Klik hier om deze column te horen
[i]Een co-column geschreven vanuit het oogpunt van Dorus kat (alias Kobus) en Mien hond [/i]

De mens deugt niet. Of beter gezegd, het mensenras kent veel gebreken. Te ver doorgefokt.
Ze zijn zo lui als het achterend van een hond van het plastic-zakken-ras. (vroeger ook wel vuilnisbakkies). Naast de relaxstoel liggen steevast minstens 3 kastjes, waar ze van alles mee in- en uit kunnen schakelen. Nederlanders noemen dat Zappen. [img align=left]http://home.hetnet.nl/~knighthans/columnx/kathond.gif[/img]
Ze kijken dan vaak ‘reality-tv’. Want Hollanders horen graag hun moedertaal. En tijdens de ‘commercialbreaks’ doen ze dan snel een wit vel aan met korte mouwen om even een rondje om het huis te hollen. Omdat beweging zo goed is volgens ene Oprah. En vervolgens lopen ze een dubbele longontsteking op. Moeten ze weer weken in het nest blijven.

Dat zal ons niet zo snel gebeuren. Al eeuwen lopen wij parmantig onze rondjes om het huis. Zo af en toe doen we ons tegoed aan een tropische verrassing en snoeren een losgebroken papegaai de bek. Daarna zijn we aan kakke toe. Wij laten ons niet imponeren door het geleuter dat uit een toverbol komt. Ook zo’n loser van een hond deert ons niet met zijn vervaarlijk gekef. Want de mens heeft ook wel leuke dingen uitgevonden. Het mensenras hoeft alleen maar op een knopje te drukken om de hond een flinke stroomstoot door zijn donder te geven. Het lijkt dan net een kat met hoge rug. Blazen doet hij niet maar luisteren des te beter !

U begrijpt dat ik hoofdzakelijk geïnteresseerd ben in beelden van mijn soortgenoten.
Mensen in tranen wanneer een katje een laatste shot krijgt. Daarom laten ze de dementerende opa ook maar een poosje verder lijden. Want twee keer zo’n slag ! Maar mensen willen ook wat uiterlijk betreft net kat en hond zijn. Daarom worden zelfs zwerfhonden en katten gevangen. En vervolgens gestroopt om onze vellen te gebruiken voor bontmantels. Hondenvellen worden natuurlijk uitsluitend verwerkt in kleedjes.

Dus dames en heren, draag uw mantel, veeg uw voeten. Ons aaien kan kankerverwekkend zijn volgens een Brits onderzoek ! Stropen van huisdieren is nog niet verboden ook. Nu kan ik me wel iets voorstellen bij een kattenmanteltje, maar bij een hondenkleedje gaan mijn haren recht omhoog. Ik braak spontaan de papegaaienpootjes uit. Kan ik later nog altijd opeten. Als die stomme hond me niet voor is tenminste.
Maar nu vraag ik me toch af… Dat vlees van die katten en honden …. Zou ik mijn eigen soortgenoten aan het opvreten zijn ? Of zal die goedkope Chinees op de hoek… ? [Kobus]

Aaaahoeoeoeoeo … aaahoeoeoeoeo, ik kan wel janken om die simpele zielen van het menselijk ras.
Dorus kat ik onderschrijf je gevoelens. Zelfs het dierenrijk willen ze cultiveren. Als hond zou ik een diepe kuil willen graven in dat domme brein van een mens. Qua ontwikkeling en IQ doen ze langzamerhand niet meer onder voor wat betreft honden- en kattenintelligentie. Een hoog SBS6-gehalte neemt bezit van de mens. Wie verzint dat nou? Hondenkerkhoven, hondenziekenhuizen, verzorgingstehuizen voor oude honden, danscursussen voor honden, opvoedingscursussen voor honden, zonnebloemvakanties voor gehandicapte en/of zwakzinnige honden? Sublimatie noem ik dat. Zou Freud een hond hebben gehad als huisdier?

Nee het is droevig gesteld. De vercommercialisering van het dierenrijk treed in. Op TV worden we bijvoorbeeld verschut gezet in reclameboodschappen. Honden worden vergeleken met toiletrollen omdat we een hoge aaibaarheidsfactor bezitten. We dansen voor een rol Pringles en zitten daarna uit te buiken op de bank. Ben overigens wel blij dat er ook voor ons honden positief gepleit wordt. Ik schiet telkens in een hondenstuip wanneer die minkukel,die zijn hond uitlaat, zichzelf vastknoopt aan een scooter. Poezen moeten er ook aan geloven. Binnenkort eten ze met mes en vork want dat hoort nu eenmaal als je Sheba voorgeschoteld krijgt. Tenminste als de vracht op tijd binnenkomt, want anders kun je als kapitein Sheba lang op de vlonder blijven wachten. Biologisch verantwoord eten hoort er ook bij, want die maffe kattebeesten krijgen zelfs al een blaadje groen bij hun tompoes.

Qua TV hoeven we alleen nog maar te wachten op de eerste dierensoap. Alhoewel, de Martin Gaus dierenshow heeft al een hoog soapgehalte. Misschien laten ze ons binnenkort wel los op een Robinson-eiland. Of erger nog, sluiten ze ons op in een Big Brother asiel. Sex met dieren ontbreekt er nog aan. Misschien moeten we één dezer dagen wel onze opwachting doen bij Oprah. Nou ja, in ieder geval beter dan verschut staan bij Madam Tussaud.

Nee, het loopt echt de spuigaten uit. Wel eens een dierenwinkel binnengelopen? Ik geneer me kapot. Wat een overdaad. Het lijkt wel een speelgoedwinkel. Het marketingverhaal is duidelijk. Zorg dat het kind geprikkeld wordt dan volgen de aankopen vanzelf. Nou, baas (kind), doe mij maar een felgekleurd, geplastificeerd, naar cola ruikend dinosaurusbot. Dat vind jij vast leuk?! [Mien]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

3 reacties

Casperio · 20 mei 2003 op 20:43

Weer een leuke column!
Geweldig gedaan die audiocolumn!
:warn: Een dikke pluim voor Doris Kat en Mien Hond

Mien · 24 mei 2003 op 00:41

Aoeoeooeoeoeoeoeoeoe ….
Ik ben zeer onder de indruk van de auauauauauauaauauauaudio-opname!

Toppie Dorus!!!

Mien Hond

Mien · 1 april 2016 op 20:39

Da’s alweer even geleden. De co-column in audiovorm. Met good old Kobus. Hoe zou het daar mee zijn?
Brings back memories. Zoals de allereerste co-column, Doosbal, ja over sport, met Kees Schilder. Those were the days!
https://www.columnx.nl/doosbal/

Geef een reactie

Avatar plaatshouder