die spiegel weg if you don’t mind.
met veel plezier gelezen,Li

arta · 1 september 2007 op 15:52

Ik ben benieuwd hoeveel mensen jij deze maand zichzelf al schouderklopjes gevend voor de pc krijgt. 😀
Mij had je! Hahaha!
Leuke column!
🙂

KawaSutra · 2 september 2007 op 02:17

Ik heb het ook geprobeerd en wat denk je? Ik heb het achter de ellebogen. 😮

Perfecte column met net dát beetje meerwaarde!

Prlwytskovsky · 2 september 2007 op 14:32

Laat ik nu eerst denken aan standje 68 van de Kamasutra.

Dees · 2 september 2007 op 17:39

Geweldig. Mijn allereerste manager heeft me die oefening meegegeven ooit (echt waar).

Je zou er boeken over moeten schrijven, Li, de schouderklopgoeroe. Tegen burnout, stress, onderwaardering, liefdesverdriet, depressie en vul maar aan.

Heel leuk aangepakt deze column. Een klein puntje kritiek, de punt komma uit je eerste alinea, ik vraag het me af (maar weet nu niet meer of jij nu iemand was die wel… of niet… 😀 )

Leuke column.

Grtjs,

Dees

lisa-marie · 2 september 2007 op 21:00

Inderdaad zo’n schouderklopje is geweldig, je column ook. Ik heb genoten.

Troy · 3 september 2007 op 08:21

Hey Li,

Ik heb deze column op een perfect tijdstip voor een beetje ochtendgymnastiek gelezen 😀

Dank daarvoor, erg leuk!

Mup · 6 september 2007 op 14:12

Het werkt! Jouw columns trouwens ook,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder