“Met het puntje van mijn tong lik ik het randje van je oor en dan stop ik hem in het gaatje. Word je daar opgewonden van? Daarna knabbel ik zachtjes aan je oorlelletje. Ondertussen strelen mijn handen je dijen. Mijn vingers kruipen langzaam via de binnenkant van je benen naar boven. Voel je het? Vind je het lekker?” Verbijsterd houd ik de telefoon een stuk van mijn gezicht en loer verschrikt in de hoorn. Gelukkig is er geen tong te bekennen. Je weet het tenslotte nooit met die multifunctionele telefoons van tegenwoordig. Opgelucht breng ik het toestel weer naar mijn oor. De stem van de man stoot me af maar trekt me tegelijkertijd aan. Hoewel trekt… Dat woord heeft voor hem op dit moment een heel andere betekenis. Als een astmapatiënt hijgt hij wat hij allemaal met me wil doen. En daar moet je een behoorlijke conditie voor hebben en ook nog zeer lenig voor zijn.

Jeminee een hijger. Is dit een grap of is dit ernst? Dat ik dit op mijn leeftijd nog meemaak.
Ik gil niet, verbreek de verbinding niet, maar reageer ongelovig op zijn voorstellen met verbaasde a’s en o’s en met uitspraken zoals: ,, Kan dat ook? Hoe krijg je dat voor elkaar! Nee echt?”
Verstoord staakt De Hijger zijn telefonische aanranding en mompelt slapjes: ,, doe maar niet zo bijdehand, want ik weet waar je woont.”
Ineens voel ik me niet meer zo dapper maar laat dat niet merken en bluf: ,, Ben ik even blij dat ik een nummerweergave heb.”
Opeens realiseer ik me dat dit een ongepaste en dubbelzinnige opmerking is, en voeg er stoer aan toe: ,, Zwaai even als je langsloopt, dan weet ik wie je bent.”

Dom, dom, dom! Had ik dat maar niet gezegd want in ons buurtje wordt heel wat afgezwaaid. Binnen een uur tel ik maar liefst een zestal vriendelijk opgestoken handen van het mannelijke geslacht en ik heb geen flauw idee of één van hen De Hijger kan zijn. Ik sluit niemand uit want het is vaak genoeg bewezen dat de meest fatsoenlijke huisvadertjes enge, gefrustreerde, seksmaniakken kunnen zijn. Natuurlijk kan ik vragen of ze eventjes hitsige woordjes willen lispelen want ik herken de stem van De Hijger uit duizenden. Maar of ik geloofwaardig overkom met dit verzoek? Ik vrees van niet. Straks denken ze nog dat ik daarop kick.Bovendien gooi ik mijn naam te grabbel en heb ik heel wat uit te leggen aan de buurvrouwen. Dus laat ik het voorlopig maar zo.

Maar grap of niet. Als de telefoon rinkelt, dan bonst mijn hart van opwinding.
En als er niet wordt gehijgd, haal ík opgelucht adem!

Categorieën: VC-Li

Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

12 reacties

pepe · 1 november 2004 op 09:03

[quote]Als de telefoon rinkelt, dan bonst mijn hart van opwinding. En als er niet wordt gehijgd, haal ík opgelucht adem! [/quote]

tring, tring… lekker ding 🙂

Leuk om te lezen. Herkenbaar.

Kees Schilder · 1 november 2004 op 09:56

Heel erg leuk, Li.As usual

Ma3anne · 1 november 2004 op 13:26

Kijk maar uit. Ik had ooit een hijger die zich Kees noemde (toepasselijke naam). Belde een paar keer per week met dezelfde dreigementen dat ie wist waar ik woonde. Geloofde ik geen bal van, totdat hij mijn interieur begon te beschrijven…

Kennelijk ook nog eens een gluurder, die Kees. Simpel genoeg: even door de straat lopen, op je naambordje kijken hoe je heet en je telefoonnummer opzoeken.

Ik heb er toen politiewerk van gemaakt, maar Kees is nooit gevonden. Heb na jaren nog steeds mijn gordijnen potdicht zodra het donker wordt. Ik hoef dat telefoongekees niet.

Wel leuk beschreven weer, Li! 😀

Dinah · 1 november 2004 op 13:34

Leuk geschreven en heel herkenbaar.
Mijn terreur was alleen niet van een man maar van een meisje van 16 jaar!!!!!
heb 2 x mijn nummer gewijzigd maar zij wist er steeds achter te komen, de bitch.

de teksten werden zo heftig dat ook ik er werk van gemaakt heb en miss zat samen met haar moeder, die ook meedeed, voor een gesprekje op het politiebureau.

was toen wel meteen over maar heb heel lang met angst gezeten als de telefoon ging. 😀

sally · 1 november 2004 op 13:37

Ik denk dat met zo`n begin iedereen even door leest.
Sex blijft nu een maal een “hot”item.
Als ik door lees zakt me de broek af.
Getver…
Gelukkig zelf nooit meegemaakt. Ik ben een gigantische angsthaas wat dit soort dingen betreft.Hoorde laatst van een kennis dat ze een potloodventer hartelijk uitgelachen had, daarbij naar z`n pielemoos wijzende.
Hij was `m gesmeerd.Ik denk dat ik `m gesmeerd was.
Vind het leuk beschreven. Jouw dapperheid maar daarna ook weer de angst als je beseft wat er allemaal de gevolgen van kunnen zijn.
liefs Sally

Mup · 1 november 2004 op 14:39

Welkom bij de club! Een beetje een dubieuze vereniging, maar goed. Onze oplossing was toendertijd een ander nummer, en heeft godzijdank geholpen. We hebben wel eens een nummertje tijdens een nummertje gedraaid, ongemerkt, en zijn er nooit achter gekomen wie mee heeft mogen genieten :red:

Groet Mup.

Mosje · 1 november 2004 op 19:47

Mooie dubbelzinnige titel!!
😉

viking · 1 november 2004 op 20:57

Oooohhhhh LLllllllllliiiiiiiiiiiii,

Ik wou dat je meer van dit soort stukjes schreef, dan hoefde ik je niet meer te belluuuuhhhhhhh.
😀

Dees · 1 november 2004 op 21:48

Best creepy die stalkers.

Maar wel een leuke column 😉

Martijn · 2 november 2004 op 08:53

Li, heb je weleens aan de mogelijkheid gedacht dat je adembenemend bent?![img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img]
Je zou hem eigenlijk direct moeten doorverbinden met het Astmafonds. En dan meeluisteren!!
Ghehe.

Groet Martijn:-D
[b][size=x-large][color=FF0000][font=helvetica]#[/font][/color][/size][/b]

ignatius · 3 november 2004 op 14:21

😮 😛
Nummerweergave maakt me niets uit, toets altijd *31* voordat ik bel 😀

Ook Gij, Viking? 😀

Isabella · 5 november 2004 op 13:29

Je hebt tegenwoordig een kit waarmee je een vreselijk (en vooral erg hard) geluid kunt produceren, speciaal voor dit soort gevallen. Ik geloof dat het 35 euro kost. In jouw geval een goede investering als je het mij vraagt.. Succes!

Liefs,
Isabella

Geef een reactie

Avatar plaatshouder