Ja hoor het is weer begonnen, de politiek.
Zo tegen de verkiezingen aan beginnen ze allemaal als gekke aan hun imago te werken, dat is ook wel nodig zoals ze zich gedragen hebben sinds de vorige verkiezingen.
Ze maken van iedere situatie gebruik en jatten de woorden van een ander, “Nederland is vol!” … Zalm had iets te zeggen op de tv…
Waar heb ik dat toch eerder gehoord, maanden geleden kwamen die woorden uit de mond van Pim.

Heel Nederland bewonderde hem, ook zijn tegenstanders want ook die hebben radicale ideeën maar houden hun mond. Hij niet, onze Pim zei wat hij dacht en nu beginnen alle mensen die denken aan politiek te doen als gekke onzin uit te kramen.

Oké het is niet alleen onzin, ze hebben ook nog goede en eerlijke plannen met ons landje.
Ik heb het rtl4 lijsttrekkers debat (gelukkig) niet gezien, totaal geen behoefte aan, op zo een avond halen ze bij elkaar het bloed onder de nagels uit maar zodra ze een coalitie moeten vormen zijn ze vriendjes en als het dan mis gaat geef je toch gewoon elkaar de schuld, dat is politiek.

Dat je terug mag slaan als je geslagen wordt was wel een zeer schrikbarende beslissing, vertelde mijn moeder me toen ik vier jaar was niet: “Als ze je pijn doen mag je ze best wel eens een keertje slaan.”

De politiek zit raar in elkaar en elk jaar beloven ze hetzelfde maar ja, we wachten nog steeds in de file op betere gezondheidszorg in dezelfde trein die 30 minuten te laat is en vol zit met criminelen die vrij lopen door een tekort aan cellen.

Gelukkig is er nog een stemwijzer die ons zegt waar we op kunnen stemmen want zelf kunnen we er geen touw aan vastknopen, al de partijen halen stemmen door het falen van een andere partij.
Wat ik ga doen? Mijn stem uitbrengen, op VVD maar niet op onze vriend Zalm, nee op de onderste van de lijst, de persoon die knokt voor zijn zegje en niet van zijn geschiedenis in de media profiteert.

Nederland ik wens u succes 22 Januari en hopelijk wachten ze dan langer voor Balkenende niet meer mee wilt spelen, maar eerst even opruimen hè JP anders mag je helemaal niet meer meedoen.


4 reacties

Yannick · 15 januari 2003 op 15:43

Dit is mijn eerste column, jullie reacties zijn dus zeer welkom.
Alvast bedankt voor het lezen 🙂
Yannick

gast · 15 januari 2003 op 17:38

je hebt gelijk yannick, het zit soms vreemd in elkaar. ik vind die tv spotjes van de vvd helemaal niks. zit wel goed in elkaar enzo, maar de boodschap is een kopie van pim. een vage actie waarin ze keihard zeggen wat (zij denken dat) mensen willen horen. verdacht vind ik dat. de partijen en mensen die het meest zichzelf blijven zijn de enige die mijn stem waardig zijn (en dat zijn er maar weinig).

mooi stukkie! 🙂

Oooeps · 15 januari 2003 op 19:04

Je hebt gelijk als je schrijft dat iedereen blijkbaar in de politiek kan (Winny de Jong, Emile Ratelband, enz.). Echt te belachelijk voor woorden. Deze lijsttrekkers willen gewoon een graantje mee pikken van alle zwevende kiezers die er nu zijn!

[quote]onze Pim zei wat hij dacht en nu beginnen alle mensen die denken aan politiek te doen als gekke onzin uit te kramen[/quote]

Maar [b]onze[/b] Pim??? Dat gaat toch wel wat ver. Natuurlijk zei hij wat hij dacht. Daar zaten vele goede ideeën tussen, maar ook een heel stel slechte en onrealiseerbare! En dat ziet bijna iedereen over het hoofd!
Niet teveel idealiseren dus.

Yannick · 15 januari 2003 op 19:09

In dat laatste heb je gelijk maar je moet toegeven dat hij veel dingen durfde zeggen die andere niet durfde te zeggen.
Maar ken jij iemand in de politiek die aan iedereen denkt? ik niet.
In iedergeval bedankt voor je mening.

p.s. Pim is gestorven voor ONZE democratie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder